Uutiset

Autot

Arvolukko Oy luottaa Vehon palveluun

Arvolukko Oy on helsinkiläinen 30 vuotta vanha oviympäristön mekaanisten ja sähköisten lukitusjärjestelmien myyntiin ja asennuksiin erikoistunut alan suurin yksityinen Abloy-valtuutettu lukkoliike, jossa työskentelee lähes 50 henkilöä. Luottamusta vaativissa työtehtävissä myös ajoneuvokaluston täytyy olla edustavaa sekä luotettavaa ja vuodesta 2011 Arvolukko on keskittänyt autohankintansa yksinomaan Mercedes-Benzin hyötyajoneuvoihin.

Arvolukossa tehtiin tämän vuosikymmenen alussa päätös yhtenäistää ja modernisoida yrityksen ajoneuvokalustoa voimakkaasti. Aikaisemmin kaluston kiertoaika oli lähes kymmenen vuotta ja merkkivalikoima oli kohtuullisen monipuolinen. Projektipäällikkö Sami Ollila kertoi tarkkojen vertailujen jälkeen KehäVehon tarjoaman kokonaispaketin vakuuttaneen kokonaisuutena toimivimmalta. Päätös osoittautui onnistuneeksi ja viimeisen viiden vuoden aikana Arvolukon ajoneuvokalustoon on hankittu kaikkiaan 17 Mercedes-Benz Citan- ja Vito-hyötyajoneuvoa Vehon kattavalla huolenpitosopimuksella varustettuina.

Lukitusalalla luotettavuus korostuu

Sami Ollila kertoo, että lukitusjärjestelmien kanssa toimittaessa esimerkiksi rakennusliikkeen täytyy voida luottaa alihankkijan rehellisyyteen täydellisesti. ”Arvolukolla on yli 20 vuoden kokemus suurten rakennusyhtiöiden kanssa toimimisesta ja heidän arvostuksensa on ansaittu kovan työnteon ja ammattitaidon kautta. Meidän kaikilla työntekijöillämme on esimerkiksi turvasuojakortti ja panostamme myös jatkuvaan alan koulutukseen”, kertoo Ollila. ”Yrityksen uskottavuus korostuu myös edustavuuden kautta ja Mercedes-Benzin tuotteilla tämä saavutetaan vaivatta. Samalla kun ajoneuvot toimivat liikkuvina käyntikortteina, myös niiden toimintavarmuus pitää meidät aikatauluissa mukana. Näin me voimme keskittyä ydinosaamiseemme ja antaa Vehon pitää ajokalustomme liikkeessä”, Ollila lisää.

Huolenpitosopimus kannattaa

Arvolukon Mercedes-Benz-ajoneuvot on hankittu neljän vuoden huolenpitosopimuksilla. ”Ratkaisu sopii meidän ajoihimme mainiosti ja Vehon joustavuus selkä palvelun korkea taso on miellyttänyt ongelmatilanteissa. Sijaisautoja on aina tarvittaessa löytynyt ja kaikki on toiminut yhden puhelinsoiton kautta”, kiittelee Ollila.

Ollila on myös tyytyväinen Mercedes-Benzien varustelutasoon, johon ei juurikaan ole tarvinnut arvokkaita lisäyksiä tehdä. ”Ilmastointi meillä on luonnollisesti joka ajoneuvossa, mutta muuten on menty lähinnä vakionopeudensäädinten lisäyksellä pidempiä reissuja tekevien autoihin. Kuuntelemme tietenkin asentajiemme kommentteja ja mahdollisesti tulemme myöhemmin asentamaan peruutustutkia tai parkkiavustimia osaan ajoneuvoistamme”, jatkaa Ollila. Ajoon pääsyä nopeuttavat myös Vehon suorittamat ajoneuvoteippaukset ja näin Arvolukolle jää huolehdittavakseen ainoastaan hyllystöjen asennukset tavaratilaan.

Vastuullista ammattiosaamista

Arvolukon työntekijöiden työtehtävät vaativat ammattitaitoa ja vastuunottamista, mikä näkyy myös ajoneuvopuolella. ”Meillä asentaja saa vapaasti päättää käyttääkö hän omaa vai yrityksen ajoneuvoa. Samoin hän pitkälti vastaa autostaan ja hoitaa huollot sekä katsastukset ajoillaan. Ajotapaohjausta olemme antaneet Helpten-telematiikan kautta, joka onkin auttanut esimerkiksi polttoaineen kulutuksen laskemisessa pitkässä juoksussa. Meidän alallamme tekniikka kehittyy valtavaa vauhtia ja mukana pysyminen vaatii jatkuvaa koulutusta ja aitoa mielenkiintoa. Ehkäpä tästä syystä myös gps-seurannat ja muu uusi ajoneuvopuolen teknologia on otettu henkilökuntamme toimesta hyvin vastaan”, jatkaa Ollila.

Johtotähti nimensä veroinen

Neljän vuoden kokemuksella Ollila voi tyytyväisenä kertoa keskittämisen Mercedes-Benziin kannattaneen. ”Sekä Vitot että Citanit ovat toimineet luotettavasti ilman suurempia moitteita ja ne ovat myös miellyttäneet asentajiamme. Mikä tärkeintä, niiden avulla olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme luotettavasti ja aikataulut eivät ainakaan ajoneuvoista ole jääneet kiinni”, korostaa Ollila. ”Myös Vehon jälkimarkkinoinnin palvelun taso on ollut kohdallaan ja tietenkin myös myyntipuolella on asiakkaan tilanne huomioitu tarkoin eikä yhteydenpito ole päättynyt kaupantekoon”, kiittelee Ollila.

Espoon KehäVehon hyötyajoneuvomyyjä Jukka Lievonen ottaa kehut nöyrästi vastaan ja lupaa saman palveluasenteen jatkuvan myös tulevaisuudessa. ”Mercedes-Benzin hyötyajoneuvovalikoima onkin nyt erittäin hyvässä kunnossa ja jokaiseen käyttötarpeeseen on tarjolla juuri sopivan kokoisia ajoneuvoja. Myös Johtotähtien hinnoittelu on kohdallaan ja hinta-laatusuhteeltaan meillä on tarjota hyvin kilpailukykyisiä ratkaisuja”, korostaa Lievonen. Ollila on samaa mieltä ja arvelee onnistuneen yhden merkin taktiikan jatkuvan myös tulevaisuudessa. ”Kun on kerran löytänyt oikean merkin, mitäpä sitä turhaan vaihtamaan”, Ollila päättää.

Lue seuraavaksi