Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF investoi 200 miljoonaa euroa Westerlon ohjaamotehtaaseen

DAF ilmoitti Flanderin työ- talous- ja innovointiministeri Philippe Muytersin vierailun yhteydessä, että se aikoo investoida 200 miljoonaa euroa Belgian Westerlossa sijaitsevaan ohjaamotehtaaseensa valmistautuakseen tuotantomäärien kasvuun.

DAF aikoo investoida 200 miljoonaa euroa Belgian Westerlossa sijaitsevaan ohjaamotehtaaseensa valmistautuakseen tuotantomäärien kasvuun yrityksen toiminnan laajentuessa eri puolilla maailmaa. DAF ilmoitti investoinnista tänään Flanderin työ-, talous- ja innovointiministerin, Philippe Muytersin, vierailun yhteydessä.

Westerlon tehdas avattiin vuonna 1966, ja ohjaamojen lisäksi siellä on valmistettu akseleita jo 70-luvun alusta lähtien. Nykyisin tehtaassa työskentelee noin 2 800 henkilöä, ja se tuottaa akseleita ja ohjaamoja raskaisiin ja keskiraskaisiin kuorma-autoihin, joita valmistetaan Eindhovenin tuotantolinjalla Alankomaissa ja Leylandin tuotantolinjalla Iso-Britanniassa.

Kärkiasema

Erinomaisten kuorma-autojen, ensiluokkaisten palveluiden ja erittäin ammattimaisen jälleenmyyntiverkoston ansiosta DAF on noussut Euroopan toisiksi suurimmaksi kuorma-autobrändiksi sekä markkinajohtajaksi tärkeällä vetoautosegmentillä. Vahvistaakseen johtoasemaansa Euroopassa ja laajemmilla kansainvälisillä markkinoilla DAF kehittää Westerlon tehtaallaan uusinta teknologiaa edustavia tuotantoprosesseja.

Suunniteltu 200 miljoonan euron investointi tulee kasvattamaan tehtaan tuotantokapasiteettia 45 prosentilla, jolloin kahdessa vuorossa työskenneltäessä pystytään tuottamaan 300 ohjaamoa päivässä. Tämä on linjassa vuoden 2017 lopussa avatun uuden ohjaamomaalaamon tuotantokapasiteetin kanssa. Maalaamoon investoitiin 100 miljoonaa euroa.

Huipputekninen korituotantoprosessi

Olemassa olevaa 17 800 m2:n ohjaamokorien hitsaamoa laajennetaan 13 200 m2:llä DAFin CF- ja XF-ohjaamojen korien (body-in-white) kokoamisen tehostamiseksi. Laajennukseen sijoitetaan yksi tuotantolinja, joka varustetaan noin 130:lla erittäin kehittyneellä robotilla ja 135:llä täysin automatisoidulla hitsauspistoolilla, minkä ansiosta tuotantolinjan laatu, tehokkuus ja ergonomia tulevat olemaan maailman kärkiluokkaa.

Huippuluokan ergonomiaa ohjaamoiden viimeistelyssä

Ohjaamoiden viimeistelyyn (Cab Trimming) keskittynyttä tehdasta (15 600 m2) laajennetaan 20 000 m2:llä. Uusittu tuotantolaitos koostuu useista osista, joihin kuuluvat mm. pääkokoonpanolinja, katon kokoonpanolinja sekä ovien ja ohjaamon sisätilojen alakokoonpanolinjat. Se sisältää myös modernin testaus- ja tarkastusosaston. Pääkokoonpanolinjalla hyödynnetään edistyksellistä skillet-järjestelmää, jossa työntekijät voivat säätää työskentelykorkeutta työtehtävän ja henkilökohtaisten mieltymystensä mukaan. Tämä mahdollistaa huippuluokan ergonomian.

”Sijoitus tulevaisuuteen”

DAFin puheenjohtaja, Harry Wolters: ”Uusinta teknologiaa edustavat, ohjaamojen korien valmistukseen ja viimeistelyyn keskittyneet tehtaamme ovat edellytys DAFin kasvulle sekä Euroopassa että muualla maailmassa. Valmistuessaan uudet tuotantolaitoksemme ovat alansa moderneimpia ja nostavat laadun, tehokkuuden ja ergonomian uudelle tasolle. Ennen kaikkea tämä 200 miljoonan euron sijoitus osoittaa jälleen kerran, että DAF luottaa tehtaansa tulevaisuuteen Belgiassa.”

”Oppikirjaesimerkki innovatiivisuudesta, lahjakkuudesta ja intohimosta”

Flanderin työ-, talous- ja innovointiministeri Philippe Muyters: ”Nopeasti muuttuva taloudellinen toimintaympäristö tarkoittaa sitä, että yritysten on oltava innovatiivisia menestyäkseen. Lisäksi on tärkeää huolehtia siitä, että osaaminen pysyy ajan tasalla. On selvää, että DAFilla on tarvittavat tekijät hallussaan: kestävään kehitykseen, innovaatioon ja kasvuun tähtäävä visio, joka yhdistyy haluun kehittää paitsi prosesseja, myös työntekijöiden osaamista. Olen ylpeä saadessani tukea tätä oppikirjaesimerkkiä innovatiivisuudesta, lahjakkuudesta ja intohimosta.”

Uusien ohjaamotuotantolaitosten rakentaminen DAFin Vlaanderen toimipisteessä on alkanut. Rakennusten, mukaan lukien uusien toimistojen, kokoustilojen ja työntekijöiden sosiaalitilojen, toteutuksesta on solmittu sopimus belgialaisen rakennusyhtiö Cordeelin kanssa. Korien hitsauslinjan toimittaa hollantilainen VDL Steelweld. 

LUE MYÖS: DAF:n jälleenmyyntiverkosto laajenee Savon ja Pohjois-Karjalan alueille

Lue seuraavaksi