Uutiset

Autot

Fuso Canter Eco Hybrid on vaativainen säästäjä

Viime vuonna uudistunut Canter-mallisto täydentyy nyt hybriditekniikkaan nojautuvalla vaihtoehdolla. Valmistajan mukaan kaksoiskytkinvaihteistoon integroitu hybriditekniikka alentaa polttoaineenkulutusta jopa neljänneksellä. Mutta vain silloin, kun puikoissa on osaaja käskijä.

”Fuso Canter valmistant 20 vuoden aikana yli 1200 hybriditekniikkaa hyödyntävää ajokkia, joista useimmat ovat jokapäiväisessä käytössä”, kertoo Fuso Europen Martin Schmidt taustaa eurooppalaismarkkinoille rantautuvalle hybridille.

Valmistajan mukaan hybriditekniikka nostaa Canterin omamassaa ainoastaan 150 kilolla, mikä on hyvin maltillinen lukema. Akut ovat hybriditekniikan kriittisin elementti, joille valmistaja lupaa viiden vuoden takuun. Pienellä lisähinnalla takuuta on mahdollista jatkaa kymmeneen vuoteen saakka.

Sähkömoottorin 200 Nm:n vääntömomentti on kuljettajan käytössä heti, joten liikkeellelähtö käy varsin rivakasti. Joutokäyntiä käyvä dieselmoottori tuottaa nyt energiaa ainoastaan ohjaustehostinta varten. Marssinopeuden ylittäessä 10 km/h sulkeutuu kytkin, jonka jälkeen matkaa taitetaan myös dieselmoottorin tuottaman energian turvin.

Vaihteistoon asennetun sähkömoottori- ja generaattoripaketin lisäksi hybriditekniikkaan kuuluu myös ilmajäähdytetty 2 kWh:n litium-ioiniakkupaketti, johon jarrutuksessa vapautuva energia varastoidaan. Mittaristosta löytyvän vaakapalkin avulla kuljettaja voi seurata energian käyttöä tai mahdollista talteenottoa. Akkujen varaustila kerrotaan samoin vaakapalkin avulla.

Pikaisen koeajon perusteella hybriditekniikka tuntuu istuvan Canterin voimalinjaan varsin sopuisasti, sillä yhteispeli kahden eri voimanlähteen välillä on sujuvan katkeamatonta. Mittaristoa seuratessa tosin heräsi epäilys sähkönkäytöstä, sillä ruuhkaisessa kaupungissa ajettaessa energiaa kyllä kerättiin, mutta mittariston mukaan sitä ei juurikaan käytetty.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi