Uutiset

Autot

Fiat Professional esittelee sähköautoversion Ducatosta

Vuosi sitten esitelty E-Ducaton prototyyppi antoi esimakua Fiat Professionalin kehittämästä täysin sähköisestä akkukäyttöisestä pakettiautosta (BEV, Battery Electric Vehicle).

Nyt esiteltävä uusi, tuotantomalli E-Ducato on suunniteltu eri asiakasryhmien tarpeet huomioiden. E-Ducatoa on testattu huolellisesti eri liiketoiminta-alojen toimintaympäristöissä ja erilaisilla kuormituksilla. Uusi E-Ducato liittyy pian kaasukäyttöisen Ducato Natural Powerin joukkoon Ducaton vaihtoehtoisten käyttövoimajärjestelmien tarjonnassa.

E-Ducato kirjoittaa uuden luvun Ducaton menestyksekkääseen 39-vuotiseen historiaan. Ducaton sähköversio onkin Fiat Professionalin lippulaivamalli sähköisen liikkuvuuden osalta. Lisäksi se edustaa siirtymistä auton valinnasta liikkuvuuden valintaan, sillä pelkän auton ostamisen kokonaiskustannusten sijaan markkinoilla siirrytään jatkuvasti enemmän liikkuvuuden kokonaiskustannusten seurantaan. Fiat Professional onkin sitoutunut kehittämään autoja ja liikkuvuusratkaisuja, jotka räätälöidään täsmälleen asiakkaan tarpeisiin.

Ammattilaisten kehittämä – ammattilaisten avustuksella

E-Ducaton tuotekehitys sisälsi yli vuoden ajan mittauksia ajosuoritteiden aikana ja mukana oli yli 28 000 autoa. Tärkeän asiakas- ja loppukäyttäjänäkökulman testauksessa toi eri alan ammattilaisista koostuva ryhmä, joka ajoi yli 50 miljoonaa kilometriä polttomoottoreilla varustetuilla autoilla. Tämän ansiosta voitiin ottaa huomioon kaikki asiakkaiden erilaiseen käyttöön, dynamiikkaan, kuormitukseen ja ympäristönäkökohtiin liittyvät muuttujat.

E-Ducato voidaan varustaa erilaisilla modulaarisilla akkuvaihtoehdoilla. Akuston koosta ja erilaisista latauslaitteista riippuen Ducato yltää 200–330 kilometrin toimintamatkaan. E-Ducato on myös suorituskykyinen: nopeus on rajoitettu 100 km/h akun keston maksimoimiseksi, maksimiteho on 90 kW ja suurin vääntömomentti 280 Nm.

Uusi E-Ducato tarjoaa sähköpakettiautoluokan laajimman malliston. Kokovaihtoehtoja löytyy pakettiautoversioihin asiakkaan tarpeista riippuen 10-17 m3 tavaratilan tilavuuksilla ja jopa 1950 kg:n hyötykuormakantavuudella. Lisäksi mallistossa on myös erilaisia alustavaihtoehtoja ja henkilökuljetusversioita.

E-Ducatoa testataan tällä hetkellä laajasti kenttätestauksella, jonka suorittavat kumppaniasiakkaat auton tavanomaisissa käyttöolosuhteissa. Uusi E-Ducato lanseerataan Keski-Euroopan markkinoilla alkusyksyllä ja Suomessa loppuvuoden aikana.

Lue myös: Bergé Auto Group ostaa Fiatin, Alfa Romeon ja Jeepin maahantuonnin Suomessa

Lue seuraavaksi