Uutiset

Autot

Eberspächeriltä uutuuksia ajoneuvojen lämmitykseen

Polttoainekäyttöisistä ajoneuvolämmittimistä tunnettu saksalainen Eberspächer on tuonut markkinoille uutuutena sähkökäyttöisen Plugtronic-esilämmitysjärjestelmän, jonka avulla ajoneuvon moottori ja sisätila esilämmitetään miellyttäväksi ennen ajoon lähtöä. Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja se tuo mukavuutta ja turvallisuutta kylmäkäynnistyksiin. Esilämmitetty moottori tuottaa myös vähemmän pakokaasupäästöjä säästäen siten ympäristöä.


Plugtronic-esilämmitysjärjestelmiä on saatavana erilaisina kokoonpanoina käyttäjän tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Perinteisin ratkaisu on moottorin esilämmitys sisältäen erillisen sisätilan lämmittimen. On myös mahdollista toteuttaa sisätilan esilämmitys ajoneuvon omaan lämmönsäätöjärjestelmään käyttäen ajoneuvon omaa lämmityslaitetta ja puhallussuulakkeita.

Plugtronic-tuoteperhe muodostuu useasta erilaisesta lämmitysjärjestelmäpaketista, joista asiakas voi valita itse sopivimman lämmitysratkaisun. Plugtronic Standard -paketti mahdollistaa auton sisätilan ja moottorin esilämmityksen; Basic-paketti lämmittää vain sisätilat. Plugtronic Standard- ja Premium -kokoonpanoissa lämmitetään moottorin jäähdytysnestettä, jolloin moottori käynnistyy helposti ja samalla moottorin kuluminen sekä käynnistysvaiheen pakokaasupäästöt vähenevät. Plugtronic Premium -versiossa sisätilan lämmitys toteutetaan auton oman lämmitysjärjestelmän kautta, ilman ajoneuvon sisälle tulevaa erillistä puhallinta.

Plugtronic-lämmittimien käyttö on yksinkertaista. Kun ajoneuvon lämmittäminen halutaan aloittaa, liitetään verkkovirtajohto ajoneuvossa olevaan sähköpistokkeeseen, joka on useimmiten asennettu puskuriin. Tämä onnistuu yhdellä kädellä – vaikka hanska kädessä – verkkovirtajohdon päässä olevan ergonomisen peukaloupotuksen ansiosta.
Eberspächerin vuosien kokemus, tietotaito ja korkeat laatukriteerit ajoneuvojen esilämmityksestä antavat sille vahvan pohjan sähkölämmitysjärjestelmien toimittajana. Eberspächerillä on tarjolla laaja valikoima myös polttoainekäyttöisiä lämmittimiä erilaisten ajoneuvojen lämmitykseen monenlaisissa ja vaativissa käyttöolosuhteissa.

Eberspächer-lämmitystuotteet tuo maahan ja markkinoi Wihurin Tekninen Kauppa.

Plugtronic 230 V -lämmitysjärjestelmät:

Plugtronic Premium 230 V Plugtronic Standard 230 V
• Nopea ja tehokas moottorin ja sisätilojen lämmitys.
• Moottorin lämmitykseen käytetään 1 850 watin lämmitintä.
• Sisätilojen lämmitykseen käytetään auton omaa puhallinta,
   erillistä sisätilan lämmitintä ei tarvita.
• Auton oman puhaltimen ohjaukseen voidaan käyttää esimer-
  kiksi relettä, IPCU-relettä tai EasyFan-modulia auton ilmas-
  tointijärjestelmän kytkentävaatimusten mukaisesti.
• Moottorin lämmitykseen käytetään 800 watin lämmitintä.
• Sisätilojen lämmitykseen käytetään 1 200 watin lämmitintä.
 
Plugtronic Basic 230 V Plugtronic-akkulaturi
• Ainoastaan sisätilojen lämmitys
• Sisätilanlämmittimen vaihtoehdot 1 200 W tai 1800 W
• Akkulaturi (7 A / 12 V) on mahdollista liittää järjestelmään
  nostamaan ja ylläpitämään akun varaustilaa, mikä helpottaa
  ajoneuvon käynnistymistä ja pidentää myös akun ikää.
Plugtronic 230 V -moottorinlämmitin jäähdytys-
vesikiertoon
Plugtronic-pistoke, jossa peukaloupotus
   

 

Lue seuraavaksi