Uutiset

Autot

Ford siirtyy näyttävästi sähköistämiseen

– esittelee ympäristöystävällisen toimintatavan, joka laajenee kaikkiin malliston ajoneuvoihin

  • Ford osoittaa sitoutuvansa sähköiseen tulevaisuuteen julkistamalla Go Electric -tapahtumassaan 16 hybridi- ja täyssähköautoa – sisältäen perheautoja, maastureita ja hyötyajoneuvoja.
  • Puhtaammille ja hiljaisemmille teille suunniteltuun Ford Hybrid -mallistoon sisältyy kattava valikoima täysin uusia Ford Kuga -malleja, joista ladattavalla hybridillä (PHEV) voi ajaa sähköllä yli 50 kilometriä.
  • Suosikkimallit Fiesta ja Focus tulevat myös markkinoille kevythybridimalleina (mHEV). Mustangin inspiroima täyssähkö-SUV tulee markkinoille 2020 – ja sitä seuraa täyssähkö-Transit.

Ford julkisti laajan valikoiman uusia automalleja, jotka on suunniteltu omalta osaltaan tekemään kaupungeista puhtaampia ja hiljaisempia käyttämällä ympäristöystävällistä sähkövoimaa.

Ford ilmoitti tapahtumassa 16 Ford Hybrid -malliston sähköistetystä automallista, kattavasti pienistä perheautoista maastureihin ja tila-autoihin. Tulossa on myös Mustangin inspiroima tehokas täyssähkö-SUV ja täyssähköinen Transit-pakettiauto.

Tämä merkitsee uutta merkkipaalua yhtiölle. Ford on sitoutunut toimittamaan tuoreen valikoiman polttoainetaloudellisia ja ajettavuudeltaan hauskoja autoja eurooppalaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin – niin lapsia kouluun kyyditseville, paketteja toimittaville kuin urheilullista suorituskykyä etsivillekin.

“Fordin hybridiautot tekevät sähköistymisestä merkityksellistä ja saavutettavissa olevaa useammalle autoilijalle kuin koskaan ennen. Jokaisesta uudesta mallistamme Fiestasta Transitiin tulee olemaan sähköistetty versio, joka on edullinen ratkaisu asiakkaidemme tarpeisiin”, sanoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe. “Yhdessä teknologian ja liitettävyyden tuomien etujen kanssa, tänään esittelemämme mallit ovat vasta alku suunnitelmillemme kehittää kattava mallisto älykkäitä autoja älykkääseen maailmaan.”

Ford ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että kaikista yhtiön malleista tulee tulevaisuudessa olemaan saatavilla myös sähköistetty versio. Tänään yhtiö näytti ainutlaatuisessa Go Electric -tapahtumassa Amsterdamissa, miltä tulevaisuus näyttää.

Täysin uusi keskikokoluokan SUV Kuga tarjoaa yhtiön kaikkien aikojen laajimman valikoiman hybridivaihtoehtoja. Kuga on saatavilla ladattavalla hybridillä (PHEV), jolla päästötöntä sähköllä ajoa on yli 50 kilometriä. Sama sähköinen ajomatka on tavoitteena myös uudessa kahdeksanpaikkaisessa tila-autossa, Tourneo Custom ladattavassa hybridissä (PHEV). Hybridi-SUV -mallien mallisto täydentyy täysin uudella Explorer ladattavalla hybridillä (PHEV).

Ford esitteli myös uusia sähköistettyjä henkilöautoja. Fiestan ja Focuksen kevythybridimalleissa CO2-päästöt pienenevät sekä polttoainetaloudellisuus ja ajokokemus paranevat hienostuneen kevythybriditekniikan ansiosta.

Hyötyajoneuvoasiakkaille Ford ilmoitti myös, että täysin uusi täyssähkö-Transit tulee markkinoille vuonna 2021. Tämä uusi pakettiauto, joka on suunniteltu toimimaan täysin sähköllä, huolehtii omalta osaltaan puhtaammista ja hiljaisemmista kaupungeista sekä vähentää yritysten kuluja. Fordin Mustangista inspiraation saanut täyssähköinen, tehokas SUV tulee markkinoille vuonna 2020, ja sen sähköinen toimintamatka on 600 kilometriä *

“Kun on kyseessä sähköistäminen, ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa ratkaisua – jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaiset”, sanoo Joerg Beyer, Executive Director, Engineering, Ford of Europe. “Fordin monivivahteinen voimansiirtostrategia on suunniteltu auttamaan asiakkaita löytämään heille sopivan ratkaisun, joka tekee heidän käyttökokemuksestaan sähköistetyn ajoneuvon parissa helpomman ja mukavamman.”

Ford tutkii myös ratkaisuja energiatehokkuuden ja ajomatkan optimoimiseen testaamalla yksittäiskappaleena rakennettua Ford Transit Smart Energy Concept 10-paikkaista tila-autoa. Tässä konseptiautossa käytetään Ford Transitin alustaa, johon on asennettu akusto, ja sen sähköinen ajomatka 5 tunnin latauksella on 150 kilometriä.

Fordin tähän mennessä markkinoille tuomiin hybridimalleihin kuuluvat suosittu Mondeo, Tourneo Custom -tila-auto sekä Transit ja Transit Custom -pakettiautot. Tulevaisuuden täyssähköautoja tukee IONITY-yhteenliittymä, jonka tavoitteena on rakentaa 400 latausasemaan Euroopan tärkeimpiin paikkoihin vuoteen 2020 mennessä.  

Lue seuraavaksi