Uutiset

Autot

Ford investoi 600 miljoonaa kokoonpanotehtaaseensa

Ford investoi 600 miljoonaa euroa Saksan Saarlouisissa sijaitsevaan kokoonpanotehtaaseensa seuraavan sukupolven Ford Focusin tuotantoa varten.

”Tämä 600 miljoonan euron investointi lujittaa Fordin sitoutumista Saksaan, päämajaamme Euroopassa”, kertoo Jim Farley (president and CEO, Ford of Europe, Middle East and Africa). ”Työllistämme yli 25 000 henkilöä Saksassa, mikä on enemmän kuin missään muualla Euroopassa.”

”Meillä on laajoja ajoneuvojen ja moottoreiden tuotantolaitoksia sekä Saarlouisissa että Kölnissä, jossa on myös merkittäviä suunnittelutoimintoja ja joka vastaa ajoneuvojen kehittämisestä asiakkaille ympäri maailmaa. Lisäksi meillä on Aachenissa tutkimus- ja innovaatiokeskus, joka työstää tulevaisuuden teknologioita.”

Investointi on mahdollista Saarlouisissa saavutettujen kustannustehokkuus- ja tuottavuusparannusten ansiosta. Ne noudattavat kesäkuussa 2014 allekirjoitettua German Works Council -sopimusta, jonka tuloksena Köln on ainoa paikka Euroopassa, jossa valmistetaan uuden sukupolven Fiestoja. Uuden sukupolven Fiestan tuotanto alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Saarlouisissa panostetaan huippuluokan tuotantolaitteistoon, logistiikkatukeen ja energiantuotantoprojekteihin. Tehtaalle tulee kaksi uutta puristusjärjestelmää, joiden avulla voidaan kuumastanssata erikoisvahvaa booriterästä. Tämän uuden teknologian ansiosta terästä voidaan suoraan muotoilla korin osia, jolloin korista saadaan kevyempi.

Osa investoinnista ohjataan tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän energiantuotannon aikaan saamiseen. Ford ottaa yhteistyössä STEAG New Energies -yhtiön kanssa käyttöön viisi yhteistuotantoyksikköä tehtaan sähkö- ja lämpötuotantoa varten, mikä vähentää CO2-päästöjä 20 prosentilla.

”Saksa on ehdottoman tärkeä Fordin globaalille liiketoiminnalle niin tänään – kuten tämä huomattava 600 miljoonan euron investointi Saarlouisiin osoittaa – kuin tulevaisuudessa”, sanoo Farley.

Lue seuraavaksi