Uutiset

Autot

Bridgestonelle parhaat tulokset ensiasennuksessa vuonna 2018

Maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone valittiin vuonna 2018 ensiasennusrenkaiden toimittajaksi yli 120 tehdasasennukseen EMEA-alueella. Luvussa on kasvua yli 30 prosenttia edellisvuodesta. Toimitukset jakaantuvat 15 eri autovalmistajan yli 40 malliin.

Bridgestonen T&K-investoinnit ovat toimialan mittavimmat, ja ensiasennusvalmistajat (OEM) selkeästi arvostavat näitä investointeja. Bridgestonen ensiasennusrenkaidensa toimittajaksi valinneet autovalmistajat, kuten Toyota, Mercedes ja Porsche, korostavat Bridgestonen premiumrenkaiden laatua ja innovatiivisuutta.

Bridgestone jatkaa myös Audin, SEATin ja Skodan ensisijaisena toimittajana ja Volkswagen Groupin strategisena kumppanina. Audilla ensiasennusten volyymi on viidessä vuodessa jopa kaksinkertaistunut. Lisäksi Bridgestone on saanut vahvan jalansijan BMW:ssä. Siitä todistuksena on Bridgestonen renkaiden valinta BMW 3‑sarjan, BMW 7-sarjan, BMW X5/X7:n ja BMW Z4:n ensiasennusrenkaiksi.

Bridgestone-renkaat ovat valikoituneet ensiasennusrenkaiksi moniin erilaisiin automalleihin. Edustettuna ovat sähköautot ja hybridit, kuten BMW i3s ja Toyota Corolla, Audi A6 Allroad, tourer-mallit, kuten Opel Insignia, innovatiivinen BMW 8-sarja, luksusmalli Porsche Cayenne sekä urheiluautot, mm. Ferrari Portofino ja Renault Mégane R.S. ja R.S. Trophy. Yli 85 prosenttia ensiasennusrenkaista on 17-tuumaisia tai sitä suurempia.

Tulevaisuuden kumppanuuksia

Bridgestone EMEA:n ensiasennusliiketoiminnasta vastaavan johtajan Mark Tejedorin mukaan renkaiden räätälöinti antaa Bridgestonelle mahdollisuuden korostaa auton erityisluonnetta. ”Bridgestonen tarjoamien uusien ratkaisujen ja teknologioiden avulla autovalmistajat pystyvät vastaamaan nopeasti muuttuvan alan vaativimpiin haasteisiin, joita tuovat mukanaan autojen verkottuminen, autonomisuus, jakaminen ja sähköistyminen (CASE – Connected, Autonomous, Shared, Electric). Kehitämme tänä päivänä renkaita, jotka vastaavat seuraavien kahden-viiden vuoden ellei pidemmänkin ajan tarpeisiin.”

Kumppanuuksilla ja yhteissuunnittelulla on saatu aikaan muutakin kuin räätälöityjä renkaita. ”Olemme pystyneet ottamaan askeleen uuteen suuntaan, joka vie selvästi kohti tulevaisuutta”, Tejedor sanoo. ”Kehittämämme uudet renkaat sekä liikkuvuusratkaisut ja -palvelut ovat tehokkaampia ja paremmin tiettyihin autoihin räätälöityjä kuin koskaan aiemmin. Ne varmistavat, että matka jatkuu tilanteessa kuin tilanteessa.”

Lue seuraavaksi