Uutiset

Autot

Haulerman-kuormanostinten neljäs sukupolvi vie tuotteen uudelle tasolle

Turkulainen Haulerman Oy on tuonut markkinoille uuden kuormanostinmallistonsa, jossa jatkuvan tuotekehityksen ja asiakaspalautteen kautta on aikaansaatu entistäkin tehokkaampia ja ulottuvimpia tuotteita vaativaan käyttöön. Erittäin monipuoliseen käyttöön soveltuvien Haulerman-kuormanostinten avulla oman tavara-ajoneuvon potentiaalin saa hyödynnettyä maksimaalisesti ja samanaikaisesti työturvallisuus sekä ergonomia kehittyvät huomattavasti.

Pakettiautojen sekä kevyiden kuorma-autojen käytöstä suuri osa on tavarankuljetusta, jossa usein käsitellään hyvin painavia materiaaleja. Jokapäiväisessä käytössä raskaan tavaran käsittely muodostaa merkittävän osan työtehtävistä, joten kuormankäsittelyn tehokkuus ja turvallisuus ovat merkittävä tekijä monen eri ammattiryhmän työhyvinvoinnissa. Kuljetettavan tavaran rikkoutuminen ja vääristä työtavoista johtuvat loukkaantumiset sekä esimerkiksi selkävaivat ovat alalla valitettavan yleisiä ongelmia. Haulerman-nostinten avulla voi varmistua jopa yli 500 kilon tavaroiden purkamisesta tai lastaamisesta ilman ongelmia ja kaikki onnistuu täysin yhden henkilön voimin.

Kehitetty tarpeen mukaan

Turkulainen Haulerman Oy on innovatiivinen ja ennakkoluuloton yritys, joka suuntaa rohkeasti myös ulkomaiden markkinoille. Haulermanin Iiro Uusi-Salava, Raimo Kiviniemi ja Lauri Airio panostavat ammattitaitoon sekä pitkänäköiseen asiakaskohtaiseen palveluun.

Haulerman-nostinten historia juontaa Turun Teräskalusteen Raimo Kiviniemen havaitsemaan käytännön ongelmaan koskien raskaiden kaasupullojen hankalaa ja jopa työturvallisuutta vaarantavaa käsittelyä. Idearikkaana miehenä hän ryhtyi kehittämään järkevää ratkaisua haasteeseen ja ensimmäinen Haulerman-kuormanostin näki päivänvalon 12 vuotta sitten. Kiviniemen visio osoittautui toimivaksi myös käytännössä ja siitä lähtien tuotetta on kehitetty jatkuvasti eteenpäin voimakkaan testaustoiminnan ja insinööritaidon kautta.

Yksinkertainen perusrakenne

Kuten moni parhaista keksinnöistä, niin myös Haulerman on hyvin selkeärakenteinen. Laadukkaasta materiaalista valmistettu tukirunko on kevyt, mutta samalla kestävä. Runko räätälöidään ajoneuvon mukaan ja kun nostinta ei käytetä, se siirtyy tilaa säästävästi vaikkapa hyllyjen yläpuolelle.

Nostimen saa joko sähköisenä tai manuaalisesti hallittavana.  Sähköistä nostinta hallitaan kestävällä langattomalla kaukosäätimellä, jonka käytön selkeys on hiottu vuosien mittaan huippuluokkaan. Puomin ulottuvuus on parhaimmillaan 1670 milliä takapalkista ja puomia voi siirtää myös sivusuuntaan palkin mukaisesti. Myös nostokyky on kehittynyt ja M520-mallissa sitä on nimensä mukaisesti 520 kiloa. Kaikesta tehokkuudesta huolimatta järjestelmän kokonaispaino on ainoastaan 124-250 kiloa, mikä säästää ajoneuvon kantavuutta mukavasti. Oleellista on myös kaikessa toiminnassa yhden henkilön periaate, sillä Haulermanin avulla turvallisuus ei vaarannu edes suuria kappaleita yksin käsiteltäessä.

Huikea käyttöpotentiaali

Haulermanin vahvuutena ovat myös sen erittäin monipuolinen soveltuvuus erilaisiin työtehtäviin. ”Haulerman-nostin ja tukirunko on räätälöitävissä tarkkaan ajoneuvon ja käyttötarkoitusten mukaisesti. Tätä kautta nostimella varustettu ajoneuvo soveltuu mainiosti esimerkiksi huoltoajoneuvoksi, jakelutoimintaan tai vaikka kunnallisiin tehtäviin. Nostimen koukkuun voidaan kiinnittää Haulermanin valmistamia lisävarusteita, mm. tynnyrinostin tai lavahaarukka. Lisävarusteita kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaan jatkuvasti lisää. Käytännössä nostimen saa yksilöinnin kautta vastaamaan miltei jokaisen ajoneuvopuolen nostotehtävään aina 500 kilon painoon saakka ja asiakaskunnan mielikuvituksen kautta käyttötarkoituksia syntyy koko ajan lisää. Helpporakenteisena Haulermaniahan voi myös käyttää vaikka hallinosturina”, vihjaa Kiviniemi.

”Haulerman-nostin on asennettavissa kaikkiin tavara-automalleihin ja sen runko hyödyntää täysin auton omaa rakennetta, minkä kautta tavaratila tulee täydellisesti käytettyä hyväksi. Mielenkiintoinen ratkaisu on myös raskaampaan kuorma-autoluokkaan soveltuva lastausratkaisu, jossa kuormaus tai purkaus suoritetaan korin sivuoven kautta. Myös erilaiset erikoisratkaisut onnistuvat kauttamme ja olemme kehittäneet esimerkiksi erittäin toimivan ratkaisun raskaiden viemärinkansien käsittelyyn. Otamme asiakkaan vaativimpienkin työtehtävien suorittamisen mielenkiintoisena haasteena vastaan ja kehitämme tarvittaessa yksilölliset ratkaisut ammattitaitomme avulla”, lupaa Haulermanin Tuotekehitysinsinööri Iiro Uusi-Salava.

Nostinten asennukset hoidetaan pääsääntöisesti Turussa, mutta helppouden ansiosta se onnistuu tarvittaessa myös asiakkaan haluamassa sijainnissa. Ajoneuvon vaihdon tullessa ajankohtaiseksi on myös nostimen siirto seuraavaan autoon helppo toimenpide esimerkiksi vähäisten sähkötöiden ansiosta.

Jatkuva tuotekehitys

Haulerman-nostimen langaton kauko-ohjain on hyvin selkeäkäyttöinen ja erittäin kestävä. Ohjain on hyvä esimerkki Haulermanin vuosien mittaisesta määrätietoisesta ja asiakaslähtöisestä kehitystyöstä.

Haulermanin myynnistä ja markkinoinnista vastaavalla Lauri Airiolla on selkeä näkemys tuotteen tulevaisuudesta: ”Tulemme edelleen panostamaan hyvin voimakkaasti asiakaskohtaisen yksilölliseen palveluun, jonka kautta asiakas suoriutuu omista työtehtävistään tehokkaasti ja taloudellisesti. Omaamme korkean ammattiylpeyden, jonka kautta tuotteiden laatu vastaa asiakkaiden vaatimuksia ja suoritamme myös takuu- sekä huoltotoimenpiteet tehokkaasti ja laadukkaasti. Meillä on vahvan taustamme ansiosta valmiudet lisätä tuotantokapasiteettia nopeallakin aikataululla ja myös vientitoimintamme on jo hyvässä vauhdissa”, kertoo Airio.

Pitkänäköinen ja työtunteja laskematon testaustoiminta on Haulermanin kehitystyön peruskivi. Jokainen malli on läpikäynyt vaativat testit, joiden kautta asiakas voi olla varma nostimensa kestävyydestä raskaimmissakin olosuhteissa.

”Maailmassa on jo miljoonia hyötyajoneuvoja ja niiden määrä on edelleen vain kasvussa. Olemme varmoja, että tehokkuuteen, taloudellisuuteen ja turvallisuuteen perustuvalla Haulerman-järjestelmällä on tulevaisuudessa merkittävä asema pienten kuormanostinten parissa myös kansainvälisillä markkinoilla. Olemme ylpeitä tuotteestamme ja tulemme hyvin mielellään esittelemään sitä potentiaalisille asiakkaillemme kautta maan. Nettisivujen lisäksi toimintaamme voi tutustua myös Facebookin, Instagramin sekä Youtuben kautta”, päättävät Kiviniemi, Uusi-Salava sekä Airio.

Lue seuraavaksi