Uutiset

Autot

BYD tulee Suomeen sähköisesti

BYD HSL-värityksessä

Yksi Kiinan ja koko Aasian nopeimmin kasvava autovalmistaja BYD haluaa ottaa osansa eurooppalaisista sähköbussimarkkinoista. BYD:n Euroopan toimintojen vetäjän Isbrand Hon mukaan kiinalaisvalmistaja aikoo avata piakkoin sähköbussien valmistukseen keskittyvän tehtaan Euroopassa. ”Tehtaan rakentaminen Eurooppaan on ajankohtaista, kun tilauskirjassa on merkinnät sadasta sähköbussista. Ja meidän tapauksessa tämä sata on hyvin lähellä”, vakuutti Ho messuilla.

Byd Tanskaan

Toimitusjohtajan mukaan BYD:n kalustolla ajetut testit osoittavat toimintasäteen asettuvan kaikissa olosuhteissa 250 kilometrin tietämille akkujen eliniän olleessa noin 4000 lataussykliä. Hon mukaan tämä tarkoittaa noin kymmenen vuoden käyttöikää. Messuilla esillä olleet ajokit oli varustettu Skandinavian oloihin, sillä HSL-väritystä kantaneen ajokin lisäksi yleisöllä oli mahdollisuus tutustua Kööpenhaminassa liikennöinnin aloittavaan autoon. Suomen oloihin räätälöidyssä ja messujen jälkeen HSL-liikenteen aloittavassa autossa on muun muassa tuplaikkunat sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin.

BYD sisältä

”Suomalaiset olosuhteet ovat erittäin haastavat, koska lämpötilavaihtelut ovat erittäin suuret. Auton lämmitys on nykyteknologian valossa hoidettava dieselillä, koska sähkökäyttö rajoittaisi toimintasädettä liiaksi”, kertoo Martin Hayes BYD:ltä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi