Uutiset

Autot

AutoStudio – äänentoiston ja -vaimennuksen ykkönen

AutoStudio on takuuvarmasti tuttu nimi kaikille ajoneuvojen sekä asuintilojen äänentoiston laadukkuudesta kiinnostuneille. AutoStudion vahvuutena on tarkka erikoistuminen yksilölliseen, merkkikohtaiseen infotainment-osaamiseen, jossa ajoneuvoihin räätälöidään laadukkaat audio-, bluetooth-, navigointi-, multimedia- sekä kameraominaisuudet kustannustehokkaaseen hintaan. Yrityksen edelläkävijän asemaa korostaa myös äänieristyksen osaamisen vieminen maassamme uudelle tasolle.

Yritys aloitti maahantuontitoimintansa jo vuonna 1957 ja jälleenmyyntiin erikoistuneella AutoStudiolla on takanaan jo 30 vuotta alan huippuosaajana, joista lähes 20 vuoden ajan asiakkaita on palvellut erittäin suosittu ja laajavalikoimainen verkkokauppa. AutoStudion arvostuksesta audiomaailmassa kertoo jo pelkkä edustusten määrä, johon kuuluu tällä hetkellä peräti 26 tarkkaan valikoitua laatumerkkiä. Näistä Zenec on ajoneuvopuolen edelläkävijä ja kotihifiharrastajille taas Denon on alan ehdoton lippulaiva. Yritysten tuotteisiin on helppo tutustua Helsingin Viikinmäessä sijaitsevassa toimipisteessä tai AutoStudion Joensuun liikkeessä Raatekankaan kaupunginosassa.

Yksilöllisyys tuo varmuutta

Tekninen kehitys on ottanut erityisesti ajoneuvojen sähköpuolella valtavia harppauksia viime vuosien aikana. Kehityksessä mukana pysyminen vaatii jatkuvaa alan seurantaa ja tarkkaa koko henkilökunnan koulutusta. ”Tällä hetkellä merkki- ja mallikohtaisuus ovat hyvin merkittävässä asemassa ajoneuvojen äänentoistoa tai multimediaratkaisuja rakennettaessa. Meillä onkin tarjota tarkat merkkikohtaiset paketit myös kaikkien paketti- tai pick up-ajoneuvojen omistajille”, kertoo AutoStudion myynti- ja markkinointipäällikkö Matti Puurtinen.

Yrityksellä onkin valikoimassa hyvin kattavia kokonaispaketteja, johon kuuluvat esimerkiksi soittimet, näytöt, navigointijärjestelmät sekä kamera- ja multimediaratkaisut. ”Merkkikohtaiset ratkaisumme tarjoavat toimintavarmuutta sekä laadukkuutta ja tarkan soveltuvuutensa ansiosta asennus on helppoa ja kokonaiskustannukset jäävätkin hyvin kohtuullisiksi”, korostaa Puurtinen.

Alaa tarkkaan seuraavana Puurtinen tietää, että ns. Adaptive Multimedia -ratkaisut tulevat lisäämään suosiotaan. ”Nykyajoneuvoissa pelkän soittimen vaihto on hankalaa, mutta uusilla menetelmillä audion tasoa pystytään nostamaan ja esimerkiksi navin saa asennettua myös jälkikäteen ilman suurempia vaihto-operaatioita” huomautta Puurtinen.

Dynamat – äänenvaimennuksen ykkösmerkki

Merkittäväksi osaksi AutoStudion toimintaa on noussut äänenvaimennusten rakentaminen ja tällä hetkellä niitä tehdään jo satoja vuodessa. ”Äänenvaimennuksen tasolla on yllättävän suuri merkitys ajamisen miellyttävyyteen. Eron huomaa parhaiten ajamalla vuoroin perusmallia tai vaimennuttua versiota. Vaimennetussa mallissa keskustelu on helppoa, kun moottorin ja renkaiden äänet jäävät taustalle. Tämä kaikki vaikuttaa matkustusmukavuuteen ja tietenkin samalla parantaa kuljettajan jaksamista sekä keskittymiskykyä”, kertoo Puurtinen.

Äänenvaimennuksen ehdoton edelläkävijä on Dynamat, joten on luonnollista että merkin maahantuojana toimiikin AutoStudio. ”Dynamat on aloittanut toimintansa hot rod -autojen parista, josta on laajennettu tavanomaisempienkin ajoneuvojen piiriin. Suomessa hyvin suosittu tuote on esimerkiksi Dynamat Bulk Pack, joka sisältää yhdeksän kappaletta 457 x 812 mm kokoista eristemattoa. Tämä kokonaisuus riittää hyvin isommankin ajoneuvon vaimennukseen”, jatkaa Puurtinen. Dynamat-eriste on valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten sen keveys ja notkeus säilyvät myös kovimmilla pakkaskeleillä. Eristeen asennus on myös tehty helpoksi ja se onnistuu ohjeiden avulla aivan tavalliseltakin autoharrastajalta.

Muualla Euroopassa itsensä on jo läpilyönyt Dynalinerin eristysvaahto, jolla ajoneuvon lämpöeristystä voidaan kehittää huomattavasti helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla. ”Aikansa se vie, mutta kyllä me kovapäiset suomalaisetkin pian osaamme havaita menetelmän järkevyyden, varsinkin muiden maiden tyytyväisten autoilijoiden kokemuksia kuunneltuamme”, uskoo Puurtinen.

Monipuolinen tarjonta

AutoStudion vahvuuksia on erittäin kattava valikoima hyvin monipuolisia tuotteita myös ammattiautoilijoille. Yritys on rakentanut esimerkiksi huoltoautoihin hyvin kattavia turvallisuutta ja työn tehokkuutta lisääviä kokonaisratkaisuja. Esimerkkinä järkevästä ratkaisusta toimii vaikka edullinen hands-free-järjestelmä, joka maksaa itsensä nopeasti työ turvallisuuden lisääntymisen kautta.

Pakettiautojen ja avolavojen lisäksi tarjontaa on myös raskaimmalle luokalle. ”Esimerkiksi kamerapuolella meillä on runsaasti erityyppisiä, turvallisuutta lisääviä ratkaisuja vaativaankin makuun. Oma asennuspalvelumme takaa myös nopeat läpikulkuajat, jolloin arvokas kalusto ei ole pitkiä aikoja poissa tuottavasta työstä”, jatkaa Puurtinen.

Kotihifistin paratiisi

Moni AutoStudion asiakas on ensin hankkinut huippuluokan äänentoiston ajoneuvoonsa ja laadukkuuden arvostus on usein johtanut myös kotien äänentoiston viemiseen uudelle tasolle. AutoStudio onkin juuri oikea paikka, sillä yrityksellä on erittäin vankka kokemus esimerkiksi kattavista monihuoneaudiojärjestelmistä. AutoStudiolla on tarjota asiakkailleen vaikkapa moninkertaisen testivoittaja Denonin kokonaisuuksia, joilla omaan kotiin saa rakennettua yllättävän edullisesti koko perhettä miellyttävän audiomaailman. ”Wi-Fi-verkon kautta musiikkia voi kuunnella vaikka kahdeksassa huoneessa samanaikaisesti tai erikseen ja kokonaisuudet ovat nykyään myös erittäin helppokäyttöisiä. Myös järjestelmien ulkonäöllä on nykyään suuri merkitys, sillä ovathan ne samalla sisutuselementtejä”, korostaa Puurtinen. Järjestelmien toimivuudesta vastaa yrityksen oma ammattitaitoinen suunnitteluosaaminen.

Lue seuraavaksi