Uutiset

Autot

Audi Q3 Launch Edition quattro

Uusi Audi Q3 on saanut mallistoonsa myös Launch Edition 40 TFSI ja TDI quattro -mallit. Audi Q3 on tilattavissa Business, Business Advanced tai Business S line -varustelutasolla.

Audi Q3 -mallin Launch Edition Business, Business Advanced ja S line -varustelutasot sisältävät samat vakiovarusteet niin etuvetoisissa kuin nelivetoisissa quattro-malleissakin. Kaikki moottoriversiot on myös varustettu aina S tronic -automaattivaihteistolla.

Audi Q3:n 2,0-litrainen 140 kW:n (190 hv) bensiinimoottori quattro-nelivedolla ja S tronic -automaattivaihteistolla tuottaa vääntöä 320 Nm:ä. Launch Edition TFSI 140 kW -mallien yhdistetyt CO2-päästöt ovat 197–200 g/km, polttoaineenkulutus 8,7–8,8, l/100 km. Audi Q3 140 kW:n TFSI-bensiiniversio kiihtyy 0–100 km/h 7,4 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 220 km/h.

Audi Q3:n 2,0-litrainen 140 kW:n (190 hv) dieselmoottori quattro-nelivedolla ja S tronic -automaattivaihteistolla puolestaan tuottaa vääntöä 400 Nm:ä kierroslukualueella 1 750–3 250. Launch Edition TDI 140 kW -malllien yhdistetyt CO2-päästöt ovat 184–185 g/km, polttoaineenkulutus 7,0–7,1, l/100 km. Audi Q3 140 kW:n TDI-dieselversio kiihtyy 0–100 km/h 8,0 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 221 km/h.

Vakiovarusteita ovat mm. led-ajo- ja takavalot, vakionopeudensäädin, akustinen pysäköintijärjestelmä taakse, takaluukun sähkötoiminen avaus- ja sulkutoiminto, MMI radio plus -järjestelmä 8,8 tuuman kosketusnäytöllä sekä useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten Audi side assist -kaistanvaihtoavustin. Business Advanced ja S line -varustelutaso tuovat lisäksi mukanaan ulkonäköön ja sisätiloihin vaikuttavia elementtejä kuten kontrastinväriset pyöränkaaret (sekä helmat että puskurit), urheiluistuimet ja etuovien kynnyslistat alumiinia.  

Lisävarusteena saatavilla on esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäädin, virtuaalimittaristo (10,25” tai 12,3”), MMI Navigointi Plus -järjestelmä, Matrix led -ajovalot dynaamisilla vilkuilla, sähköisesti säädettävä iskunvaimennus, Bang & Olufsen Premium 3D Sound System, panoraama-lasikatto, seisontalämmitys ja -tuuletus sekä vetokoukku. Saatavilla on myös kolme kattavaa lisävarustepakettia; Q3 Assist-, Comfort- ja Kommunikaatiopaketti.

Audi Q3:lle viisi tähteä Euro NCAP -testissä

Uusi Audi Q3 tarjoaa erinomaista turvallisuutta. Audin uusi kompakti SUV sai viisi tähteä yhdessä Euroopan tärkeimmistä autojen turvallisuutta mittaavissa testeissä, Euro NCAP:issa.

Saadakseen korkeimman viiden tähden luokituksen, auton on saatava korkeat pisteet kaikissa arvosteluosioissa. Uusi Audi Q3 selviytyi testistä erinomaisin arvosanoin – niin aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudessa kuin jalankulkija- ja polkupyöräturvallisuudessa että kuljettajaa avustavissa järjestelmissä. Kuljettajaa aktiivisesti tukevat järjestelmät – jotka sisältävät automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän – on sisällytetty yleisiin NCAP-arviointeihin, painoarvoltaan 40 % aikuismatkustajaturvallisuuteen, 20 % jalankulkija- ja polkupyöräilijäturvallisuuteen ja 20 % turvallisuusavustimiin.

Kaikki nämä teknologiat ovat mukana uudessa Audi Q3:ssa. Audin turvallisuusjärjestelmät Audi Pre sense basic ja Audi Pre sence eteen ovat vakiovarusteita. Jälkimmäinen näistä varoittaa kuljettajaa visuaalisesti, äänellä sekä haptisesti, silloin kun vaaratilanne uhkaa jalankulkijaa, pyöräilijää tai muita ajoneuvoja. Järjestelmä jopa aloittaa hätäjarrutuksen automaattisesti, mikäli tarpeellista. Vakiovarusteinen Audi side assist -kaistanvaihtoavustin puolestaan varoittaa vaaratilanteista kaistaa vaihdettaessa.

Audi Q3 sai huppuarvosanat myös matkustajaturvallisuudessa. Komponentit, jotka on tehty kuumamuokatusta teräksestä muodostavat auton matkustajia suojaavan rungon perustan. Näitä komponentteja on käytetty mm. keskitunnelissa, A- ja B-pilareissa ja kattokehikossa. Näiden kevyiden mutta erittäin kestävien kuumamuokattujen komponenttien osuus on 26 % rungon painosta. Tämä kombinaatio on törmäysturvallisuuden ja korin jäykkyyden perusta.    

Lue seuraavaksi