Uutiset

Autot

Best-Caravan palvelee

Best-Caravan Oy on noussut käsitteeksi maamme karavaanareiden parissa kattavan valikoiman ja todella laajan palvelutarjontansa kautta. Alan edelläkävijä näyttää esimerkkiä muille alan toimijoille ja onnistumisen tuloksena yrityksen myyntiluvut ovat komeaa luettavaa. Viime aikojen miellyttävin muutos on ollut nuoremman polven asiakaskunnan lisääntyminen, mikä näkyy erityisesti suoran kaupan määrän kasvamisena.

Valitettavan usein karavaanarikansan luonteenpiirteisiin liitetään konservatiivisuus ja vanhoihin ratkaisuihin tyytyminen. Ehkä tässä on hieman perääkin, mutta Best-Caravanin esimerkki osoittaa, että innovatiivisuudella ja uusilla toimintatavoilla voi aikaansaada erinomaisia tuloksia. Yrityksen laaja tuotevalikoima sekä monipuoliset palvelukokonaisuudet on otettu hyvin vastaan, mikä todistaa karavaanareiden valmiutta uudistua. Ilahduttavaa on myös huomata varttuneemman asiakaskunnan kiinnostus alan kehitykseen, mikä näkyykin hyvin asiantuntevina vaatimuksina niin itse tuotteille kuin palveluille. Best-Caravanille tämä sopiikin mainiosti, sillä yritys on aina ollut valmis muuttumaan nopeasti ja vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin.

Osaava henkilökunta

Best-Caravanissa on aina panostettu henkilökunnan ammattitaitoon ja palveluhalukkuuteen. Hyvänä esimerkkinä toimii Best-Caravanin Hyvinkään toimipisteessä työskentelevä Tommi Myllärinen, joka on kaikkiaan ollut alalla jo yli kymmenen vuotta. ”Minulla on kokemusta myös karavaanipuolen huolloista, mutta veri veti jo nuorena voimakkaasti myynnin pariin. Matkailuajoneuvoalan monipuolisuus on lisäksi aina viehättänyt, sillä käytännössä jokaisella asiakkaalla on omat vaatimuksensa ajoneuvolle”, kertoo Myllärinen. ”Suuri osa asiakkaista on hyvin asiantuntevaa ja esimerkiksi moni eläkeiässä oleva on hyvin tietoinen vaikkapa kehittyneen tietotekniikan tuomista mahdollisuuksista. Tämä pitää myös myyjän virkeänä, sillä nopeat muutokset ovat alalle tyypillisiä”, jatkaa Myllärinen.

Myllärinen korostaa autoliikkeen toiminnan olevan nykyään myös paljon muuta kuin myyntiä. ”Me Best-Caravanissa tiedämme, että emme myy asiakkaalle pelkkää ajoneuvoa, vaan kattavia kokonaispalveluita. Tavallisten huolto-, takuu- ja varaosapalveluiden lisäksi meiltä asiakkaat saavat samaan kauppaan esimerkiksi pesukatupalveluja sekä kanta-asiakaskortin kautta hyvin runsaasti etuja”, vinkkaa Hyvärinen.  Mainiona esimerkkinä Best-Caravanin palveluasenteesta ja asiakkaiden ongelmien ratkaisemisesta toimivat myös yrityksen tiloissa järjestettävät ajokorttikoulutukset, joiden kautta asiakas saa helposti ja turvallisesti suoritettua vaadittavat ajokorttiluokat. Tietenkään ei kannata unohtaa Hyvinkään toimipisteen matkaparkkia, joka tarjoaa matkailijalle esimerkiksi saunomis- ja pyykinpesumahdollisuudet.

Trendikkyyttä alaan

Myllärinen on havainnut matkailuajoneuvoalan ja karavaanarielämän nuorentaneen imagoaan viime aikoina voimakkaasti. ”Ajoneuvoja hankitaan nykyään myös nuorten perheiden käyttöön ja usein ratkaisuna onkin porukalla perheiden yhteiskäyttöön ostettu ajoneuvo. Näin saadaan kuluja mukavasti alas ja arvokkaan ajoneuvon käyttöaste nousee korkeammalle tasolle. Samalla ajoneuvojen varustelutaso on parantanut ympärivuotisia käyttömahdollisuuksia”, Myllärinen lisää. ”Suosiotaan ovat kasvattaneet myös ajoneuvojen vuokrauspalvelut, jotka tarjoavat edullisen tavan tutustua karavaanarielämään ja meillä onkin lähes 30 ajoneuvon valikoima vuokraajien käyttöön. Merkittävä asiakaskunta on myös ulkomaiset turistit ja alan kansainvälisyys onkin mukava piristysruiske, sillä karavaanarien sosiaalisuus ja hyväntuulisuus ei tunne maiden rajoja” jatkaa Myllärinen.

Karavaanialan imagonmuutos näkyy useilla messuilla ja muissa tapahtumissa, sillä moni ennen nihkeästi alaan suhtautunut on yllättäen innostunut ajoneuvoista. ”Uutta asiakaskuntaa on löytynyt esimerkiksi Erämessuilta ja ajoneuvojen monikäyttöisyys ja vaikkapa retkeilyautoluokan ketteryys onkin yllättänyt monet. Uusien käyttäjäryhmien löytyminen onkin ensiarvoisen tärkeää koko alalle ja mikäs sen hienompaa, kun jälleen uusi sukupolvi karavaanareita hankkii sen ensimmäisen oman ajoneuvonsa”, päättää Myllärinen.

Valikoimaa jokaiseen tarpeeseen kautta Suomen

Best-Caravan on vuosien aikana viilannut edustusmallistonsa juuri Suomen olosuhteisiin sopivaksi ja kaikki alan kuljetustarpeet täyttäväksi. Hobby, Dethleffs, Carthago, Sunlight, Globecar ja Rapido muodostavat monipuolisen valikoiman, jota täydentää vielä alan luksusmerkki Concorde. Best-Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari onkin hyvin tyytyväinen tämän hetkiseen mallistoon ja merkkien innovatiivisuuteen. ”Esimerkiksi Dethleffsiltä ja Hobbylta tulee jatkuvasti uutuusmalleja, joissa alan nykyaikaisin teknologia on otettu tuotantoon. Myös huippuluokan Concordella on oma asiakaskuntansa ja noin 400 000 euron arvoisia ensi vuoden malleja on jo myyty muutamia kappaleita”, kertoo Sorvari. Kaiken kaikkiaan Best-Caravan myy vuodessa jo noin tuhat uutta tai käytettyä ajoneuvoa ja kasvu ylläpidetään toimivan verkoston avulla.

Best-Caravanin verkosto on kehittynyt tasaiseen tahtiin ja pelkän toimipisteiden määrän kasvattamisen sijaan huomiota on kiinnitetty liikkeiden palvelujen määrään ja tasoon. ”Tällä hetkellä ketjuumme kuuluu kuusi toimipistettä, joista uusimpia ovat Tuurin ja Tampereen yksiköt. Tampereella panostus on voimakasta ja liike on täyden palvelun talo, jossa huoltopalveluiden sekä tarvikemyymälän rinnalle avataan lähiaikoina pesukatu”, Sorvari lisää.  ”Tuurin toimipiste palvelee kyläkaupan runsaslukuista asiakaskuntaa kesäaikoina ja mahdollisia palveluiden laajentamisia suunnitellaan kauden kokemusten jälkeen. Myös Turun Best-Caravan on kokenut uudistuksia ja liikkeeseen on esimerkiksi palkattu runsaasti uutta henkilökuntaa”, Sorvari jatkaa. ”Kaikessa panostetaan asiakaspalvelun korkeaan tasoon ja asiakastyytyväisyyden perusteella olemme ehdottomasti oikealla polulla”, päättää Sorvari.

Lue seuraavaksi