Uutiset

Autot

Autosalpa Oy:sta tavara-autoja

Autosalpa Kouvola

Autokauppaa Kymenlaakson seudulla vuodesta 1957 saakka tehnyt Autosalpa Oy on viime vuosina laajentanut reviiriään niin Päijät-Hämeeseen, Itä- ja Keski-Uudellemaalle kuin Pirkanmaallekin. Samalla myös hyötyajoneuvomarkkinoista on otettu aiempaa vahvempi ote.

Autosalpa Oy kuuluu kiistatta suomalaisen autokaupan perinteikkäimpiin toimijoihin reilun puolen vuosisadan mittaisen historiansa turvin. Vuonna 1957 perustettu Autosalpa Oy tunnetaan autoalalla paljolti Volvo-edustuksestaan, joskin markkinoiden mukaan taipuvassa perheyrityksessä on jo vuosien ajan toimittu monimerkki-periaatteella.

Sami Piira Autosalpa

”Renault-edustus alkoi meillä jo 1980-luvun alkupuolella ja 2000-luvulla valikoimaa on kasvatettu muun muassa Hyundailla, Dacialla, Fiatilla ja Alfa Romeolla”, summaa myyntijohtaja Sami Piira Kouvolan toimipisteessä. Vuonna 2012 Autosalpa Oy:stä myytiin 2 000 uutta ja 4 600 käytettyä autoa, mikä yhdessä huolto- ja muiden jälkimarkkinapalveluiden kanssa synnytti 130 miljoonan euron liikevaihdon.

Henkilöautojen ohella Autosalpa Oy on myös merkittävä toimija tavara-autojen saralla ja tätä asemaa yrityksessä halutaan edelleen vahvistaa. Tavara-autoasiakkaiden palveleminen vaatii monesti omanlaistaan osaamista, mikä Autosalvan kohdalla on keskitetty Kouvolan eritoten toimipisteeseen.

Marko Kansikas Autosalpa

”Vuonna 2011 tehtyjen toimitilojen uudistamisen yhteydessä keskitimme tavara-autotoiminnat Kouvolan toimipisteeseen. Tavara-autovalikoimaamme kuuluu Renault-, Dacia– ja Fiat-mallistot, jotka tarjoavat käyttäjille laajan valikoiman eri hintaluokkiin asettuvia vaihtoehtoja”, kertoo tavara-autovastaava Marko Kansikas.

Tavara-autoasiakkaita myös huolloissa ja korjauksissa palveleva Kouvola valikoitui tavara-autokeskukseksi osin sopivien tilojen, mutta myös keskeisen sijainnin ansiosta.

”Esimerkiksi Kotka, Porvoo ja Lahti ovat kaikki alle tunnin ajomatkan sisällä”, valottaa Kansikas Kouvolan sijaintia automyynnin kannalta.

Piiran mukaan kaikissa Autosalvan toimipisteissä on myös nimetty tavara-automyyjä, jonka osaaminen on paikallisten asiakkaiden käytössä. Kouvolan toimipisteen ja siellä työskentelevien ammattilaisten osaamista hyödynnetään eritoten hinnoittelussa sekä vaihtoautomyynnissä.

”Tavara-autojen vaihtoautotoimintojen keskittäminen yhteen toimipisteeseen antaa asiakkaille tavanomaista kattavamman tarjonnan vaihtokalustoa”, summaa Kansikas, jonka kokemuksen perusteella asiakkaat ovat kiitelleet yhden toimipisteen tarjoamaa laajaa vaihtoautovalikoimaa.

Renault tavara-autot

Tavara-automyyjä Marko Kansikkaan mukaan Autosalvan tavara-autoasiakkaat ovat monesti pienyrittäjiä, jotka osallistuvat aktiivisesti yrityksensä arkeen.

”Myymämme autot ovat työvälineitä, joita hankitaan tarpeeseen”, summaa Kansikas, jonka mukaan asiakkaat vaativat siten autoiltaan ja niiden ympärillä tarjottavilta palveluilta toimintavarmuutta ja luotettavuutta.

”Omalta osaltaan olemme voineet nostaa asiakastyytyväisyyttä Suomessa ainutlaatuisen Autosalpa Klubi –kanta-asiakasjärjestelmän kautta. Klubilaiseksi pääsee hankkimalla meiltä edustamaamme merkkiä olevan uuden tai käytetyn auton, joka lisäksi huolletaan meillä vähintään kerran vuodessa”, kertoo Piira klubista, jonka jäsenet saavat rahanarvoisia etuja kuten huollon sijaisauton veloituksetta käyttöön huollon ajaksi.

”Klubin lisäksi olemme tehneet määrätietoista toimintaa autoiluun liittyvän palvelutarjonnan kasvattamiseksi. Asiakkaat arvostavat helppoutta ja vaivattomuutta, joten haluamme tarjota heille kaikki autoiluun liittyvät palvelut saman katon alta. Automyynnin ohella valikoimaamme kuuluu esimerkiksi rengasmyyntiä ja huolloissa toimimme merkkihuollon lisäksi myös monimerkkiperiaatteella. Olemme lanseeranneet kaikissa toimipisteissämme edullisen Huolto 6+ palvelun, joka on tarkoitettu yli 6-vuotiailla autoilla ajaville merkkiin katsomatta”, kerrotaan Kouvolassa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi