Uutiset

Autot

Audi A8 on vuoden 2018 innovatiivisin auto

Audi A8:n vuoden 2018 innovatiivisin automalli ja lisäksi Audi on innovatiivisin premium-brändi Autonominen ajaminen ja turvallisuus -kategoriassa. Automotive Innovations -palkintojen myöntäjinä toimivat Center of Automotive Management ja konsultointiyritys PricewaterhouseCoopers AG.

”Olemme todella iloisia näistä palkinnoista. Tämä on todiste siitä, että uudella Audi A8:lla olemme teknologisen kilpailun eturintamassa ja tuomme myös merkittävän panoksen tulevaisuuden autonomiseen ajamiseen”, sanoo Audin tuotekehitysjohtaja Peter Mertens.

Audi A8:n voitto on todiste brändin lippulaivamallin lukuisista innovaatioista. Niistä tärkeimmäksi arvioitiin täysaktiivinen jousitus. Sivutörmäystilanteessa se nostaa koria välittömästi muutaman senttimetrin vähentäen näin matkustajille aiheutuvia riskejä. Suuri sedan sai tärkeitä pisteitä myös vilkkailla kaupunkialueilla ovia avattaessa toimivasta poistumisvaroittimesta, laserskannerista ja HD Matrix led -ajovaloista Audi laser -kaukovaloilla.

Autonominen ajaminen ja turvallisuus -kategorian innovatiivisinta premium-brändiä valittaessa tuomariston vakuuttivat paitsi Audi A8:n avustavat järjestelmät myös neliovinen konseptiauto Audi Aicon. Futuristinen konseptiauto on suunniteltu täysin autonomiseen ajamiseen eikä siinä ole lainkaan ohjauspyörää eikä polkimia.

Seitsemättä kertaa jaettu Automotive Innovations Awards palkitsi vuoden innovatiivisimmat autonvalmistajat ja tavarantoimittajat. Autonvalmistajien sijoitukset perustuivat saksalaisen Center of Automotive Managementin tietoihin. Päätökset teki asiantuntijaraati. Vuoden 2018 arvioinnissa olivat mukana kaikki merkittävät autonvalmistajat ja yhteensä 1 296 innovaatiota 60 automerkiltä.

Lue seuraavaksi