Uutiset

Autot

Citroën- ja Peugeot-tavara-autoihin Dangel-nelivedot

Citroën- ja Peugeot -hyötyajoneuvojen myynti Suomessa on lähtenyt selvään nousuun vuoden takaisesta. Onnistuneeseen muutokseen ovat vaikuttanet ensisijaisesti ajettavuudeltaan erinomaiset, varustellut sekä eri käyttötarpeisiin muunneltavat tuotteet, jotka Euroopan markkinoilla kilpailevat suurimmista markkinaosuuksista.

Suomessa lanseerattiin keväällä 2018 ainutlaatuinen, myös ammattikäyttöön tuleville pakettiautoille kilometrirajoittamattomana myönnettävä viiden vuoden takuu. Se viimeistään muutti myynnin suunnan ja on vahvistanut käyttäjien uskon tuotteiden erinomaiseen laatuun sekä kilpailukykyyn.

Syksy 2018 tuo Suomessa myytäville Citroënin ja Peugeotin pakettiautoille uuden ylivoimaisen edun, kun vuosikymmenten tauon jälkeen kertaa Citroën ja Peugeot –pakettiautoihin on saatavana neliveto. Uusi voimansiirron ratkaisu on suunniteltu Citroën Jumpy ja Peugeot Expert -malleihin ja on saatavana malliston M- ja XL-koripituuksiin. Ratkaisu on onnistuttu toteuttamaan erittäin kevyenä ja sen myötä vaikutus autojen hyötykantavuuteen on minimaalinen. Nelivetomallistossa onaina vakiona pohjapanssarointi sekä 20 mm maavaran korotus. Tarvittaessa maasto-ominaisuuksia voidaan parantaa vielä lisää, sillä saatavilla on myös 60 mm maavaran korotus sekä takatasauspyörästön lukitus.

Nelivetoiset Citroën Jumpy sekä Peugeot Expert –pakettiautot ovat etuvetoisten mallien lailla vähäpäästöisiä ja kulutustehokkaita pitäen ajoneuvon käyttökustannukset kohtuullisina. Vetotapa on valittavissa sähköisesti olosuhteiden mukaan. Olosuhteiden salliessa autolla voidaan ajaa etuvetoisena, jolloin polttoaineen kulutus on pienempi ja neliveto on kytkettävissä päälle tarpeiden mukaan.

Neliveto toteutetaan yhteistyössä vuonna 1979 perustetun, autoalalla tunnetun nelivetoasiantuntijan, Dangelin kanssa. Yrityksellä on paitsi pitkäaikainen kokemus nelivetotekniikasta, jo lähes 40-vuotinen yhteistyöhistoria Citroën- ja Peugeot-merkkien sekä niiden valmistajan Groupe PSA:n kanssa. Suomen hyötyajoneuvomarkkinoiden paras takuu, joka on voimassa kilometrirajoittamattomana myös ammattikäyttöön tuleville autoille, koskee yhtä lailla nelivetoisia pakettiautomalleja. Myös hinnat ovat nyt julkaistu ja edullisimmillaan Dangelin nelivetovoimasta pääsee nauttimaan Expert- ja Jumpy-malleissa noin 39 000 euron hintaan.

Lue seuraavaksi