Uutiset

Autot

Iveco Daily Euro 6

Ivecon vuonna 2014 esittelemä uusi Daily on menestynyt markkinoilla ja saanut tunnustusta ympäri maailmaa. Nyt Iveco nostaa rimaa entisestään uudella Daily Euro 6:lla ja sen Daily Business Up -sovelluksella.

Uusi Iveco Daily Euro 6 on saatavissa kahdella 4-sylinterisellä moottorilla, jotka ovat tilavuudeltaan 2,3 l ja 3,0 l, teholtaan 120–210 hv ja vääntömomentiltaan 320–470 Nm. Polttoaineen kulutus on laskenut jopa kahdeksan prosenttia verrattuna aiempiin Euro 5 -malleihin kehittyneen voimansiirtoteknologian avulla.

Pidempien huoltovälien ansiosta matalat huolto- ja korjauskustannukset sekä pitkäikäiset komponentit lisäävät säästöä jopa 12 prosentilla. Uusi Daily Business Up -sovellus tarjoaa hyvien yhteyksien lisäksi kuljettajalle ja liiketoimintaan luodun apujärjestelmän.

Tuotteliasta mukavuutta ammattitasoisessa työympäristössä

Uudessa Daily Euro 6:ssa ohjaamo on edeltäviä malleja hiljaisempi – ääntä on vaimennettu neljä desibeliä – mikä parantaa ajoneuvon akustiikkaa ja alentaa melutasoa kahdeksalla prosentilla.

Uutta on nahkainen ohjauspyörä, siniset istuinpäälliset sekä uudet pehmustetut tekstiilipintaiset niskatuet. Säilytyslokeroiden määrää on lisätty ja kojelautaan on integroitu uusi digitaalinen radio (DAB), jossa on DAB- ja FM-radion perusominaisuudet laajoilla multimedian ja puhelimen hallintatoiminnoilla.

Kahden USB-liittimen avulla voi toistaa multimediasisältöä DAB-radion kautta sekä ladata mobiililaitteita. Älypuhelimille on saatavilla myös induktiolaturi.

Uudenlainen yhteysjärjestelmä

Daily Business Up on järjestelmä, joka tarjoaa sovelluksia sekä kuljettajan että yrityksen hyödynnettäväksi. Järjestelmä mahdollistaa muun muassa navigoinnin, ajotapaopastuksen ja kuljetusten ohjauksen käyttämisen. Daily Business Up mahdollistaa myös yhteydet kuljettajan mobiililaitteen ja auton välillä.

Daily Hi-Matic

Automaattivaihteisten Dailyjen Hi-Matic -tuoteperhe on laajentunut uusilla malleilla, joten entistä useampaan ajotehtävään on saatavissa automaattivaihteinen Daily. Hi-Matic -malleissa on älykäs EcoSwitch Pro -järjestelmä, joka vähentää polttoaineen kulutusta sekä päästöjä ilman, että asiakkaan tuottavuus kärsii.

Kattava mallisto

Daily on monipuolinen ajoneuvo, jonka kokonaispaino vaihtelee välillä 3,3—7,2 tonnia. Tavaratila voi olla kooltaan 7,3 ja 19,6 kuutiometrin välillä. Saatavilla on monipuolinen valikoima eri versioita: umpipakettiauto, semi-windowed-pakettiautomalli, alustamalli (chassis cab) ja miehistöohjaamo (crew cab). Myös minibussit kuuluvat valikoimaan.

Uutuutena valikoimassa on 5100 millimetrin akseliväli seitsemän tonnin mallissa, mikä maksimoi mahdollisen runkopituuden alustamallissa.

Elinkaarikustannus

Iveco panostaa kaikkien malliensa tuotekehityksessä auton elinkaarikustannusten alentamiseen. Uuden Daily Euro 6 -mallin kohdalla se tarkoittaa pienentynyttä polttoaineen kulutusta, pidentyneitä huoltovälejä ja entistä kestävämpää rakennetta. Niiden avulla auton käyttöiän aikaiset kustannukset pysyvät mahdollisimman alhaisina. JMI

www.iveco.fi

Lue seuraavaksi