Uutiset

Autot

Ajoneuvologistiikan ykkönen – Assistor Oy Ab

Assistor Oy Ab on Suomen automarkkinoiden johtava logistiikkakumppani, jonka toiminta on vuosien mittaan laajentunut kattamaan kaikki ajoneuvojen maahantuonnissa vaadittavat toimenpiteet. Assistor hoitaa niin laadunvalvonnan ja PDI-maahantuontikunnostukset, henkilö- ja tavara-autojen monipuoliset lisävarustelut, leasingautojen myyntikunnostukset, autovero- ja ennakkorekisteröintipalvelut sekä autokuljetukset. Näin asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja antaa Assistorin hoitaa loput.

Assistorin ajoneuvologistiikan toimipisteet sijaitsevat Hangossa, Turussa ja Nurmijärvellä sekä Viron Paldiskissa. Suomen toimipisteiden kautta maahamme saapuu noin puolet Suomessa myytävistä uusista henkilö- ja pakettiautoista. Assistor toimittaa tänä vuonna arviolta kaikkiaan noin 70 000 ajoneuvoa. Ajoneuvoyksiköiden rinnalla kulkee toisiaan täydentävästi Assistorin varaosa- ja materiaalilogistiikkapalvelut sekä Assistore.fi-verkkopalvelu, jonka kautta asiakas saa tietoa toimitusajoista sekä autoveroista tai voi vaikka tilata lisävarusteasennuksia maahan saapuviin ajoneuvoihin. Assistorin toimivan kokonaispaketin kautta asiakas saa laadukasta, autovalmistajien ja maahantuojien hyväksymää palvelua tarkasti ja luotettavasti aikataulutettuna.

Monipuoliset varustelut

Assistorin eri toimipisteet ovat erikoistuneet tiettyihin merkkeihin ja Turussa suuren osan ajoneuvoista muodostavat Ford-henkilö- ja pakettiautot. Hyötyajoneuvoissa yksilöllisen varustelun osuus on huomattavasti henkilöautopuolta suurempi ja Assistorin asiantuntemuksella isotkin kokonaisuudet saadaan suoritettua tehokkaasti ja luotettavasti. ”Meidän nopeat läpikulkuaikamme takaavat suurtenkin toimitusten onnistumisen ja vuonna 1979 alkanut yhteistyö Fordin kanssa takaa tiedonkulun toimivuuden ja esimerkiksi auton takuut säilyvät myös asennusten jälkeen”, kertoo myyntijohtaja Samuel Alander. ”Suoritamme kaikkiin autoihin sekä perus- että lisävarustelua ja esimerkiksi pakettiautoihin asennamme runsaasti vanerointeja, lämmittimiä sekä huoltokalusteita. Monet suuret erät vaativat erikoisosaamista esimerkiksi paikantimien asennuksissa, mutta olemme suoriutuneet ongelmitta jopa 140 ajoneuvon varustelueristä alle kahdessa kuukaudessa. Lisävarustelun toteuttaminen sarjatuotantona tehdaslogistiikan yhteydessä on luotettavin ja kustannustehokkain tapa suurissa toimituksissa”, Alander lisää.

Autonvalmistajien luottamus

Assistorin pitkäaikaisen luotettavuuden ansiosta yritykselle on muodostunut erittäin hyvät suhteet eri autonvalmistajiin, mikä näkyy erityisesti pääsynä autotehtaiden omiin tietojärjestelmiin. ”Tällä hetkellä meillä on oikeudet 16 eri automerkin järjestelmiin, minkä kautta tiedämme tarkoin ajoneuvon tuotantoajat sekä saapumisen Suomeen. Samalla pystymme varmistamaan oikeaoppiset asennukset ja esimerkiksi usein haasteelliset autosähkötyöt tulevat tehdyiksi vaaditulla tavalla”, kertoo avainasiakaspäällikkö Timo Kortesmaa.

”Kaikki tehdään asiakkaan ehdoilla ja me pystymme esimerkiksi Fordeille suorittamaan myös kaikki vaadittavat luovutushuollot ja hoidamme vaadittavat paperityöt valmiiksi. Näin sekä asiakas että autoliike voittavat aikaa sekä rahaa. Assistorin toimintaperiaatteena onkin olla yhden pysähdyksen One-Stop-Shop ”, korostaa Kortesmaa.  Yhteistyö ei lopu auton luovutukseen, sillä Assistor hoitaa kokemuksella myös palautuvien autojen myyntikunnostukset ja näin markkinoille saadaan luotettavia vaihtoautoja, joiden historia on tarkoin tiedossa.

Uusia palvelumuotoja

Dynaamisena yrityksenä Assistorilla on menestyksestä huolimatta jatkuvasti uusia toimintatapoja kehitteillä. Jatkossa esimerkiksi sarjatuotantoon tullaan panostamaan ja samalla tärkeiden yhteistyökumppanien, kuten rahoitusyhtiöiden asema tulee korostumaan. Merkittävää on myös ajoneuvojen jälleenmyyjille rakennetun verkkokaupan kehitys. Automyyjät ovat ottaneet tänä vuonna lanseeratun Assistore.fi-sivuston erinomaisesti vastaan, sillä he pystyvät perinteisen toimitusseurannan lisäksi myös tarjoamaan ja tilaamaan lisävarusteasennuksia ennen auton saapumista liikkeeseen. Samalla he voivat varmistua aikataulujen pitävyydestä. Sivustoa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa ja palveluun lisätään vähitellen uusia automerkkejä.

Automarkkinoiden tärkeänä logistiikkakumppanina Assistorille on kunnia-asia myös verotusasioiden, rekisteröintien ja muiden lainsäädännöllisten lakipykälien ja säädösten osaaminen. Asiakkaille on tarjolla esimerkiksi autoverosimulointipalvelu, jonka kautta autoliikkeet näkevät tarkasti todellisen veromäärän. ”Me seuraamme alan lainsäädäntöä reaaliaikaisesti ja teemme tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa. Assistorin periaatteena onkin tuottaa asiakkaille ratkaisuja, jotka tehostavat liiketoimintaa, luovat lisäarvoa ja tuottavat taloudellista hyötyä”, päättää Alander.

Lue seuraavaksi