Uutiset

Autot

Goodyear teki sopimuksen FIA:n kuorma-autokilpailuista

Goodyear ja kansainvälinen autoliitto (FIA) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Goodyearista tulee yksinomainen rengastoimittajakumppani FIA:n järjestämälle kuorma-autojen Euroopan mestaruuskilpailulle. Sopimus tehtiin 17. maaliskuuta Pariisissa FIA:n kuorma-autokilpailun Euroopan mestaruuden virallisessa avajaisseremoniassa, ja sen allekirjoittivat FIA:n puheenjohtaja Jean Todt sekä Goodyearin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan Commercial Tires -osaston kampanja- ja markkinointipäällikkö Davide Califano.

Sopimuksen myötä Goodyearista tulee sarjan uuden promoottorin, vastaperustetun ETRA Promotion GmbH:n (ETRA), kumppani. Sarjan kaikki kuorma-autot kilpailevat Goodyear Truck Racing -renkailla, jotka on kehitetty nimenomaan autourheiluun kolmelle tulevalle vuodelle. Jokaisessa FIA:n järjestämässä kuorma-autojen Euroopan mestaruuskilpailussa renkaiden toimittajana ja teknisen tuen tarjoajana on kuorma-autokilpailuliitto Truck Race Organisation (TRO).

”On mahtavaa, että FIA valitsi meidät renkaiden tuottajaksi, toimittajaksi ja teknisen tuen tarjoajaksi FIA:n kuorma-autojen Euroopan mestaruuskilpailuihin. Aloitimme renkaiden toimittamisen kuorma-autokilpailuihin vuonna 2004 ja olemme kehittäneet vuosien mittaan renkaita, jotka on optimoitu kestämään kilparadan äärimmäisiä olosuhteita”, kertoo Davide Califano. ”Toinen etu on se, että kilpailujen avulla voimme testata uusia tekniikoita, jotka hyödyttävät myös kuorma-autojen vakiorenkaidemme kehitystä ja viime kädessä asiakkaitamme.”

Vuoden 2016 kilpailukaudelle Goodyear toimittaa erikoisvalmisteisia Goodyear Truck Racing -renkaita koossa 315/70R22.5.

Vuoden 2016 FIA:n kuorma-autoajon Euroopan mestaruuskilpailujen alustava ohjelma:

  • 22.5. Red Bull Ring / Spielberg, Itävalta
  • 29.5. Misano, Italia
  • 12.6. Nogaro, Ranska
  • 3.7. Nürburgring, Saksa
  • 28.8. Hungaroring, Unkari
  • 4.9. Most, Tšekin tasavalta
  • 18.9. Zolder, Belgia
  • 2.10 Jarama, Espanja
  • 10.10 Le Mans, Ranska

Goodyear on yksi maailman suurimmista rengasyhtiöistä. Sillä on noin 66 000 työntekijää, ja se valmistaa tuotteitaan 49 tuotantolaitoksessa 22 maassa eri puolilla maailmaa. Sen kaksi innovaatiokeskusta Akronissa, Ohiossa, ja Colmar-Bergissa, Luxemburgissa, pyrkivät kehittämään ensiluokkaisia tuotteita ja palveluita, jotka edustavat tekniikaltaan ja suorituskyvyltään alan huippua.

Goodyear Dunlop Europen rengasvalikoima hyötyajoneuvoille ja linja-autoille sisältää yli 400 eri mallia ja 55 kokoa. Monet maailman johtavista hyötyajoneuvovalmistajista, kuten DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania ja Volvo, asentavat Goodyearin renkaat vakiona. Lisäksi Goodyear toimittaa renkaita kaikille suurimmille perävaunujen valmistajille. Goodyearin palveluvalikoima on yksi alan laajimmista, ja siihen lukeutuvat mm. Fleet First, joka sisältää TruckForce-palveluverkon, ympärivuorokautinen ServiceLine-tiepalvelu, verkkopohjainen FleetOnlineSolutions-huoltojärjestelmä ja Goodyearin Retread-pinnoitustekniikat.

Lue seuraavaksi