Uutiset

Autot

Carsportilta TriflexAIR -lattia- ja istuinkonsepti

Carsport-tuotteista tunnettu Jonasson Oy tiedetään alan edelläkävijäksi ja erittäin innovatiiviseksi yritykseksi, joka etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja lisäämään kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta sekä kehittämään ajoneuvojen käyttömukavuutta. Carsportin edustajat tutustuivat alan messuilla Keski-Euroopassa suosittuun TriflexAIR-konseptiin, jossa sidontavyöt ovat turvallisuutta lisäävästi upotettuina lattiarakenteisiin. Menetelmään perehtymisen jälkeen syntyi päätös tuotteen saattamisesta myös suomalaisten ammattiautoilijoiden käyttöön.

Hollantilainen Tribus on noin 20 vuoden ajan kehittänyt uusia tuotteita henkilökuljetusalalle ja Jonasson Oy aloitti tuotteiden jälleenmyyjänä maassamme tämän vuoden huhtikuussa. TriflexAIR-konseptissa on onnistuneesti toteutettu monen kuljettajan haave lattian sisään sijoitettavista pyörätuolien ja paarien kiinnikkeistä. Kuten monen hyvän keksinnön, niin myös TriflexAIR:in perusidea on hyvin yksinkertainen ja sen haasteellisessa käytännön toimivuuteen saattamisessa Tribus on onnistunut mainiosti. Lattiarakenteisiin sijoitetuilla kiinnikkeillä sekä seinälle näppärästi käännettävillä kevyillä ja ergonomisesti muotoilluilla istuimilla Sprinter-luokan bussi muuntuu nopeasti jopa neljän pyörätuolipaikan tai paarikuljetuksen palveluajoneuvoksi.

TriflexAIR-konsepti soveltuu erinomaisesti Sprinter-kokoluokan ajoneuvoihin, jossa isosta tilasta saadaan koko kuljetuspotentiaali irti. Järjestelmä on räätälöitävissä ajoneuvon ja kuljetustarpeiden mukaisesti hyvin tarkoin, mikä on nykyajan tehokkuutta vaativissa olosuhteissa erittäin tärkeää. Kokonaisratkaisussa kiinnikkeet sijoitetaan lattiarakenteisiin pois jaloista ja kääntöistuimet täydentävät käytettävyyden. Sekä kiinnikkeiden että istuinten käyttömekanismit ovat erittäin kevyitä ja helppokäyttöisiä, jonka ansiosta muunneltavuus saavutetaan kuljettajan työergonomia huomioiden. Kaiken lähtökohtana on tietenkin turvallisuus ja niin pyörätuolit kuin paarit ovat varusteltuja huippuluokan sidontamenetelmillä sekä istuimet kolmipisteturvavöillä.

TriflexAIR on kehitetty käyttäjien ehdoilla, mikä näkyy kaikessa. Arvokasta sisätilavuutta ei menetetä kuin 45 milliä korkeudesta, mikä kertoo kompaktista rakenteesta. Kiinnikkeiden luukut ovat helposti avattavissa sekä suljettavissa huoltotoimenpiteitä tai puhdistusta varten ja kiinnikeiden lukitus onnistuu ergonomisesti jalkaa käyttäen.  Istuinten kääntömekanismi on sopivalla korkeudella selkänojan yläosassa ja myös pienimmät matkustajat on huomioitu ISOFIX-kiinnityspisteillä lasten turvaistuimia varten.

Vantaan KehäVehossa TriflexAIR-konseptiin oli tutustumassa myös pitkän linjan taksimies ja alan kokenut kouluttaja Ari Korhonen Vantaan Taksi Oy:stä. ”Aina kun alalle tulee uusi mielenkiintoinen innovaatio, on syytä käydä tutustumassa keksintöön hieman tarkemmin. Minut Triflex vakuutti nopeasti sekä turvallisuuden lisäämisen että tietenkin kuljettajan raskaan työn helpottamisen kautta. Triflex soveltuu mielestäni erittäin hyvin varsinkin pyörätuoli- sekä paaripotilaiden kanssa usein työskenteleville”, tiivistää Korhonen.

Carsportin myyntijohtaja Tomi Mantere kertoo, että Triflex on saanut maassamme lupaavan vastaanoton. ”Esittelimme tuotetta Taksinäyttelyssä ja jo siellä syntyivät ensimmäiset kaupat. Palaute käyttäjiltä on ollut todella positiivista ja kuljettajat ovat kiitelleet työn helppouden lisäystä sekä omilta asiakkailtaan saamaan tyytyväistä palautetta siisteyden ja matkustusmukavuuden osalta”, kertoo Mantere. ”Kaupankäyntiä ei tietenkään haittaa TriflexAIR-konseptin edullinen hinnoittelu, joka on herättänyt maamme tila- ja invataksien selkä pienoislinja-autojen käyttäjien kiinnostuksen”, päättää Mantere.

Lue seuraavaksi