Uutiset

Autot

Henkilökuljetusta helpoimmillaan

Citroën Jumpy Multispace Diesel 1 + 8 automaatti

Citroën Jumpy Multispace tarjoaa mainion ratkaisun, kun tarvitaan tilaa henkilökuljetuksiin sekä muuntautumiskykyä materiaalien kuljettamiseen. Kattava vakiovarustelu, ajomukavuus, automaattivaihteistomahdollisuus, voimakas moottori sekä edullinen hankintahinta tekevät Multispacesta todella varteenotettavan vaihtoehdon monipuolisuutta ja muunneltavuutta vaativalle asiakkaalle.

Multispace ohjaamo

Citroën Jumpy Multispace luokitellaan korityyppinsä mukaan tila-autoksi, mikä onkin tälle ajoneuvolle vallan sopiva määritelmä. Multispaceen mahtuu kuljettajan lisäksi kahdeksan matkustajaa, joille on tarjota miellyttävän tilavat ja mukavat olosuhteet. Ohjaamon keskipaikka on tietenkin jo perinteisesti hieman haasteellisempi paikka, joten siihen ei ainakaan kaikista isokokoisinta matkustajaa kannata laittaa. Kaikille muille Multispacen matkustajille tilaa on runsaasti ja istuimien sopivan jämäkkyyden ansiosta matkanteko on miellyttävää ja rentoa.

Multispacen istuinrivien älykkään sijoittelun ansiosta tavaratilaa jää taakse runsaasti, vaikka kaikki istuinpaikat olisivat käytössä. Pinoamalla saadaan kyytiin mahtumaan runsaasti matkalaukkuja ja istuimien alle jää myös runsaasti tilaa, jonne voidaan sijoittaa pidempää tavaraa. Lisätilaa tarvittaessa voidaan istuimet taittaa kasaan tai ottaa kokonaan irti, mikä tapahtuu näppärästi ilman työkaluja.  Mekanismi on helppokäyttöinen ja nopea eikä siinä amatöörikuljettajallakaan juuri aikaa tuhraannu. Tavara-auton ominaisuuksia tarvittaessa Multispace hoitaa hienosti vaadittavat tehtävät, sillä kaikki istuimet poistettaessa tavaratilan pituudeksi tulee 2560 mm ja tilavuuttakin saadaan yli viisi kuutiota. Lattialta löytyvät myös kunnolliset kiinnityspisteet, mikä takaa turvalliset tavarakuljetukset.

Jumpy

Citroën Jumpy Multispace edustaa muotoilultaan ranskalaista eleganssia ja jo auton aerodynaaminen olemus kertoo ajomukavuuden tasosta. Leveä, ajovaloihin saakka ulottuva etusäleikkö Citroënin uudella logolla kertoo nykyaikaisuudesta ja loivasti kaareutuva iso tuulilasi on sekä tyylikäs että käytännöllinen. Positiivinen vaikutelma jatkuu ohjaamoon siirryttäessä, sillä kuljettajan istuin on muotoilultaan miellyttävä ja sen säätömahdollisuudet tarjoavat ajomukavuutta pitkillekin kuljettajille. Ohjauspyörä on säädettävissä sekä korkeus- että syvyyssuunnissa, mikä takaa hyvän käsien asennon sekä mittariston näkyvyyden. Mittaristo on selkeä ja ranskalaisautojen tuttuun tyyliin loogisesti sijoitetut hallintalaitteet ovat helppokäyttöisiä eikä ohjekirjaan tarvitse esimerkiksi vakionopeudensäätimen kanssa turvautua.

Varustelulla turvallisuutta ja mukavuutta

Jumpy Multispace on edullisesta hankintahinnastaan huolimatta varusteltu erittäin monipuolisesti jo vakiomallina. Mukaan pakettiin kuuluvat esimerkiksi ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, kuljettajan turvatyyny, käynnistyksenesto, sähköpeilit ja -ikkunat, automaattitoiminen webasto, ilmastointi sekä ohjaamoon että matkustamoon, kauko-ohjattava keskuslukitus ja cd-soitin. Lisävarusteiden avulla Multispacen saa täydennettyä hyvinkin yksilöllisesti ja omiin tarpeisiin soveltuvaksi. Valittavissa on esimerkiksi useita turvatyynyratkaisuja, liukuovi myös vasemmalle puolelle, automaatti-ilmastointi, peruutustutka, vakionopeudensäädin, murtohälytin sekä tummennetut ikkunat. Myös varustelupaketeissa huomio kiinnittyy kohtuullisen maltilliseen hinnoitteluun, mikä mahdollistaa tavallista runsaampaan viimeistelyyn.

Citroënilla on Multispacea suunniteltaessa selvästi päätetty, että myös moottorin puolesta auto täyttää vaativatkin odotukset. Voimanlähteenä automaattiversiossa toimiikin kaksilitrainen HDi-moottori, jonka on tehokkuudestaan huolimatta polttoainetaloudellinen ja ympäristöystävällinen. Keskikulutus automaattiversiossa on 7,6 litraa/100 km ja CO2-päästöt 199 g/km (manuaalissa 6,6 l ja 172 g). Itse koeajossa Multispace vastaa odotuksiin mukavasti ja matkanteko on rentouttavaa vaikeimmissakin olosuhteissa. Multispacen kokonaismassa on noin 2800 kiloa ja 163 hevosvoimaa kuljettaa tila-autoa todella reippaasti. Nopeatempoisessa kaupunkiliikenteessä autolla ei kuormattunakaan tarvitse pelätä jalkoihin jäämistä ja moottoritienopeuksissa meno on todella pehmeää ja tasaista. Vakionopeudensäädin onkin hyödyllinen varuste, sillä ajomukavuudesta johtuen tahtoo nopeus huomaamatta nousta liian korkeaksi varsinkin talvirajoitusten aikana.

Myös matkustamon puolella viihdyttiin hyvin ja esimerkiksi käännettävien keski-istuimien selkänojien tarjoamat mukitelineet ja kirjoitusalustat saivat runsaasti kiitosta kriittiseltä, jalkapallon juniorijoukkueesta koostuvalta matkustajajoukolta.  Ilmastointi on helppokäyttöinen ja sen teho riittää mainiosti matkustamon tarpeisiin. Myös äänieristys on kunnossa sekä moottoritilan että rengasmelun kohdalta ja ajoneuvossa keskustelu onnistuu hyvin turhia huutamatta.

Mielenkiintoinen vaihtoehto

Hinnaltaan automaattivaihteinen Jumpy Multispace sijoittuu noin 50 000 euron nurkille, mikä tekee siitä harkinnan arvoisen ratkaisun varsinkin muihin automaattiversioihin verrattuna. Manuaalimallien hinnat liikkuvat noin viitisen tuhatta alempana moottorin teholuokasta riippuen. Toimiva kokonaisuus ja hyvä varustelutaso yhdistettynä Citroënin verkoston luotettaviin huolto- ja varaosapalveluihin tekevät Multispacesta potentiaalisen vaihtoehdon useisiin kuljetustarpeisiin. Suomessa auto on ollut erityisesti taksiautoilijoiden suosiossa, mutta se soveltuu loistavasti vaikkapa hoitokodeille tai muille runsaasti kuljetuskapasiteettia vaativille.

Lue seuraavaksi