Uutiset

Autot

BussiPro jatkaa kasvuaan

Lahtelainen BussiPro Oy on erittäin monipuolinen bussialan asiantuntija, joka tarjoaa merkkiriippumatonta linja-autojen huolto- ja korjaustoimintaa, asiantuntijapalveluita sekä kehityshankkeiden läpikäyntiä. Yritys on kasvanut tasaisen varmasti ja viime keväänä BussiPro lunasti nykyaikaiset 1400 neliön toimitilansa täysin omiin nimiinsä, mikä lisää tehokkuutta ja toiminnallisuutta entisestään. Laatumerkkien edustusten lisäksi suurta kiinnostusta on herättänyt yrityksen kehittämä BusCare-konsepti, joka vie alan asiakaspalvelun uudelle tasolle.

BussiPron varaosa- ja tarvikevalikoima on jo vuosia ollut erittäin kattava ja onnistuneen sekä vastuullisen toiminnan kautta mukaan on jatkuvasti saatu uusia alan huippumerkkejä. BussiPron Jussi Raunisto kertoo edustusten saamisen vaativan paljon työtä, sillä alan parhaat valmistajat edellyttävät paljon myös edustajiltaan.

Lisää merkkejä ja tarjontaa myös kevyempään luokkaan

BussiPron erittäin kattava valikoima on kasvanut reippaasti Sprinter/Crafter-luokan varaosilla ja tarvikkeilla. Tuotepäällikkö Sami Nupponen on tyytyväinen esimerkiksi Winnard-tuotteiden kysyntään.

”Tuoreimpia edustuksiamme ovat Meritor, jonka valtavaan valikoimaan kuuluu paljon muutakin kuin jarrupuolen osia. Asiakastoiveiden kautta halusimme ja saimme mukaan myös TRW:n edustuksen, sillä ne ovat monen liikennöitsijän suosimia osia esimerkiksi ohjaustehostimien ja jousituksen parissa. Merkittävää on ollut myös Mercedes-Benz- sekä Volkswagen-pikkubussien osien kysynnän suuri kasvu ja erityisesti lasit sekä jousituksen osat ovat käyneet hyvin kaupaksi sekä alkuperäis- että tarvikeosina. Tuotepäällikkömme Sami Nupponen onkin Sprinter/Crafter-luokan asiantuntija, joka pystyy auttamaan asiakkaita tämän ajoneuvoluokan haasteissa ”, kertoo Raunisto.

Linja-autoalalla aika on rahaa ja virheisiin ei osien toimituksissa ole varaa. ”Meillä on kaikkien automerkkien ja mallien varaosanumeroluettelointiin kiinnitetty huomiota, minkä kautta väärien osien lähettäminen on hyvin harvinaista. Esimerkiksi kardaaniosissa tai jäähdyttimissä virheen voi alan monipuolisuuden kautta tehdä helposti, mutta järjestelmiemme avulla niistä on päästy eroon”, kertoo Raunisto tyytyväisenä.

BusCare-konsepti asiakkaan parhaaksi

BussiPro on vuosien mittaan suorittanut varaosa- ja tarvikemyynnin lisäksi useita linja-autoalan kehityshankkeita sekä asiakasprojekteja. Tämän kokemuksen kautta on kehitetty mielenkiintoinen BusCare-konsepti, joka takaa asiakastyytyväisyyden nykyhetkestä kauas eteenpäin. ”Konseptissa kartoitamme hyvin tarkkaan asiakkaan nykyisen kaluston, reitit sekä toimintamallit. Tämän jälkeen suoritamme tietojen perusteella tarkan analysoinnin ja teemme hyvin yksityiskohtaisen raportin kehitysehdotuksineen. Asiakkaan tutustuttua ehdotuksiimme voimme solmia yhteistyösopimuksen, jonka kautta asiakas pystyy lisäämään ajokilometriensä määrää, laskemaan kustannuksia sekä parantamaan autojen tuottoa. Kaikki perustuu tarkkaan ennakointiin sekä oikea-aikaisuuteen huoltotoiminnassa”, tiivistää Raunisto.

Vauhdilla uuteen vuoteen

BussiProlle kulunut vuosi on ollut hyvin toimintarikas ja työn täyteinen. Alan näyttelyitä sekä messuja on ollut niin koti- kuin ulkomaalla ja vuoden huipentuma on tietysti Kortrijkin Busworld-näyttely. BussiPro on käyttänyt tilaisuuden hyväksi ja runsaan ennakkomarkkinoinnin kautta Busworld-osasto herätti runsaasti huomiota jo ennen messujen alkua.

Vahva panostus messuihin ja markkinointiin on tuonut tulosta kasvaneen viennin kautta ja hyvänä esimerkkinä toimii Liettua, jonne bussien lasikauppa on lähtenyt mallikkaasti käyntiin. Lisäksi runsaasti työtä vaatinut Venäjän kauppa on saatu käyntiin ja odotukset ovat korkealla myös sinne suuntaan. Hyvä merkki onnistumisesta on myös pääsy Nobina Europen viralliseksi toimittajaksi, Suomi mukaan luettuna.

Ensi vuoteen BussiPro suuntaa reippaalla asenteella ja esimerkiksi uudistettu yritysimago sekä nettisivujen kehitystyö ja kansainvälistyminen toimivat pohjana kehitykselle. ”Jatkamme samoilla kovaan työmäärään, tehokkuuteen sekä avoimuuteen perustuvilla toimintavoillamme ja olemme varmoja, että se tuottaa tulosta myös alati kovemmin kilpailluilla aloillamme”, päättää Raunisto

Lue seuraavaksi