Uutiset

Autot

ALD hallitsee leasingin

ALD Eloranta

Kansainvälinen asiantuntijayritys ALD Automotive ja sen tytäryhtiö NF Fleet ovat huoltoleasingalan markkinajohtaja Suomessa. ALD Automotivella on toimintaa 37 maassa ja Suomessa yritys on tarjonnut huoltoleasingpalveluita jo yli 30 vuoden ajan. Pakettiautoja tai kevyitä kuorma-autoja työssään tarvitseville yrityksille ALD tarjoaa huippuluokan osaamisen, räätälöitävät sopimukset sekä avoimen hinnoittelun.

 ALD Automotiven menestystarina ei ole syntynyt sattumalta, vaan sen taustalla on pitkäjänteinen työ asiakkaiden ja heidän toiveidensa parissa. ALD:ssä tiedetään, että hyötyajoneuvomaailmassa leasingin erikoisvaatimukset ovat erityyppisiä kuin henkilöautojen parissa ja alan osaamiseen on keskitytty tarkoin. ALD:n hyötyajoneuvoleasing toimii omana itsenäisenä yksikkönään ja palvelun toimivuudesta vastaa alan pitkän linjan ammattilainen, tuotepäällikkö Aslak Eloranta.

Asiantuntemusta asiakkaan parhaaksi

Aslak Eloranta kertoo, että hyötyajoneuvoleasing on oma maailmansa vaatien tarkan perehtymisen asiakkaan liiketoimintaan. ”Vasta sitten kun on tutustunut asiakkaan toimintaan ja tuntee hänen vahvuutensa sekä mahdolliset riskit, on mahdollista tarjota sopivaa kokonaisvaltaista leasingratkaisua”, kertoo Eloranta. ”ALD:n ratkaisujen avulla asiakas voi keskittyä oleellisimpaan liiketoimintaansa ja antaa meidän hoitaa työläät ja aikaa vievät hallinnointiprosessit. Tämän kautta varmistetaan toiminnan tärkein seikka eli se, miten asiakasyrityksen kannattavuus kehittyy”, tiivistää Eloranta.

ALD:n ammattilaisten suorittaman analyysin jälkeen asiakas näkee selkeästi, mikä toimintamalli kulloinkin kannattaa. Kaikki lukemat esitetään avoimin kaavioin, jolloin mitään piilokuluja ei jää kummittelemaan rakenteisiin. Leasingsopimusten ajat ja kilometrimäärät ovat valittavissa tilanteen mukaan ja yrittäjien elämässä väistämättä tapahtuvat äkillisetkin muutokset pystytään ottamaan joustavasti huomioon. ”ALD:llä kaikki tapahtuu avoimesti ja selkeästi, mikä takaa asiakkaalle tarkan budjetointihallinnan eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään”, takaa Eloranta.

Tarkka ajoneuvo- ja varustelukartoitus

ALD Automotivella ei ole leasingtoiminnassa merkki- tai sidonnaisuuksia eli asiakas saa halutessaan määrittää ajoneuvonsa tyypin tarkoin. Eloranta kertoo, että suomalaisilla yrittäjillä on tapana valita työtehtäviinsä nähden usein ehkä liian suuria ajoneuvoja.  Tarkkojen euromääräisten laskelmien avulla moni onkin havainnut miten merkittäviä säästöjä on saatavissa luokkaa pienempien ajoneuvojen avulla. ”Kun kalustoon kuuluu hieman useampia ajoneuvoja, puhutaan pienempien ajoneuvojen leasingin kautta useiden tuhansien eurojen säästöistä vuodessa”, korostaa Eloranta.

Myös ajoneuvojen varustelupuoli on ALD:llä tarkoin hallinnassa ja asiakas saa juuri haluamansa ja tehtäviinsä parhaiten sopivat ratkaisut. ”Tunnemme tarkoin esimerkiksi huoltoautokalustevarustelijat, teippaajat, hälytyslaitteiden edustajat, kylmäkuljetusratkaisujen tarjoajat ja erilaiset autosähköalan ammattilaiset. Käytämme ainoastaan alojen parhaita ammattilaisia, minkä kautta pystymme varmistamaan asiakasyrityksen mahdollisimman tehokkaan ja katkeamattoman toiminnan”, perustelee Eloranta.

ALD Matrix ja maksat vain ajetuista kilometreistä

Keskittämissopimusasiakkaille ALD:llä on tarjota Matrix -vuokratakuu, jonka avulla on entistä helpompi laskea autoilun kokonaiskustannukset. ALD Matrix -sopimuksessa auton käyttövuodet ja ajokilometrit lasketaan kaikille mahdollisille vaihtoehdoille ja ne joustavat asiakkaan tilanteiden mukaan. Vuokran voi siten päivittää vastaamaan omia ajoja vaikka kesken sopimuskauden. Näin budjetointi on helppoa ja vastuu muutoksista, kuten autoverosta jää ALD:lle. Samalla myös kaikki alikilometrit hyvitetään täydellisesti eikä ylikilometriveloituksia ole käytössä. ”ALD Matrix on ainutlaatuisen avoin ja joustava vuokrausjärjestelmä, joka jättää asiakkaalle toimintavapauden ja antaa pelivaraa nopeastikin muuttuvissa tilanteissa”, tiivistää Eloranta.

TCO-analyysi ja Ajotietopalvelu täydentävät valikoimaa

ALD kuuntelee asiakkaitaan tarkoin ja muuttuviin tilanteisiin reagoidaan nopeasti. Näiden pohjalta on luotu esimerkiksi TCO-analyysi, jossa selvitetään asiakkaan mahdollisuudet kokonaiskustannussäästöihin. Analyysissä yrityksen autokanta käydään läpi, tunnistetaan kustannusrakenteet ja selvitetään oikeat henkilöstöratkaisut. Näin saadaan esimerkiksi polttoaine- ja huoltokulut pienemmiksi ja mahdolliset autoilun piilokulut poistettua. Samalla seurataan yrityksen ympäristöystävällisyyttä, kuten esimerkiksi nykypäivänä erittäin tärkeää hiilidioksidipäästöjen määrää.

ALD:n Ajotietopalvelu puolestaan helpottaa asiakkaiden arkea, sillä sen avulla autojen hallinta tapahtuu helposti verkossa. Näin autoista on aina saatavilla ajantasaiset sähköiset ajotiedot, eikä perinteistä ajopäiväkirjaa enää tarvita. ”Kokonaispalvelun kruunaavat ALD:n järjestämät turvallisuuskoulutukset, ALD-polttoainekortti, huolto- ja sijaisautopalvelut, murtosuojaukset, vakuutukset sekä 24/7-tiepalvelu”, täydentää Eloranta. ”Kaiken kaikkiaan valitsemamme toimintalinja on osoittautunut oikeaksi ja kasvaneet markkinaosuudet toimivat tästä todisteena. Olemme myös tyytyväisiä asiakaskuntamme monimuotoisuudesta, sillä suuryritysten lisäksi palvelemme suurta joukkoa pienyrittäjiä kautta maan”, päättää Eloranta.

Lue seuraavaksi