Uutiset

Autot

Bürstneriltä uusi puoli-integroitu Ixeo

Saksalaisvalmistaja Bürstner esittelee mallivuodelle 2019 useita uutuuksia. Näistä Suomen markkinoiden kannalta mielenkiintoisin on uusi, ylempään keskiluokkaan sijoittuva puoli-integroitu Ixeo T. Erikoimalli Harmony Line puolestaan esittäytyy Lahden Caravanmessuilla hyvin mielenkiintoisella ja monipuolisella pohjaratkaisulla.

Uudessa Ixeo T:ssä on ulkoisesti panostettu entistä sulavampaan muotoiluun. Ikkunat ovat raamimallia eli ne ovat miltei kyljen tasalla, katto kiinnittyy sivuseiniin uudella tavalla sivuseinälle kaartaen. Ohjaamon yläosa on myös muotoiltu aikaisempaa aerodynaamisemmaksi. Asunto-osan ovi on puolestaan XL-mallia eli 70-senttinen. Myös takatallilla varustettujen mallien tallien luukut ovat aikaisempaa isommat.

Sisustus noudattelee Bürstnerin täysin uutta tyylisuuntaa, joka on kiteytetty #asumisentuntua-teemaan. Tavoitteena on se, että matkustaja autoon noustessaan tuntee olonsa heti kotoisaksi. Sisustuksen materiaalit ovat korkealuokkaisia ja tyylikkäitä sekä harmonisesti sopusoinnussa. Erityisen paljon Bürstner on kiinnittänyt huomiota valaistukseen, joka luo autoon entistä enemmän lämmintä, kodinmaista tunnelmaa.

Ixeo T -mallistossa on myös uusi lattiamateriaali, joka sointuu hyvin käytettäviin kalusteiden pintoihin. Lattia ikään kuin sulautuu yhteen näiden kanssa. Lattia rakenne on niin sanottu kaksoispohja, jossa lattian alle on sijoitettu myös huomattavan paljon säilytystilaa.

Ixeo T-mallistossa on neljä pohjaratkaisua pituusvälillä 6,99-7,49 metriä. Alle seitsemän metrinen T 690 G on erillisvuoteinen ja varustettu isolla takatallilla samoin kuin 7,49-metrinen T 728 G. Tästä pituusluokasta on myös saarekevuoteellinen versio T 736. Näissä pidemmissä versioissa suihku ja wc-tila sijaistevat erikseen. Ixeo T:n saa myös matalalle sijoitetuilla erillisvuoteilla ja isolla takakylpyhuoneella (malli T 720). Kaikkiin malleihin saa myös nostovuoteen.

Poikkeuksellinen Harmony Line Suomeen

Kaksi vuotta sitten Bürstner esitteli Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla Lyseo-mallistaan Harmony-demoversion. Kyse oli kokeilusta, mutta asiakkaiden kiinnostus oli hyvin vahvaa ja Harmony Line -mallisto tuli myös Suomeen mallivuodelle 2018. Nyt sen tarjonta laajenee, kun siitä nähdään Lahden Caravanmessuilla kaikkein erikoisin versio, Lyseo TD 745 Harmony Line.

Tässä mallissa on takana monikäyttötila: päivällä ja illalla kalustuksena on mukava olohuone, jossa voi nauttia vaikka television katselusta. Illan kääntyessä yöksi  katosta laskeutuu sähköisesti kahden hengen vuode (200 x 135/125 cm). Toinen kahden hengen vuode voidaan sijoittaa etuistuinryhmän yläpuolelle.

Harmony Line –mallisto tarjoaa aina runsaasti vakiovarusteita, kuten himmennysominaisuudella varustetun ison kattoikkunan, XL-asunto-osan oven, matkustajan turvatyynyn, sähkösäätöiset peilit, ohjaamon manuaalisen ilmastoinnin, vakionopeuden säätimen, ESP:n luiston estolla, 16 tuuman alumiinivanteet, alumiinikoristeisen kojelaudan ja nahkaisen ohjauspyörän.

Lahden Caravanmessuilla nähtävä Lyseo TD 745 Harmony Linen perushinta on 74 300 euroa.

Lue seuraavaksi