Uutiset

Autot

Arctic Trucks laajenee

Maastoajon saloihin perehtyneen Ville Viikarin luotsauksessa Suomeen rantautunut Arctic Trucks Finland on laajentanut niin toimialuetta kuin toimintaakin rauhallisesti, mutta samalla määrätietoisesti. Marraskuun puolivälissä käyttöönotettu uusi toimitila Sipoonlahdessa antaa yrityksen toiminnalle aikaisempaa laajemman ulottuvuuden.

”Toimitilahankkeen alkumetreillä suunnittelimme tiloja, jotka olisivat mahdollistaneet ajoneuvojen varustelun ja kuljettajakoulutuksen. Marraskuussa valmistuneisiin, suunniteltua suurempiin tiloihin sijoittui myös Toyota-merkkihuolto, joka palvelee kaikkia Toyota-autoilijoita”, kertoo hankkeen nokkamies Ville Viikari.

Itäväylän, eli Helsingistä Porvooseen vievän moottoritien välittömään läheisyyteen valmistuneet tilat kätkevät sisäänsä kuusi väljästi toteutettua nosturipaikkaa. Viikarin mukaan uusien tilojen suunnittelussa pyrittiin selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen, mikä tekee tiloissa työskentelevien asentajien arjesta helpompaa. Kattava korjaamovarustus pitää sisällään niin dynamometrin, vaa’an, iskunvaimennintesterin kuin rengastöissä tarvittavat koneet ja laitteet. Viikarin mukaan painopiste rengasasioissa tulee olemaan maastokäyttöön soveltuvissa ratkaisuissa, joskin normaalit maantierenkaat yhdessä kausivarastoinnin kanssa kuuluvat nekin palvelutarjontaan.

Alkuvaiheessa kymmenkunta Toyota-osaajaa työllistävä merkkikorjaamo on avoinna aamuseitsemästä iltaseitsemään. Viikarin mukaan ohikulkuliikenne oli yksi määräävä tekijä aukioloaikojen määrittämisessä.

”Ohikulkuliikenteen tarpeita ajatellen olemme varanneet pihaan myös sijaisautoja. Valikoima kattaa kevyiden henkilöautojen lisäksi myös tavaraliikenteen moniosaajan eli Hiacen”, muistuttaa Viikari itäisellä Uudellamaalla liikkuvia ammattiautoilijoita.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi