Uutiset

Autot

Ensivaikutelmia uudistuvasta Škoda Scalasta ja Škoda Kamiqista

Škoda Auto julkaisee ensimmäiset viralliset luonnoskuvat uudistuvan Scalan ja Kamiq-crossover-katumaasturin ulkonäöstä. Škoda tuo näihin kumpaankin automalliin edistyksellisen muotoilun, teknisiä uudistuksia sekä varusteita suuremman ja kalliimman kokoluokan autoista. Uusi Scala ja Kamiq ensiesitellään digitaalisesti 1. elokuuta 2023.

Neljä vuotta sitten tuotantoon tulleet Škoda Scala ja Škoda Kamiq saavat nyt malliuudistuksen. Tekniikan päivitykset ja ulkonäön muutokset korostavat kummankin automallin vahvoja ominaispiirteitä: Scalan dynaamista ja Kamiqin vankkaa kokonaisilmettä. Kummankin automallin ajovalot, etu- ja takahelma sekä keulasäleikkö uudistuvat. Auton takaa löytyy nyt Škodan uuden brändi-ilmeen mukainen takaluukun tekstilogo.

Scalaan matalammat ajovaloyksiköt sekä uudet siivekkäät etu- ja takahelmat

Scalan uudet matalammat ajovaloyksiköt yltävät keulasäleikköön saakka, mikä korostaa auton dynaamista ilmettä. Päivävalonauhat yhdistyvät nyt ajovaloyksiköiden ala- ja yläkulmissa ja kaartuvat ulkoreunoissa muodostaen selvästi erottuvan valoilmeen. Uuden etuhelman ilmanottoaukko on rajattu siivekkäillä osilla. Vastaavat löytyvät korin värisinä nyt myös uudistetun takahelman diffuusoriosasta, joka reunustaa kristallimaisia elementtejä. Takavaloihin tulee uusi ja hienostuneempi graafinen ilme.

Kamiq entistä vahvemmin katumaasturimainen

Malliuudistus tuo Kamiqiin lisää visuaalisuutta. Kaksiosaisten ajovalojen ylempi elementti on nyt ohuempi ja vahvemmin muotoiltu. Ajovalojen alemmat osat ovat edelleen pääyksiköt mutta aiempaa suuremmat, joten niissä on tilaa myös kahdeksankulmaisille huipputason Matrix LED -valomoduuleille. Ne ovat nyt ensimmäisen kerran saatavissa sekä Kamiqiin että Scalaan. Aiempaa suuremmassa ja pystymmässä jäähdyttimen Škoda-säleikössä on näyttävät kaksoispystyrivat, jotka alhaalla muodostavat U-kirjaimen muodon. Etuhelmassa jäähdyttimen säleikön alapuolinen maalattu alue ja ilmanottoaukko korostavat auton leveyttä, ja tätä vaikutelmaa lisää vielä auton pohjaa suojaava vankka hopeanvärinen diffuusori. Takadiffuusorissa on leveä musta yläosa ja jykevä hopeanvärinen alaosa. Jaettujen takavalojen uudistettu L-muoto liittyy visuaalisesti myös heijastinosiin.

Lue seuraavaksi