Uutiset

Autot

Anssi Siukosaari on vuoden karavaanari

Anssi Siukosaari on vuoden karavaanari

SF-Caravan ry on nimennyt espoolaisen Anssi Siukosaaren Vuoden karavaanariksi. Valinta julkistettiin Caravan Show-messujen avajaisissa Turussa.

Anssi Siukosaari, 78, on pitkäaikainen karavaanari, joka on tehnyt varsinaisen elämäntyönsä auto- ja liikennetoimittajana, viestinnän kouluttajana ja yrittäjänä sekä monien historiateosten ja oppikirjojen kirjoittajana. Aktiivisena karavaanarina Siukosaari on seurannut vuonna 1964 perustetun SF-Caravanin synnyn ja kehittymisen alkuaikoja. Henkilökohtaisella panoksellaan hän on vaikuttanut myös alkuaikojen SF-Caravanin toimintaan, kuten nykyisen liitto-organisaation ensimmäisten sääntöjen laatimiseen.

Siukosaari toimi vuosina 1969-1971 SF-Caravanin teknisen toimikunnan puheenjohtajana. Vastaperustetun yhdistyksen tehtävinä olivat muun muassa jäsenistön turvallisuusneuvonta, tekninen apu matkailuvaunujen käytössä sekä viranomaisyhteistyö liikenteen, katsastusmääräysten ja ajoneuvotekniikan kysymyksissä. Siukosaari toimi myös merkittävänä yhteyksien tekijänä kuluttajajärjestön ja matkailuvaunukauppiaiden välillä. Ajoneuvojen käyttöön ja tekniikkaan perehtyneenä liikennetoimittajana hän kirjoitti matkailuajoneuvoista, alan uutuuksista ja uutisista pitäen matkailuajoneuvoalaa esillä tiedotusvälineissä ja vaikuttamalla siten merkittävästi alan tunnettavuuden ja arvostuksen kasvuun.

Viime vuosina Anssi Siukosaari, SF-Caravanin jäsen numero 79, on toiminut aktiivisesti muun muassa Caravan-lehden ”Oi niitä aikoja”-palstan kirjoittajana. Lehtijutuissaan Siukosaari tekee tärkeää kulttuurityötä kertomalla mielenkiintoisesti matkailuajoneuvojen tekniikasta, ominaisuuksista ja käytöstä menneiden vuosikymmenten aikana. Kirjoitustyön ohessa Siukosaari on toiminut aktiivisesti entisöityjen matkailuajoneuvojen harrastajien kokoavana voimana, messuosastojen henkenä ja viime syksynä käynnistetyn SF-Caravanin Nostalgia-kerhon perustajajäsenenä.

SF-Caravan ry:n 50-vuotisjuhlavuosi 2014 avattiin historiakirjan ”Loma edessä, mökki takana”-kirjan julkistamisella. Historiakirjan ohjausryhmätyössä Siukosaarella oli keskeinen merkitys ajoneuvojen, matkailuajoneuvokaupan ja järjestötoiminnan alkuaikojen vaiheiden asiantuntijana.

Tunnustuksen myötä Siukosaari sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon.

SF-Caravan ry:n jäsenistöön kuuluu 63 439 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000.

Lue seuraavaksi