Uutiset

Autot

Auto-Kalvolla täysi sarja AK-Safety -istuimia

Pitkäaikaisen oman tuotekehityksen ja testauksen tuloksena Auto-Kalvolla on tarjota omaa tuotantoa oleva istuin kaikkiin merkkeihin. Istuimet turvavöineen ovat VTT:n testaamia ja hyväksyttyjä henkilöautojen, eli M1-luokan turvallisuusmääräysten mukaan. Pekka Puustinen Auto-Kalvosta kertoo, että istuimia on käytetty erilaisten retkeilyautojen ja jatko-ohjaamomallien varusteluun, mutta pikkubussikin on jo tehty. ”Oman istuinmalliston ansiosta pystymme tarjoamaan järkevän hintaisia ratkaisuja lisäpaikkatarpeisiin”, huomauttaa Puustinen. Mielenkiinnolla saamme seurata, tuleeko Auto-Kalvosta uusi taksivarustelija markkinoillemme.

AK-Safety -istuimet ovat mallikohtaisia kokoleveitä penkkejä. Ne voidaan asentaa vapaasti haluttuun paikkan auton pituussuunnassa, myös selkä menosuuntaan. Lisäksi tarjolla on vastaavin hyväksynnöin Noco-Stolar Ab:n yksittäiset istuimet, jolloin voidaan järjestää istuinjärjestys ja läpikuljettavuus.

Monipuoliset varustelut

Puustinen arvioi, että yli puoleen ohjaamovarustelluista autoista asennetaan myös Webasto. ”Tyypillisesti asennamme Air Top 2000 tai 3500 -laitteita, joilla lämpiää matkustamon lisäksi tarvittaessa tavaratila. Valaistuksessa käytämme nykyaikaisia led-valaisimia, jotka vievät vähän virtaa ja antavat runsaasti mahdollisuuksia asennuksiin. Multimediavarustukseen meiltä löytyy ratkaisut aina täydellisiin keskuksiin asti digitelevisioineen, navigointeineen, peruutuskameroineen ja niin edelleen. Meillä olevan käsityötaidon ansiosta lopputulos on hyvin viimeisteltyä ja laadun varmistamiseksi autot tarkastaa ennen luovutusta joku muu kuin työn tehnyt henkilö”, vakuuttaa Puustinen.

Yritys tarjoaa koko varustelupaketin erilaisiin tarpeisiin. Auto-Kalvo Oy on muun muassa alueen Sortimo-edustaja ja varustelee huoltoautot tarvittaessa sen tuotteilla esimerkiksi samalla kun auto vaneroidaan. Yrityksen värit saadaan näkyviin halutuin teippauksin. Erilaisia sovelluksia, esimerkiksi retkeily- ja ohjaamovarusteluista tuttuja, voidaan tehdä samalla parantamaan käytettävyyttä tai ulkonäköä.

Suomen Auto-Kalvo Oy toimii edelleen Riihimäen keskustassa Junailijankatu 13:ssa. Puustinen kertoo, että tilat ovat tarkoituksenmukaiset ja toimivat, vaikka toki tunnustaa suunnitelmia olevan uusien tilojen osalta – ilmeisesti rajat toiminnan laajentamiselle alkavat näissä tiloissa häämöttää.

www.auto-kalvo.com

Juha Kuusjärvi