Uutiset

Autot

Ensimmäinen Proace-tilataksi

Vantaalainen Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy on tehnyt yhteistyötä Toyota Auto Finland Oy:n kanssa yli 25 vuotta rakentamalla Toyota Hiacesta pikkubusseja ja tilatakseja. Pienen malliuudistuksen aiheuttaman tauon jälkeen yhteistyötä on päästy jatkamaan ja ensimmäinen 1+7-paikkainen Toyota Proace -tilataksi on valmistunut noin kaksi kuukautta sitten.

Uuden Toyota Proacen mallistossa on valittavana kolme pienoisbussiaihiota, joista voidaan rakentaa pikkubussi, tila-, esteetön- tai invataksi. Mallit ovat: 2.0D 163 A/T sekä 2.0D 128 M/T ja 2.0D 163 M/T, korimallin ollessa aina L2H1. Proace-pienoisbussiaihiot vastaavat pakettiautojen Active-varustetasoa, minkä lisäksi niissä on vakiona 1+1-istuimet edessä, sivuturvatyynyt sekä sade- ja hämärätunnistimet.

Proacen matkustamoon nousu tapahtuu manuaalisen liukuoven kautta nostamalla ensimmäisen istuimen istuinosa ylös ja tarttumalla oven vasemmalla puolella olevaan tukevaan kahvaan. Oviaukko on varustettu myös kynnysvalolla. Proaceen saa halutessa myös sähkötoimisen sivuliukuoven ja automaattisen askelman.

Proacen istuimet ovat korkeaselkänojaiset ja ne on varustettu selkänojan kaltevuussäädöllä sekä kolmipisteturvavöillä. Istuinrivien välissä on kätevä taittopöytä mukitelineillä. Kuvassa vasemmanpuoleisen istuimen sivussa on lisäksi säilytyslokero, jossa on sinisävyinen valaistus. Proacessa on hyllytilaa kuljettajan tavaroille myös tuulilasin yläpuolella. Matkustamon valojen ja ilmanvaihdon katkaisijat ovat näiden hyllyjen välissä.

Tavaratilaakin Proacessa on suhteellisen mukavasti matkatavaroita varten. Tavaratilassa on kaksi valoa omalla katkaisijalla sekä takakaiuttimet.

Kenwood-audiojärjestelmä viihdyttää matkustajia sekä avustaa ja helpottaa kuljettajan toimintaa. Järjestelmän kuuluvat: navigaattori, RDS radio, MP3, CD, DVD ja BT-handsfree sekä peruutuskamera.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi