Uutiset

Autot

Carvistalle RAM-ajoneuvojen virallinen edustus

Lohjalainen Carvista on valioluokan autojen myyntiin keskittynyt yritys, jonka erityisosaamista on yksilöllisten, jämerien jenkkipick up -autojen myynti sekä huolto.  Pitkäaikainen, luotettava toiminta alalla on huomioitu myös autovalmistajien parissa ja tänä syksynä Carvistalle myönnettiin RAM-autojen virallinen edustus maassamme. Muutos näkyy uusissa RAM-esittelytiloissa, entistäkin nopeammassa palvelussa ja merkin viimeisimpien mallien saamisena tuoreeltaan maahamme. Tästä esimerkkinä toimii uusi upea RAM 1500 Laramie Crew Cab 5.7 Black Edition 4 x 4 Off Road -paketilla.

Janne Noukkala on pitkän ajoneuvoalan kokemuksensa kautta oppinut tietämään mitä suomalainen pick up -autojen ystävä ajoneuvoltaan vaatii. Carvistan valikoimaan saapuvat ajoneuvot ovatkin jo lähtökohtaisesti erittäin pitkälle varusteltuja jo tehtaalla, mikä näkyy kustannustehokkaana hinnoitteluna. Tätä kautta asiakas saa juuri haluamansa ajoneuvon nopealla aikataululla ja kerralla valmiina. Carvistan palvelukonseptin kautta yhteistyö asiakkaan kanssa jatkuu myös kaupanteon jälkeen ja huolto-, varaosa- sekä takuutoimenpiteet sujuvat ongelmitta tehokkaasti ja ammattitaidolla.

RAM 1500 Laramie Crew Cab 5.7 Black Edition

Vuoden 2019-mallin RAM 1500 Laramie Crew Cab 5.7 Black Editioniin on jo mahdollista tutustua Carvistan toimipisteessä. 

RAM:in ensi vuoden mallistoon kuuluu neljä eri versiota: Bighorn, Laramie, Longhorn ja Limited. Carvistan valikoimasta tarjoutui mahdollisuus tutustua vuoden 2019 Laramie-malliin Crew Cab 5.7 Black Editionin muodossa. Totuttuun Amerikan tyyliin Laramie on jo lähtökohtaisesti erittäin hyvin varusteltu ja mukaan kuuluvat esimerkiksi ajotietokone, erikoisvanteet, hälytin, nahkasisustus, navigaattori sekä parkkitutka. Tehoa V8-moottorista löytyy 401 hevosvoiman verran ja vääntöä on miehekkäät 556 newtonmetriä.

Ohjaamo edustaa nykyaikaisinta muotoilua ja istuimista ei jenkkityyliin mukavuutta puutu. Avaruus antaa valoisuutta ja runsas säilytystilojen määrä miltei hämmästyttää. Kaiken arvokkaan saa mukavasti ja turvallisesti katseilta piiloon.  Vakiona keskikonsolista löytyy 8,4 tuuma kosketusnäyttö, mutta halutessaan näytön voi tilata myös 12 tuumaisena. Matkustamon takarivi on ylellisen tilava ja lisäkokoa edeltäjään on tullut neljä tuumaa. Lavan pituus on 171,2 senttiä ja leveyttä miltei saman verran. Takaluukun saa laskettua kauko-ohjaimen avulla ja lavan pinnoite kestää takuuvarmasti koko ajoneuvon elinkaaren.

Loistava vetojuhta

Laramien lavan pinnoitus on tehty kestämään erittäin kovaakin käyttöä. Takalaidan hallinta onnistuu kaukosäätimen avulla.

Merkittävä osa maamme RAM-autoilijoista käyttää ajoneuvoa perävaunun vetämiseen ja luonnollisesti vetokyky on täydet 3500 kiloa. RAM-luokan autot rekisteröidään kuorma-autoiksi ja vaadittava ajokorttiluokka on C1. RAM onkin tätä kautta hintatasoltaan varusteluun ja moottoriin nähden kohtuullisesti hinnoiteltu ja upean jenkin saa pihaansa veroineen alle 85.000 eurolla. Kuorma-autoluokan valitettava puoli on tietysti rajoittimen mukaan tulo, mutta esimerkiksi perävaunua runsaasti vetävälle asialla ei suurempaa merkitystä ole.

Offroad-paketilla etenemiskykyä

Tämän hintaluokan ajoneuvoa hankittaessa varustepakettien hintataso ei suurta muutosta kokonaishintaan tuo ja varusteet kannattaakin hankkia jo tilausvaiheessa. Carvistan Laramiessa on mukana offroad-paketti, joka antaa lisää maastokelpoisuutta jo valmiiksi jämerään ajoneuvoon. Offroad-paketissa esimerkiksi astinlaudat vetäytyvät sähköisesti suojaan, pohjan panssarointia on vahvistettu ja tekniikan puolelle on lisätty alamäkihidastin sekä akseliston lukko.

Sulava koeajo

Saimme alkusyksyn sateisiin keleihin koeajoon RAM Laramie Crew Cab 5.7 Black Editionin, joka oli varustettu myös offroad-paketilla. Pituutta kokonaisuudella on 591 senttiä ja akseliväli on 367 senttiä, mutta kokoonsa nähden Laramie kääntyilee mukavan ketterästi. Ahtaimmissa parkkihalleissa Laramien kanssa saa olla varmasti tarkkana, mutta esimerkiksi kauppojen parkkipaikoilla tai kaupunkien keskustojen ruuhkissa autolla pärjää mainiosti. Isot peilit ja tehokkaat led-valot lisäävät turvallisuutta myös syksyn pimeissä olosuhteissa.

Mukavuuden ja hyvän näkyvyyden lisäksi huomionarvoista koeajossa oli äänimaailman hiljaisuus. Laramie on todella hiljainen ja keskustelu takapenkillekin onnistuu ääntä korottamatta. Tien päällä Laramie on odotetun pehmeäliikkeinen, kahdeksanpykäläinen automaatti vaihtaa miltei huomaamattomasti ja moottoritielläkin eteneminen on miltei majesteetillista. Rajoittimen olemassaolo tietenkin välillä rasittaa, mutta yllättävän nopeasti siihenkin olosuhteiden pakosta tottuu. Tämä näkyy positiivisesti myös polttoainetaloudellisuudessa ja tavallisella ajotyylillä kulutus vastaa täysin muun pick up -luokan lukemia. Maastossa Laramiella pääsee käytännössä joka paikkaan minne haluaa ja yleensä kuljettajan järki kertoo, koska kannattaa hieman peruutella, vaikka RAM vielä kyllä menisi.

Kokonaispalvelut Lohjalta

Dodge Charger R/T vuosimallia 1969 kääntää autoharrastajan pään. Näyttelykuntoinen auto on Carvistan valikoimassa päässyt arvoiseensa seuraan.

RAM-edustuksen kautta Lohjan Carvista on entistäkin täydellisempi jenkkiautojen ystävän toivepaikka. RAM-näyttelytilat ovat edustavat ja myös varaosa- ja tarvikevalikoima ovat rakennettuja suomalaisen autoilijan tarpeiden mukaisesti. Kaikki yleisimmin tarvittavat osat löytyvät suoraan hyllystä ja Ruotsin keskusvarastosta loputkin saadaan aina käytännössä vuorokauden kuluessa. Carvistalla on käytössään myös viimeisimmät testeriohjelmat, joten diagnosointi onnistuu käden käänteessä.

Janne Noukkalan autovalikoimaan tutustuttaessa voi aistia autoharrastajan ylpeyden ja omistautumisen alalle.  Carvista onkin hyvä esimerkki siitä, mihin asiantuntevalla sekä vastuullisella palvelulla ja aidolla intohimolla voi yrityselämässä päästä. Asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla ja kaikkien RAM-identifikaatioiden saaminen kertoo myös päämiehen luottamuksesta. Allekirjoittanut taas vakuuttui Carvistan osaamisesta jo siinä vaiheessa kun upea vuoden 1969 Dodge Charger R/T osui silmään.  Lievän kateuden lisäksi viisikymppisen kaunottaren näkeminen hyvässä seurassa antaa lujan luottamuksen yrityksen ammattitaidosta ja alan aidosta arvostamisesta.

Lue seuraavaksi