Uutiset

Autot

HillTip jatkaa kasvuaan

Oy HillTip Ab on pietarsaarelainen yritys, jonka päätuotteita ovat avolava- ja kuorma-autoihin soveltuvien teidenhoitolaitteiden valmistus ja myynti. Innovatiivinen kehitystyö ja laadukas tuoteperhe on saavuttanut asiakaskunnan suosion kautta maailman ja kysynnän kasvaessa HillTip panostaa voimakkaasti tuotantonsa kehitykseen. Nyt yritys on avannut uudet 2400 neliön tuotantotilansa, mikä kasvattaa tehtaan kokoluokan yli 4500 neliöön. Tätä kautta HillTip pystyy valmistamaan tuotteensa yhä tarkemmin saman katon alla, mikä takaa tuotteiden laadun ja nopeuttaa myös toimitusaikoja.

Nykyaikaiset tuotantotilat ja voimakas panostus työvälineisiin pitää HillTipin alan kehityksen kärjessä tehokkuuden ja laadun puolesta.

HillTip on vahvasti kotimainen yritys, joka vuonna 2013 päätti keskittyä omaan tuotantoon. Ratkaisu on osoittautunut onnistuneeksi ja rohkea panostus investointeihin on ollut toimiva strategia. Toimitilojen lisäksi tuotekehitykseen on panostettu ja tällä hetkellä esimerkiksi HillTipin oma sähkösuunnittelu edustaa alan terävintä kärkeä. Myös muu alan tarvittava erikoisosaaminen on yrityksellä hallussa ja HillTipin uusissa tiloissa tullaan suorittamaan niin koneistusta, hitsausta sekä maalaustöitä. Tätä kautta henkilöstön määrä on kasvanut jo yli 40 alan ammattilaiseen ja jatkuva rekrytointi on käynnissä koko ajan.

Tuotekehitys vauhdissa

Hilltip IceStriker-hiekoittimet on mahdollista saada myös hinattavina versioina.

Merkittävä tekijä HillTipin menestyksessä on jatkuva innovatiivinen suunnittelutoiminta, jossa rohkeasti haastetaan vanhat käsitykset esimerkiksi lumiaurojen ja hiekoittimien ominaisuuksista.  Esimerkkinä ennakkoluulottomuudesta toimii hiekoittimien hinattavuus, jossa hiekoitin sijoitetaan perävaunun päälle. Hinattavuus on mahdollista toteuttaa koko IceStriker-hiekoitinmallistolle ja se avaa uusia mahdollisuuksia alan urakoitsijoille. Huomionarvoista on myös modernin ohjausyksiön mahdollistama erittäin tarkka materiaalin levityksen määrä ja raportoinnin helppous.

Mukavassa työpaikassa viihtyy vaikka varttuneemmallakin iällä, kuten 75-vuotiaan ammattihitsaaja Sven Mäenpään esimerkki osoittaa.

HillTip on rohkaiseva esimerkki kotimaisen teollisuuden korkeasta tasosta ja rohkeiden investointien tuomista mahdollisuuksista. Vientitoiminta on HillTipille tärkeää, mutta myös kotimaan toimintoihin on panostettu ja maamme olosuhteiden tuntemus takaa tehokkaat ja toimivat kokonaisratkaisut. HillTip kuuntelee asiakaspalautetta tarkoin ja tätä kautta yrityksessä tiedetään mitä ominaisuuksia tuotteet tarvitsevat maamme haastavissa työtehtävissä.

HillTipin asenne onkin piristävän reipas ja tästä kertoo hyvin myös omaa kieltään tehtaan seuraavan laajennusosan rakennusprojektio, jonka kautta ensi vuonna tilat kasvavat vielä 2000 neliöllä.

LUE MYÖS: Mercedes-Benz X-sarja haastaa talven – Vipuvoimaa suomalaisvalmisteilla

Lue seuraavaksi