Uutiset

Autot

Auto-Bil – uusi autoliikeketju Suomeen

Kesällä 2016 perustettu Auto-Bil aikoo haastaa käytettyjen autojen kauppiaat valtakunnallisesti. Auto-Bil keskittyy edullisiin mutta laadukkaisiin vaihtoautoihin, joita perinteisesti myyvät paikalliset käytettyjen autojen kauppiaat. Ensimmäinen Auto-Bil avattiin kesäkuussa Helsingin Herttoniemeen. Tänä maanantaina avataan toinen myymälä Kirkkonummelle ja lokakuun aikana kolmas Vantaalle.

– Olemme analysoineet kaikki Suomen kaupungit asiakaspotentiaalin sekä käytettyjen autojen tarjonnan perusteella ja tulemme laajentamaan Auto-Biliä vauhdikkaasti vuosien 2017-2018 aikana. Auto-Bilin käytettyjen autojen hinnoittelu on poikkeuksellisen aggressiivista, kuvailee Auto-Bilin taustalla olevan LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Auto-Bilin toimintaperiaate on yksinkertainen: tehokkaat prosessit, tiukka kustannuskuri, nopea varastonkierto ja hintatietoiselle kuluttajalle sopiva laaja valikoima. Autot kuvataan ja mallinnetaan niin laadukkaasti, että autokaupan voi tehdä myös netissä.

– Palvelemme myymälässä, puhelimessa, sähköpostitse ja chatissa. Herttoniemen Auto-Bilistä on myyty jo 500 autoa, joista kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Meillä on paljon osaamista tästä liiketoiminnasta – ja käytettyjen autojen markkinassa on selvästi kysyntää tällaiselle konseptille, kertoo Auto-Bilin myynnistä vastaava Harri Hartikainen.

Auto-Bilin omistaa LänsiAuto-konserni, joka on Suomen nopeimmin ja kannattavimmin kasvava merkkiliikeketju. LänsiAuto-konsernin liikevaihto on vuonna 2016 yli 250 miljoonaa euroa. Omistustaustan vuoksi Auto-Bilillä on ainutlaatuinen hankintakanava käytetyille autoille ja vahvat taustavoimat liiketoiminnan laajentamiselle.

Lue seuraavaksi