Uutiset

Autot

Hedin Automotiven ja Delta Auton välinen yrityskauppa on saatu päätökseen

Delta Auto Oy:n yrityskauppa on saatu päätökseen ja yritys siirtyi Hedin Automotive Oy:n omistukseen 1.9.2023. Kaupan myötä Hedin Automotiven toimipisteverkosto Suomessa laajenee aidosti valtakunnalliseksi Helsingistä Ouluun, ja se saa edustettavakseen kuusi uutta automerkkiä mukaan lukien Kian, joka on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä. Yrityskauppa kattoi Delta Auto Oy:n osakkeet sekä Delta Motor Group Oy:n operatiivisen liiketoiminnan mukaan lukien kaikki Deltan autoliiketoiminnot: uusien ja vaihtoautojen myynnin, huolto- ja varaosapalvelut sekä autokaupan tukitoiminnot. 

Delta Auto edustaa yhdeksää automerkkiä, joista Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Kia, Maxus ja Mitsubishi ovat uusia autobrändejä Hedin Automotivelle. Delta Autossa työskentelee 315 henkilöä 13 toimipistettä 12 eri kaupungissa. Yritys myy vuosittain noin 13 000 autoa, joista 4 500 on uusia ja 8 500 käytettyjä. Vuonna 2022 autokonsernin liikevaihto oli 322 miljoonaa euroa.

”Delta Auton myötä Hedin Automotiven toiminta laajenee aidosti valtakunnalliseksi, mikä vahvistaa asemaamme nopeasti kehittyvässä automarkkinassa. Toivotamme uudet kollegat, liiketoiminnot ja brändit lämpimästi tervetulleeksi Hedin-perheeseen”, sanoo Hedin Automotive Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mykrä.

Lue seuraavaksi