Uutiset

Autot

Citroën ë-C3: alle 25 000 euron sähköauto

Citroënin odotettu eurooppalainen täyssähköuutuus on nyt hinnoiteltu Suomessa. ë-C3:n You-mallin hinta alkaa 24 990 eurosta ja Max-varustetaso 28 990 eurosta.

  • Citroën ë-C3:n ennakkomyynti alkoi torstaina 18.1.2024 klo 09.00
  • You-varustetaso alkaen 24 990 euroa + toimituskulut & 255 e/kk*
  • Max-varustetaso alkaen 28 990 euroa + toimituskulut & 299 e/kk*
  • Ensimmäinen 100 kpl erä autoja nopeimmille
  • Autot ennakkomyynnissä myös Citroënin verkkokaupassa osoitteessa: cars.citroen.fi
  • Ensimmäiset autot Suomessa kesällä 2024

Uusi Citroën ë-C3 määrittää uusien sähköautojen hintatason uudelleen. Kotimarkkinoiltamme on puuttunut edullisia sähköautoja, jotka ovat tavallisille kuluttajille saavutettavissa. Lupauksia edullisista koko kansan sähköautoista on heitetty ilmoille lukuisilta tahoilta. Ne eivät ole vielä konkreettisia tuotantomalleja, jotka olisi hinnoiteltu Suomessa. Citroën on taas kerran pioneeri, ja alle 25 000 euron hintainen sähköauto eurooppalaiselta valmistajalta on nyt täällä ja myynnissä Suomessa.

”Uusi Citroën ë-C3 mullistaa autoteollisuuden tarjoamalla Euroopassa valmistetun edullisen sähköauton. Tämä ei pelkästään vähennä valmistuksen ja logistiikan päästöjä, vaan asettaa myös uuden standardin sähköautojen saavutettavuudelle markkinoilla. Citroën sitoutuu demokratisoimaan sähköautoilun, ja ë-C3 tekee tämän todeksi, kun tilauskirjat avataan tänään”, toteaa Auto-Bonin toimitusjohtaja Markus Vuolle.

You-varustetasolla sisään sähköautoiluun

Citroën ë-C3:n aloitusvarustetaso tarjoaa hyvän sähköisen toimintamatkan ja innovatiivisen ratkaisun auton tietoviihdejärjestelmäksi. Monilla nykyautoilijoilla oma älypuhelin toimii jo navigaattorina ja viihdejärjestelmänä ajon aikana. You-tason ë-C3:ssa on erillinen älypuhelinteline käyttäjän omalle älylaitteelle. Puhelimeen voidaan asentaa My Citroën Play -sovellus, jonka avulla voi navigoida, ohjata radion toimintaa ja toistaa multimediaa suoraan käyttäjän puhelimesta. Sovellusta voidaan ohjata myös ohjauspyörän painikkeiden avulla, ja se käynnistyy, kun puhelin asetetaan auton telineeseen.

Lisäksi vakiona You-tason autoissa on mm. HUD-mittaristo, LED-ajovalot, ilmastointi, pysäköintitutkat taakse, vakionopeudensäädin ja 11 kW:n sisäinen ajoneuvolaturi.

Max-tasolla kaikki tarpeellinen mukana

28 990 euroa maksava Max-varustetaso tekee ë-C3:sta todella mukavan arkiauton. Siinä vakiona tulevat automaatti-ilmastointi, My Citroën Drive 10” -tietoviihdejärjestelmä kosketusnäytöllä, langaton älypuhelimen laturi, langaton älypuhelimen peilaus, lämmitetty ohjauspyörä ja tuulilasi, peruutuskamera, 3D-LED-takavalot ja 17-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Mukavuus edellä

Ensi kertaa C3 viistoperämallin historiassa Citroën asentaa innovatiivisen ja ainutlaatuisen Citroën Advanced Comfort -mukavuusjousituksen kaikkiin uusiin ë-C3-malleihin. Progressiivisiin hydraulivaimentimiin perustuva jousitus tuo b-segmentin uutuuteen taikamattomaisen kyydin.

Max-varustetasoisessa ë-C3:ssa etumatkustajat voivat nauttia myös Citroën Advanced Comfort -istuimista. Istuimet ovat pehmeän mukavat, mutta ne tukevat selkää myös pidemmillä ajomatkoilla. Citroën ë-C3 on täysimittainen b-segmentin auto niin ominaisuuksiltaan kuin tilankäytöltään.

”Vaikka Citroënin muut sähköautot edustavat ns. perinteisempää auton suunnittelua, on niillä edelleen paikkansa valikoimassa. Citroën ë-C3 on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi ja tätä hintapositiota varten. Koska ë-C3 on valmistettu Euroopassa, on sen logistiikan ja valmistamisen päästöt todella alhaiset. Uutuus tulee keräämään kiinnostuneita hyvin laajasta asiakaskunnasta ja uskon, että tavoitamme myös paljon sellaisia asiakkaita, jotka eivät aiemmin harkinneet siirtymistä päästöttömään autoiluun”, Vuolle jatkaa.

Tekniset tiedot:

TyyppiSähkömoottori
Suurin teho (kW/hv)83/111
Suurin vääntömomentti (Nm)120
Toimintamatka300
AKKU
Kapasiteetti (kWh)44
Käytettävissä oleva kapasiteetti (kWh)43,7
Latausteho AC Mode3 (kW)11
Latausteho DC Mode4 (kW)100
Kulutus Wh/km164
TyyppiLFP (LithiumFerro Phosphate)
MITAT
Pituus (mm)4 015
Korkeus ilman kattokaiteita (mm)1 567
Korkeus kattokaiteiden kanssa (mm)1 577
Leveys ilman sivupeilejä (mm)1 755
Leveys sivupeilit mukaan luettuna (mm)2 017
Akseliväli (mm)2 540
Maavara (mm)163
Tavaratilan tilavuus (l)310
VETOMASSAT
Jarruton kärry (kg)550
Jarrullinen kärry (kg)550
Aisapaino (kg)25

Lue seuraavaksi