Uutiset

Autot

Automuovi Oy – erikoisosaamisena muovikorjaus

Automuovi Oy:n Heikki Järvinen palvelee asiakkaita tiskin takana 38 vuoden varaosapuolen ja erityisesti Opel-merkin kokemuksella.

Vuonna 1989 perustetun Automuovi Oy:n toimitusjohtaja Heikki Järvinen on toiminut pitkään autoalalla ja erityisesti Opel-merkkisten autojen parissa. Kokemusta ja tietoa Opeleista hänelle on kertynyt erilaissa työtehtävissä toimiessa vuodesta 1973 lähtien. Tänä päivänä Automuovi Oy toimii Helsingissä Hankasuontie 7:ssä 650 neliön toimitiloissa ja työllistää kuusi työntekijää, joista neljä toimii myynnissä, kaksi korjaamon puolella. Osatoimitukset asiakkaille hoidetaan pääkaupunkiseudulla yrityksen omalla pakettiautolla.

Erikoisosaamista vaativa muovikorjaus ja -maalaus

Nykyaikaisissa autoissa on runsaasti muoviosia. Niiden määrä on tällä hetkellä noin 20 % ja lisääntyy koko ajan. Uusimmissa malleissa suurin osa osista on kuitenkin kierrätyskelpoisia. Muovilaatuja on lukemattomia ja muoviosien korjaus on oma ammattialansa samoin kuin peltikorjaus ja -maalauskin. Useimmiten vaurioituneet muoviosat kannattaa kuitenkin ennemmin korjata kuin vaihtaa uuteen.

Automuovi Oy on yksi harvoista muoviosien korjauksiin sekä niiden maalaukseen erikoistuneista yrityksistä, koska nämä kummatkin ovat aivan oma erikoisalansa. Tyypillisiä työkohteita ovat autojen ja matkailuajoneuvojen puskurit, maskit, spoilerit, kojelaudat, lyhtyjen kiinnikkeet, moottoripyörien ja -kelkkojen katteet sekä raskaan kaluston puolella hiilikuitu- ja lujitemuovikorjaukset, joihin Automuovi on myös perehtynyt.

Muoviosien korjauksen lisäksi osat maalataan uudessa maalaustilassa, joka valmistui viime kesänä. Pienehköt peltityötkin tehdään itse, mutta isommat teetetään alihankkijoilla. Asiakas saa kuitenkin aina kokonaispalvelun Automuovi Oy:stä. Vakuutusyhtiöt ovat muovikorjauksien osalta isoja asiakkaita Automuovi Oy:lle.

Kolarikorjausosien puolelta Automuovi Oy toimittaa tarvikeosia kaikkiin yleisimpiin automerkkeihin ja Opeliin tietenkin myös alkuperäisosat. Osavalikoima käsittää muun muassa: puskurit, lokasuojat, konepellit, etusäleiköt, lokasuojankaaret, helmapellit, polttoainesäiliöt ja muut peltiosat. 

Varaosien ja tarvikkeiden tukku- ja vähittäismyyntiä

Tukku- ja vähittäismyyntiä harjoittavalla Automuovi Oy:llä on myynnissä laaja valikoima yleisimpien automerkkien tarvikkeita ja varaosia sekä huolto-osia, kuten akkuja, suodattimia, sytytystulppia, lasinpyyhkimien sulkia, öljyjä ja kemikaaleja.

Opel asiakkaat saavat Automuovi Oy:ssä erityisesti hyvää palvelua, sillä sekä isot että pienet Opel-varaosat ja tarvikkeet lokasuojista nippeleihin saakka löytyvät saman katon alta.

Keskeisellä sijalla Automuovi Oy:n toiminnassa ovat tuulilasien asennukset ja kiveniskujen korjaukset. Myös taka- ja sivulasit kuuluvat valikoimiin. Vuodesta 1990 lähtien Automuovi Oy:llä on ollut VELAS-tuulilasien edustus. Tuulilasien myynti on myös sekä tukku- että vähittäiskauppaa ja Automuovin varastosta löytyy noin 500 erilaista tuulilasia.
Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu vain tunnettuja tuotemerkkejä, joitten käyttövarmuus ja hinta/laatusuhde ovat huippuluokkaa. Näistä esimerkkeinä voidaan mainita: GM/Opel-akut sekä GM/Delphi-öljyt ja jarrunesteet, joiden luokitus kattaa kaikkien nykyaikaisten bensiini- ja dieselmoottoreiden laatuvaatimukset, Velas-tuulilasit, Dinitrol-tuotteet, Hella- ja Bosch-sähköosat, Valeo-lyhdyt, Klokkerholm-kolarikorjausosat, Nissens-jäähdyttimet ja lämmityslaitteiden kennot, Equalizer-lasiasennustyökalut ja Kamasa-työkalut. Uutta ovat Automuovin valikoimissa Irmscher-tuningosat, jotka tulevat suoraan tehtaalta.

www.automuovikem.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi