Uutiset

Autot

Carado T339 tarjoaa uusia pohjaratkaisuja

Carado T339

Erityisesti aloittelevien matkailuajoneuvoharrastajien suosioon Suomessa ajanut Carado lähtee uuteen mallivuoteen päivitetyn malliston kera. Maahantuojan mukaan korkeimmat odotukset on ladattu seitsemänmetrisen T339:n harteille paljolti sen tarjoaman vuoderatkaisun ja kattavan perusvarustelun ansiosta.

Saksassa valmistettavat Carado-matkailuajoneuvot ovat saavuttaneet Suomessa vankan ja vakaan aseman matkailuajoneuvoharrastajien parissa. Kattavat perusvarusteet tarjoavan malliston käyttäjiksi ovat valikoituneet varsinkin aloittelevat matkailuajoneuvoharrastajat yhdessä kilpailukykyisesti hinnoiteltua, mutta kuitenkin uutta autoa etsivät käyttäjät yhdessä vuokraamoiden kanssa.

Maahantuojan mukaan niin ulkoa uuden ilmeen saanut, kuin sisältäkin raikastetun malliston vahvuutena on houkutteleva hintataso. Edullisimmillaan uuden Carado-matkailuajoneuvon omistajaksi pääsee reilun 42 000 euron sijoituksella.

Vuoden 2015 malliston suurimpana ja houkuttelevimpana uutuutena pidetään pituudeltaan alle seitsemän metrin luokkaan asettuvaa Carado T339-mallia, joka tarjoaa mallista riippuen neljä tai viisi matkustajapaikkaa ja kahdesta kolmeen makuupaikkaa. Vuode on toteutettu auton taakse keskelle asennettuna vaihtoehtona, joka tarjoaa erittäin hyvän mukavuuden.

Uudistunut Fiat Ducato

Alustana Carado-matkailuajoneuvomallistossa hyödynnetään kasvojenkohotuksessa käynyttä kestosuosikkia, Fiat Ducatoa. Alustan päivityksen yhteydessä autolle saatiin uusi ulkoinen ilme yhdessä parempaa toimivuutta tarjoavan ohjaamotilan kanssa. Mittariston uuden ulkomuodon lisäksi kojelautaan tuotiin muun muassa pulloteline. Myös alustaan liittyvien lisävarusteiden määrän kerrotaan kasvaneen aiemmasta. Caradon mallistossa auton vakiovarustelu pidetään maltillisena, mikä omalta osaltaan auttaa pitämään hintatason maltillisena.

Moottorivalikoima koostuu 2,3-litraisista 115- ja 130- ja 150-hevosvoimaisista vaihtoehdoista sekä 3,0-litraisesta 180-hevosvoimaisesta vaihtoehdosta. Vaihteisto on aina kuusiportainen, kolme tehokkainta vaihtoehtoa on saatavilla myös automatisoidulla vaihteistolla varustettuna. Kuusiportaisen vaihteiston ansiosta auton ajettavuuden luvataan olevan hyvällä tasolla kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä. Maahantuojan mukaan 150-hevosvoimaisen moottorin uskotaan nousevan Suomessa suosituimmaksi vaihtoehdoksi.

Kasvonsa pesseen alustan lisäksi myös matkustamotiloja on viilattu monin paikoin käyttäjälähtöisempään suuntaan muun muassa verhoilumateriaaleja uudistamalla ja energiatehokasta LED-valaistusta lisäämällä. Samalla pesutiloihin on tehty myös vaativan käyttäjän silmää miellyttäviä uudistuksia. Useaa käyttäjää kiinnostava yksityiskohta on viidennen, turvavöin varustetun istuimen löytyminen lisävarustelistalta. Maahantuojan mukaan esimerkiksi uutuusmalli T339 on rekisteröitävissä B-kortilla ajettavaksi, kokonaismassaltaan alle 3,5 tonnin autoksi myös viisipaikkaisena.

Kaikissa mallivuoden 2015 Carado-malleissa on vakiovarusteena aiemmin lisähintaan tarjolla ollut viiden vuoden tiiveysturva. Perushintaan kuuluva tiiveysturva edellyttää vuosittain tehtävää tarkastusta valtuutetussa huoltoliikkeessä.

Caradon maahantuojana Suomessa toimii CMC Finland Oy, joka on tehnyt ja pyrkii jatkossakin tekemään aktiivista työtä jälleenmyyjäorganisaation kehittämiseksi. Tällä hetkellä myyntiorganisaatioon kuuluu pääkaupunkiseudulla toimiva Touring Cars sekä useiden toimipisteiden turvin eri puolilla maata toimiva Rinta-Joupin autoliike. Jälkimarkkinoinnin merkitys korostuu alati ja CMC Finland Oy:n maajohtaja Esa Lehdon mukaan elinkaaripalveluita tarjotaan muun muassa kaikissa Rinta-Joupin matkailuajoneuvopisteissä sekä useissa paikallisissa, ajoneuvojen huoltoon ja korjaamiseen erikoistuneissa paikallisissa toimipisteissä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi