Uutiset

Autot

Innowash Oy muuttaa autonpesutoimialaa ekologisemmaksi

25 miljoonan rahastoa tavoitteleva Innowash Fund I Ky ja sen toimintaa operoiva Innowash Oy haluavat muuttaa autonpesutoimialaa ekologisemmaksi ja tuoda autopesun ihmisten arjen keskelle kauppakeskuksien ja työpaikkakeskittymien läheisyyteen.

Vastuullisuutta ei ole totuttu kuulemaan samassa lauseessa autonpesun kanssa. Autopesu-alalla onkin mahdollisuuksia tukea auton käyttäjiä kestävämmän arjen elämisessä pienentämällä autopesuloiden ympäristövaikutuksia. Autonpesun yhdistäminen kauppareissuun on myös ekoteko.

”Huoli ilmastosta on yhteinen niin sijoittajille, rahoittajille, kiinteistönomistajille kuin ennen kaikkea asiakkaille. Käytämme vain uusiutuvaa energiaa, energiatehokkaita ratkaisuja, joutsenmerkittyjä kemikaaleja sekä hiekan, öljyn ja kiintoaineksen erottavia erotinkaivoja. Viemäriin näiden kautta laskettava jätevesi on lähes yhtä puhdasta kuin kotitalouden jätevesi. Tavoittelemme täysin hiilineutraalia konseptia rahaston voimassaoloaikana”, summaa toimitusjohtaja Tuomo Huhtanen.

Optimoidun etävalvonnan avulla käyttökustannukset ja turhat huoltokäynnit ja sitä kautta hiilidioksidipäästöt saadaan minimiin. Kemikaalitoimitukset, kaivojen tyhjennykset ja kiinteistönhuolto suoritetaan taloautomatiikan ansiosta aina oikea-aikaisesti. Esivalmistettu, moduuleista koottava pesuhalli tuodaan paikalle kokonaisena. Tehokas, vain muutaman viikon kestävä ylös ajo miellyttää kiinteistönomistajia.

”Emme häiritse kiinteistön asiakkaita kuukausien rakennustyömaalla, vaan kompakti pesuhallimme tuodaan kokonaisena pesukoneet ja tekniikka asennettuna paikalleen”, kertoo Huhtanen.

Innowash Oy on sopinut laajasta strategisesta kumppanuudesta usean merkittävän kiinteistönomistajan kanssa. Ensimmäiset, loppuvuodesta 2019 avattavat kohteet löytyvät mm. Lidl ja IKEA myymälöiden yhteydestä. Sijaintineuvotteluita on käynnissä tällä hetkellä yli viisikymmentä, joista toistakymmentä Ruotsissa. Tavoitteena on olla tavoitekoossa, 100 yksikössä, vuonna 2025.

”Kotimaisuus on meille erittäin tärkeää. Pesukoneet toimittaa tamperelainen Tammermatic ja pesuhallimoduulit pirkkalalainen Innorent Production Oy, niin Suomeen kuin Ruotsiin. Myös kemikaalitoimittaja ja kiinteistönhuoltokumppani ovat kotimaisia”, Huhtanen päättää.

Innowash Oy on 22.10.2019 rekisteröitynyt AIFM-lain mukaiseksi vaihtoehtorahaston hoitajaksi. Rahaston ja sen hoitajan toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Rahaston tavoite on rakentaa 100 yksikön FOUM-brändin alla kulkeva autopesuketju Suomeen ja Ruotsiin. Rahasto tavoittelee 13-15% vuotuista tuottoa, joka kertyy autoilijoilta kerättävistä pesumaksuista. Innowash Oy:n strategian ytimessä ovat erinomaiset sijainnit, helppo saavutettavuus ja käytettävyys, tyylikäs ulkoasu, vihreät arvot sekä vastuullisuus.

Lue myös: Tulevaisuudessa kuluttajia kiinnostavat mukavuus, kustannustehokkuus ja lisäpalvelut

Lue seuraavaksi