Uutiset

Autot

Ahola Transport panostaa ympäristöystävällisempiin ja liikenneturvallisempiin kuljetuksiin

Ahola Transport tekee merkittäviä panostuksia ajoneuvotietokoneisiin voidakseen tarjota ympäristöystävällisempiä ja liikenneturvallisempia kuljetuksia. Yritys on syksyn aikana lisännyt 150 ajoneuvoon tietokoneen, joka opastaa ja kannustaa kuljettajia ajamaan polttoainetta säästäen ja liikenneturvallisesti.
Göteborg, Sverige (16 feb, 2017). Panostuksen myötä koko ajoneuvokannassa on nyt yhtenäinen järjestelmä. Järjestelmän on toimittanut ruotsalainen Vehco yritys, jonka kanssa Ahola Transport on tehnyt yhteistyötä jo monta vuotta. Järjestelmän kautta kuljettajat oppivat optimoimaan ajotapaansa. Tuloksena on alhaisempi polttoaineen kulutus, alhaisempi kuormitus ympäristölle ja liikenneturvallisempi ajotapa.
”Sen sijaan, että ainoastaan mittaisimme ja raportoisimme polttoaineen kulutusta mittaamme nyt ne tekijät ajotavassa, jotka vaikuttavat suoraan kulutukseen ja päästöihin, sanoo Ahola Transportin laatupäällikkö Birgitta Hatt.
Mittaustulokset kootaan itsemääriteltyyn Green Wheels -indeksiin. Saadakseen korkean indeksin kuljettajien on vältettävä ylinopeutta ja tyhjäajoa, hyödynnettävää kaluston liikemassaa ja on omaksuttava ennakoiva ajotapaa, jolla vältetään turhia ja voimakkaita jarrutuksia.
” Nyt meillä on suuria odotuksia niihin mahdollisuuksiin jotka avautuvat kun Vehcon ratkaisu on käytössä koko kalustokannassa ja integroituu Aholan liikejärjestelmiin. Ahola on aina kehityksen kärkipäässä ja on myös inspiroinut meitä oman tuotteemme kehitykseen”, sanoo Magnus Orrebrant, CEO, Vehco Group.

Ajoneuvo tietokoneita tehostamiseen

Investointi tietokoneiden määrän lisäämiseen kuljettajien käyttöön ajoneuvoissa on ollut yksi osa kehitysohjelmaa, josta Ahola Transport ilmoitti syksyn aikana.*
”Yksi painopisteistä ohjelmassa on tehostaa toimintaa digitalisaation lisäämisellä logistiikkapalveluissa”, kertoo Jukka Raudasoja, Ahola-konsernin maantiekuljetuksien liiketoimintajohtaja.

Lue seuraavaksi