Uutiset

Autot

BusCare-konsepti laajenee

Lahtelainen bussialan erikoisosaaja BussiPro Oy on merkkiriippumaton varaosa-, huolto sekä asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, jonka toiminta on laajentunut tasaisen varmasti viime vuosien aikana. Menestyksen takana ovat luotettavan palvelun aikaansaamat sujuvat yhteydet alan parhaisiin varaosatoimittajiin, mikä näkyy laadukkaassa valikoimassa sekä kilpailukykyisessä hintatasossa. Samalla myös BusCare-palvelukonsepti on kasvattanut merkitystään ja se on laajennut niin kotimaassa kuin ulkomailla. Konseptin kasvaneen kysynnän kautta sen kotimaan vetovastuun on BussiProssa ottanut alan pitkän linjan ammattilainen Pekka Vuorivirta.

Linja-autoala on hyvin erikoistunut ja sen projektien onnistumisessa vaaditaan vankkaa alan asiantuntemusta. Autoinsinööri Pekka Vuorivirta onkin oikea mies BusCare-konseptin johtoon, sillä hänellä on yli 30 vuoden kokemus raskaan kaluston huollosta sekä kunnossapidosta alan huippuyritysten monipuolisissa tehtävissä. Kun työhistoriasta löytyy niin linja-autoliikennöitsijöitä, automaahantuojia kuin alan varaosaliikkeitä, voikin olla varma saavansa osaavaa palvelua. BusCare-konsepti onkin kehitetty tarjoamaan asiakkaille kokonaisvaltaisia elinkaarimalliin suunniteltuja palveluja, joiden kautta asiakas saa huomattavaa taloudellista hyötyä tiukasti kilpaillulla alalla.

Kolmen osa-alueen kokonaisuus

BusCare-konsepti maksimoi linja-autojen liikkeellä pysymisen ja varmistaa huoltotoimien tehokkuuden sekä oikea-aikaisuuden. ”Konseptin kolmen kohdan periaatteella kartoitamme ensin tarkoin asiakkaan kaluston käyttötarpeet sekä toimintamallit. Seuraavaksi analysoimme saamamme tulokset ja annamme tarkat kehitysehdotukset sekä koulutustarpeet. Tämän jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus solmia kanssamme kustannustehokas yhteistyösopimus koulutuksia, varaosia ja huoltoa koskien. Konseptin kautta linja-auto suoriutuu suuremmasta määrästä ajokilometrejä ja kilometrikustannukset laskevat. Tämä kaikki näkyy luonnollisesti viivan alla parantuneena tuottona ”.

”Kaikki on toiminnassamme hyvin läpinäkyvää ja ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään missään vaiheessa. Asiakkaalle sopimus tietää suunnitelmallisuuden huomattavaa helpottumista ja BussiPron erikoisosaamisen saamista käyttöön esimerkiksi lasi-, sammutin- sekä koripuolen tarpeissa. Tämä on tärkeää isoille yrityksille, joilla oma huoltotoiminta on muuten jo korkealla tasolla ja pienet yritykset puolestaan hyötyvät huoltokustannusten hintojen alentumisesta. Käytännön esimerkkinä toimii vaikkapa linja-auton ilmastointihuolto, joka suoritetaan lasivaihdon liimausten kuivuessa”, kertoo Vuorivirta.

Kansainvälisyys tärkeää

Hyvän toimintaidean tunnistaa myös siitä, että sen voi vaivatta siirtää myös rajojemme ulkopuolella. BussiPro onkin esitellyt BusCare-konseptia esimerkiksi Kortrijkin bussinäyttelyssä ja vastaanotto on ollut hyvin lupaava. ”Erikoispalveluilla on aina kysyntää ja moni yritys ymmärtää hyvin konseptin hyödyn alan yritystoiminnan pullonkaulojen poistamisessa. Samat lainalaisuudet pätevät liikennöinnissä yhtä hyvin Saksassa kuin meillä Suomessa, joten mahdollisuudet toiminnan kasvattamiseen ovat mainiot.”

Varaosat ja tarvikkeet kautta linjan

BussiPron ennakkoluuloton toiminta Euroopan markkinoilla on tuonut vuosien myötä myös loistavat suhteet alan tunnetuimpiin varaosatoimittajiin. ”Pitkien kumppanuuksien kautta asiakkaamme saavat varaosat nopeasti ja erittäin kustannustehokkaaseen hintaan. Keskusvarastomme on valikoimaltaan todella kattava ja harvinaisemmatkin osat saadaan nopeasti maahan. Saatavilla on alkuperäisosia sekä muita laadukkaiksi tunnettuja tarvikkeita ja ammattitaitomme kautta osaamme kertoa asiakkaalle tapauskohtaisesti parhaat ratkaisut.”

TRW Automotive valikoimaan

 Viimeisimpänä tuoteperheenä Bussi-Pron tuoteperheeseen ovat liittyneet laadukkaat TRW Automotive – tuotteet. ”TRW:llä on tarjota ohjauksen osia kaikkiin yleisimpiin merkkeihin ja ZF-konserniin kuuluva merkki on hinta-laatusuhteeltaan erittäin kiinnostava. TRW täyttääkin BussiPron korkeat standardit ja TRW:n laaja valikoima vastaa mainiosti maamme liikennöitsijöiden korkeaan vaatimustasoon”, Vuorivirta päättää.

Lue seuraavaksi