Uutiset

Autot

Etenemiskykyä asiantuntijalta – 4x4parts varustelee yksilöllisesti

Vantaalaisella 4x4partsilla on takanaan jo yli kymmenen vuotta maastoautoilun ammattilaisena ja pienimuotoisesta varustekaupasta on kasvanut täyden palvelun erikoisyritys. Saman katon alta asiakas saa yhdellä kertaa ammattitaitoiset kokonaisvaltaiset palvelut niin myyntiin, neuvontaan, huoltoon kuin jälkimarkkinointiin. Tarvittavat asennuspalvelut hoitaa samoissa tiloissa toimiva 4x4parts Garage, jonka ammattitaitoinen henkilökunta osaa rakentaa asiakkaalle hyvinkin yksityiskohtaiset erikoisratkaisut vaativiin offroad-haasteisiin.

Jarno Halme on luotsannut 4x4partsia jo yli kymmenen vuoden ajan. Nelivetoautoharrastuksesta al-
kanut yritystoiminta on kasvanut vuosien mittaan alan merkittäväksi kokonaispalvelujen tuottajaksi.

4x4partsin tarina alkoi yrittäjä Jarno Halmeen omasta nelivetoharrastuksesta, josta vuosien mittaan on kasvanut monipuolinen ja kattava offroad-alan yritystoiminta. Yrityksen palvelujen määrä on lisääntynyt vauhdilla ja edustettavien tuotteiden skaala on moninkertaistunut vuosien mittaan. Laadukkaan ja ammattitaitoisen palvelun kautta yrityksen maine on alan piireissä hyvin korkealla tasolla, mikä näkyy monien huippumerkkien saapumisessa 4x4partsin valikoimaan. Erittäin helppokäyttöinen verkkokauppa palvelee asiakkaita myös kansainvälisesti ja lähiaikoina valmistuva nettiuudistus selkeyttää sekä nopeutta toimintaa entisestään.

Omat toimitilat nopeuden takeena

4x4parts Garage hoitaa vaativatkin varustelutyöt ammattitaidolla. Snorkkeli mahdollistaa VW Amarokin etenemisen myös vaativissa kahluusyvyyksissä.

4x4parts muutti pari vuotta sitten uusiin tiloihin Vantaan Uranuksenkujalle ja ratkaisu on osoittautunut onnistuneeksi päätökseksi. ”Muutto omiin toimitiloihin mahdollisti tilojen remontoimisen juuri omia työtehtäviämme silmällä pitäen. Myynti, varaosapalvelu sekä asennustoimet saadaan näin toimimaan hyvin sujuvasi toisiaan tukien, mikä asiakkaalle näkyy toiminnan tehokkuutena sekä edullisuutena. Myös tilojen sijainti aivan Lahdentien tuntumassa lähellä Kehä III:sta on lisännyt erityisesti isoimpien ajoneuvojen ja perävaunujen käyttäjien vierailuja ”, kertoo Halme.

Valikoima kasvaa ja monipuolistuu

Ville Nyman tuntee 4x4partsin valikoiman kuin omat taskunsa. Hyllystä suoraan löytyvän 1800 nimikkeen lisäksi tilaustavara saadaan hyvin yhteyksien kautta Vantaalle todella nopeasti.

Kulunut vuosi on ollut 4x4partsille menestyksekäs ja valikoiman sekä palvelujen kattavuus on miellyttänyt asiakaskuntaa. ”Kolme varustelujemme päämerkkiä ovat edelleen Jeep, Toyota sekä Land-Rover, mutta myös muiden merkkien tarjontamme on kasvanut vauhdilla ja meillä onkin valikoimaa käytännössä kaikkiin offraod-luokan ajoneuvoihin.”

”Saimme äskettäin edustukseemme laadukkaan ja erittäin arvostetun Rival-tuoteperheen tuotteet, mikä täydentää valikoimaamme loistavasti erityisesti kevyemmän pick up -luokan parissa. Rivalin tuotteilla esimerkiksi VW Amarokin, Toyota Hiluxin, Nissan Navaran tai Ford Rangerin maastokelpoisuuden saa vietyä helposti uudelle tasolle”, korostaa Halme. Rivalin tuotteisiin kuuluvat muun muassa alumiiniset TÜV-hyväksytyt vinssipuskurit, pohjapanssarit, kattoteltat, astinlaudat, kattotelineet ja lavasuojat. Rivalin tuotteet soveltuvatkin kasvussa olevan maastoautomatkailun ystävien tarpeisiin ja varusteiden avulla pick up täyttää perheen tai vaikkapa metsästysseurueen vaatimukset pidemmilläkin reissuilla.”

”Valikoimamme on kasvanut myös kiinteistönhuoltoautojen varustamisessa sekä renkaiden ja teknisten osien parissa. Renkaissa meillä on tarjolla esimerkiksi Ziarellin sekä GT Radialin koko valikoima aina erikoissuuriin renkaisiin saakka. Kytkinsarjoiltaan kestävyyttä vaativat asiakkaamme suosivat puolestaan Xtreme Outback -tuotteita, jotka on tehty kestämään ääriolosuhteiden rasitusta. Samaa tasoa edustavat saksalaiset Ravenol-voiteluaineet, joiden taso vastaa kilpailuluokkien vaatimuksia. Merkin valikoimasta löytyvät tuotteet perusmoottoriöljyistä aina erikoisöljyihin saakka”, lisää Halme.

Vinssien ja jousitusten suosio säilyy

4x4partsin pihamaan ajoneuvojen ei kuulukaan olla mitään kiiltokuvakappaleita. Näillä autoilla mennään eikä meinata.

Ajoneuvon maavaran kasvattaminen ja sitä kautta etenemiskyvyn parantaminen on aina ollut merkittävä osa 4x4partsin toimintaa. ”Korotukset sekä kantavuuden lisäykset lisäjousitusten sekä renkaiden muutosten kautta ovat meidän vahvaa osaamisaluettamme ja tarvittaessa hoidamme myös muutoskatsastukset ammattitaitoisesti. Tunnemme alan lakipykälät tarkoin ja näin ikäviä yllätyksiä ei viranomaisten kanssa pääse syntymään.”

”Myös vinssit ovat säilyttäneet asemansa tärkeänä tuotteena ja nykyajan offroad-autoilijat tietävät, että tehokkaan vinssin älykäs käyttö estää useinkin kalliiden autovaurioiden synnyn. Kestosuosikki Tyrex Black -vinssisarja on saanut maamme maastoautoilijoilta oivaa palautetta ja viidakkorummun kautta moni asiakas ei muita merkkejä kelpuuta. Tyrex-vinssien monipuolisuus on myös kattava ja moni on hankkinut niitä myös mönkijöihin ja muuhun kalustoonsa”, korostaa Halme.

Jatkossa 4x4parts tulee kehittämään toimintaansa tasaisen varmasti loogiseen tapaan. ”Lisäämme tuotevalikoimaamme hallitusti asiakaspalautteen ja omien kokemustemme kautta. Näin varmistamme, että myymämme tuotteet vastaavat myös omiin, erittäin korkeisiin standardeihimme. Samalla korostamme kokonaispalvelun tasoa ja yksityiskohtaisen räätälöinnin kautta asiakas voi olla varma saavan meidän kauttamme juuri hänen työtehtäviinsä tai harrastustoimintaansa vaativat ratkaisut. Maastoautoiluharrastajien loppujen lopuksi pienessä ryhmässä ei maineen menettämiseen ole varaa ja toisaalta tyytyväinen asiakas tulee aina takaisin”, päättää Halme.

Lue seuraavaksi