Uutiset

Autot

Ford Ranger SuperCab XL/ 2.5 TDCi + Dynac-kiinteistönhuoltovarusteet

Vuoden 2007 uudistus oli täydellinen. Uuden Rangerin alusta uusittiin ajamisen laatua kohentamaan. Tikapuurungon lisäksi, alusta sai kehittyneemmän etujousituksen, vääntösauvat ja jousiholkit. Vanteet sekä renkaat kasvoivat, jousitus kehittyi nykypäivän tarpeisiin. Auto sai takapään kallistuksenvakaajan sekä aiempaa täsmällisemmän kiertokuulaohjauksen. Moottori varustettuna ylipaineruiskutuksella(common-rail) on edeltäjäänsä huomattavasti suorituskykyisempi ja vääntävämpi. Suurin sallittu perävaunupaino on vetotavasta riippuen peräti kolme tonnia. Lavan tilavuutta on lisätty korottamalla sivuseinien korkeutta 60 millimetrillä, ollen nyt 1266 litraa. Lavan mitat ovat 1530 x 1452mm, 1753 x 1452mm tai 2290 x 1452mm.

Autosta on saatavana kolmea eri korimallia: RegularCab, SuperCab, sekä DoubleCab. Regular Cab on lyhyellä ohjaamolla varustettu malli, kun taas Super Cabissa ohjaamo kasvaa huomattavasti, saaden kaappariovet toisiksi oviksi. DoubleCab-mallissa on vielä suurempi ohjaamo takapenkkeineen sekä neljä rehellistä ovea. Varustelutasoina XL, XLT sekä LIMITED. Lisäksi tuotantoon kuuluu vielä urheilullinen Ford Ranger Wildtrak.

Rangerin tekniikka kiinteistöhuollossa

Koeajossa ollut malli oli Rangerin suosituin, eli SuperCab XL varusteilla höystettynä. Kyseinen varustelutaso on erittäin kattava, pitäähän se sisällään muun muassa sähköpeilit, sähköikkunat, etuturvatyynyt, kauko-ohjattavan keskuslukituksen jne. Ainoa pahempi puute varustepaketissa oli ilmastoinnin puuttuminen, mutta 1000:lla eurolla senkin autoon sai. Autoa koeajettaessa, moottorin ominaisuudet tuntuivat hyviltä. Uuden 2,5 litran Duratorq TDCi-dieselmoottorin toiminta oli miellyttävä. Toisen sukupolven yhteispainesuoraruiskutuksella varustetussa voimanlähteessä on kahden yläpuolisen nokka-akselin käyttämänä neljä venttiiliä, sylinteriä kohden. Suurin ruiskutuspaine on 1600 baaria suoraan palotilaan. Muuttuva geometrinen turboahdin (VGT) mahdollistaa laajemman vääntöalueen ja väännön alkamisen alhaisemmalta kierrosluvulta, samalla poistaen turboviiveen käytännöllisesti katsoen kokonaan. Valmistaja kertoo EU-normien mukaisen yhdistetyn polttoainekulutuksen laskeneen, uuden moottorin myötä, yli kaksi litraa. Euro4-päästönormin vaatimusten saavuttamisessa auttavat suljettu pakokaasujen takaisinkierrätys, jäähdytintä hyväksikäyttäen. Kanteen asennetut rullaseuraajat pienentävät nokka-akselin kitkaa, tehostaen samalla polttoainetaloudellisuutta..

Moottorin tiedot (2.5 Duratorq TDCi)

Tilavuus 2,499

Syl halkaisija x iskun pituus(mm) 93 x 92

Suurin vääntö(Nm/r/min) 330/1800

Suurin teho(hv/r/min) 143/3500

(kW//r/min) 105/3500

Polttoaine kulutus (l/100 km) 8.4(4×2), 8.9(4×4)

Suorituskyky(sek0-100kmh) 17.0(4×2),17.9(4×4)

Moottori 4 sylinteriä rivissä

Venttiilijako 16 venttiiliä, DOHC

Kaasujen vaihto Turboahdin välijäähdyttimellä

Polttoainetyyppi Diesel

Polttoaineen syöttö Yhteispaineruiskutus(common-rail)

Puristussuhde 18.0:1

Polttoainesäiliö (l) 63(4×2), 70(4×4)

Sylinterikansi Alumiinia

Sylinterilohko Valurautaa

Vaihtovirtalaturi 12V-70A

Miellyttävä voimalinja

TDCi-moottorin suuren vääntövoiman ansiosta, vaihtamistarve kaupungissa kuten maantielläkin on varsin kohtuullinen. Viisilovinen Durashift-manuaalivaihteisto varustettuna kaksoismassavauhti- pyörällä ja kolmoissynkronoinnilla on äänetön, tärinätön ja miellyttävä käytökseltään.

Ajettaessa puskulevy työasennossa, kuljettaja voi tarvitessaan valita vetotavaksi nelivedon. Kyseinen kytkentä tehdään vaihdekepin viereen sijoitetulla vivulla, kytkin pohjassa ja auto pysäytettynä. Mikäli olosuhteet muuttuvat vielä vaikeammiksi, aurattava lumimäärä kasvaa, tai työympäristö muuttuu tarkkuutta vaativaksi, voi kuljettaja kytkeä samaa vipua käyttäen nelivedon hitaan alueen. Kun neliveto kytketään päälle, kytkeytyvät napalukot automaattisesti ja kojetauluun syttyvät sekä nelivedon että napalukon merkkivalot. Nelivedon pois kytkennän voi kuljettaja tehdä vauhdissa, kyseistä vipua käyttämällä. Napalukot tulee erikseen kytkeä pois, jostain kumman syystä kojetaulussa olevalla kytkimellä. Mekaaninen tasauspyörästön monilevyinen kitkalukko, jakaa voiman tasaisesti vasemman ja oikean puolen pyörien välillä. Kaarreajossa voima siirtyy sille puolelle, jolla on eniten vetoa, jolloin väännön tulisi pysyä tasapainossa. Koeajossa auto kuitenkin osoittautui erittäin puskevaksi ja varsinkin neliveto kytkettynä kaarre käyttäytyminen oli kankeaa.

Dynac kiinteistönhuoltokalusteet

Koeajettavan Rangerin talvi kunnossapitovarustus oli Herralassa ja Lahdessa sijaitsevan Norddyn Oy:n aikaansaannosta. Yrityksen Dynac- tuotteistosta löytyy monipuolinen kiinteistöhuollon talvi kunnossapitoon tarvitsema tuotesortimentti. Usein auton alkuperäiset takapään lehtijouset, joudutaan vahvistamaan yksillä lisälehdillä, jotta jousitus kestää, jopa koko talven ajan, auton kantavuuden ylärajoilla olevaa kuormaa. Tämän lisäksi autoihin on saatavissa haluttaessa paineilmajouset lisäjousitukseksi. Norddyn sisaryhtiö Herralassa sijaitseva Trelmec, valmistaa kaikki Dynac- tuotteet, jotka Lahdessa sijaitsevassa kokoonpanotehtaassa asennetaan asiakkaiden autoihin. Yrityksen toimitusjohtaja Reijo Jäntti kertoi, että heidän laitteitaan on asennettu noin 700:n kiinteistöhuolto autoon.

Kyseisen Rangerin talvihoitovarustus lisäsi auton painoa noin 250 kg. Lisäpaino koostui auton eteen asennettavasta nivelaurasta, sekä taakse asennetusta hiekoittimesta, sekä kaikesta laitteiden tarvitsemasta hydrauliikasta.. Dynacin 2.2 Y alueaura oli käytössä varsin hieno laite. Sähköhydraulisen auran hallintalaitteet, olivat vaihdekepin päässä helposti hallittavissa. Pienet painonappulat ohjailivat 3-osaista auraa juuri kuljettajan tarpeiden mukaan. Käytössä kyseinen aura oli kiinteätä puskulevyä selvästi monipuolisempi ja lumimassojen poisto ongelma-alueilta onnistui helposti. Alkuun kytkimien löytäminen varsinkin pimeällä oli hankalaa ja usein aura teki aivan erilaisen liikkeen, kuin kuski olisi halunnut. Kokemuksen myötä, virhe painallukset vähenivät. Pieniä led-valoja, jotka osoittaisivat kytkimien paikat, jäi kaipaamaan. Alueaura itsessään oli jousitettu, joten kiveyksiin ajaminen ei tärskäyttänyt autoa, vaan tärähdys jäi auraan ja hydrauliikkaan. Auran kiinnitys hydrauliletkuineen alustarakenteisiin, oli suoritettu varsin siististi. Lisäpaketin paino 150 kg, ei aiheuta minkäänlaista muutosta perusauton nopeusrajoituksiin tai ajo-ominaisuuksiin. Pikalukituksen avulla auravarustuksen voi tarvittaessa poistaa, varsin helposti.

Kiinteistöhoitoauton hiekoituspuoli, hoitui R-130 mallia olevalla hiekoittimella. Hiekoittimen työleveys on 1300 mm ja se oli pikakiinnitetty perälaudan paikalle. Hiekkalaatikkona toimi koko lava, johon oli asennettu kippivarustus. Tällä lailla auton painopiste pysyi lastattunakin varsin tasapainoisena ja ainoana ongelmana tuli hiekoitushiekan määrä. Kuskin täytyy olla varsin tarkkana hiekkaa noutaessa, jotta ei syyllisty akselipainojen ylitykseen. Auran tavoin hiekoitinkin oli helposti irrotettavaa mallia, joten pick-upin lavan käyttö muuhun tarkoitukseen onnistui vaivatta.

Työympäristönä

Rangerin sisätilat kokivat malliuudistuksen myötä täydellisen uudistumisen. Uudessa sisustuksessa on henkilöautomaista mukavuutta ja korkealuokkaista tunnelmaa. Pinnat ja materiaalit ovat miellyttäviä joskin hieman muovimaisia. Mukavuus on etusijalla mutta osansa on myös saanut päivittäinen käyttöajatus raskaista auraus-, kuljetus- ja vetotehtävistä. Hallintalaitteet on sijoitettu kuljettajan kannalta mahdollisimman luontevasti. Niiden käsittely kuten uusitulla jakkaralla istuminenkin on miellyttävää ja turvallisen tuntuista. Istuinten uudenlainen muotoiltu selkänoja, kasvanut hartiatila, parantuneet istuintyynyt ja suuremmat niskatuet edesauttavat kuljettajan viihtyisyyttä.

Ohjaamon melutaso on todella alhainen eikä ylimääräisiä narinoita, kitinöitä tai vikinöitä kuulu. Säilytystilat ohjaamossa ovat niukat mutta riittävät. Näkyväisyys työkalusta on hyvä ja suuret peilit edesauttavat tehokasta toimintaa. Auran ääripisteet osoittavat heijastimilla varustetut äärisauvat ovat tarpeelliset jotta tiukoissa paikoissa ei tapahdu vahinkoja. Rangerin ohjaamon istuinten takana oleva tila on varsin laaja mutta valitettavasti hyödynnettävissä vain tavaran kuljetuksessa. Kaappariovet tekevät lisätilan käytön helpoksi ja toimivaksi. Kun huomioidaan jo edellä mainitut varusteet jo perusmallissa on tuote varsin kilpailukykyinen. Mikäli perusmallinen Rangeri ei riitä onhan aina tarjolla paremmin varusteltuja malleja aina urheilulliseen Wildtrak:iin asti, jolloin alla on jo todellinen katseenvangitsija.

Tehokkuus

Parantaakseen ajamisen laatua, Rangerin alusta kehittyi, uuden mallisarjan myötä huomattavasti. Kyseiset ominaisuudet sekä nykypäivää edustavat talvi kunnossapitovälineet tekevät Rangerin pick-upista reippaasti etenevän menopelin. Avolava-mallisten kiinteistöhuoltoautojen yksi tärkeimmistä valteista on nopea siirtyminen kunnostettavasta paikasta toiseen. Alue jota avolavalla hallitaan saattaa olla varsin laaja, eikä siirtymisiin saisi tuhlaantua turhaa aikaa. Aurauskyky pick-upeilla on korkeintaan tyydyttävä mutta selvät yksinkertaiset alueet kuten kävelytiet, puhdistuvat vaivatta ja tehokkuutta lisää samalla tapahtuva hiekoitus. Kyseisten autojen yksi suuri etu on niiden monipuolisuus, autoja pystytään käyttämään melkoisina kuormajuhtina kantavuuden sekä vetokyvyn takia. Maasto-ominaisuudet pick-upeilla ovat varsin hyvät joten niiden käyttö työtehtävien lisäksi vapaa-ajan harrastusten yhteydessä ei yllätä. Ranger sijoittuu tässä kilpailussa varsin korkealle eikä ujostele ominaisuuksillaan japanilaisille kilpakumppaneilleen. Suomeen tuotavien mallien kantavuudet ovat joko 1050 (Regular cab), 1060(double cab) tai 1110(super cab) kiloa perävaunupainojen ollessa 750/3000 kiloa.

Mitat

Regular Super Double

Pituus(mm) 5075 5075-5165 5075-5165

leveys 1805 1805 1805

korkeus 1745 1750 1755

etuylitys 885 885-975 885-975

takaylitys 1190 1190 1190

maavara 205 205 205

kohtauskulma(astetta) 34 34 34

jättökulma 21 21 21

nousukyky 49 49 49

kahluusyvyys(mm) 750 750 750

kääntöympyrä 12,6 12,6 12,6

Autojen hinnat, korimallista ja varustelutasoista riippuen, ovat 28 590 eurosta alkaen kalleimpaan versioon 34 490 euroa. Ilmastoinnin sekä metallivärin (mikäli se ei varustelutasoon kuulu) voi hankkia 1000 ja 380 euron lisähintaan.

Huoltoväli autoilla on 20 000 km jakohihnan ja –kiristimen vaihtovälin ollessa 120 000 km.

Lue seuraavaksi