Uutiset

Työkoneet

FinnMetko 2024 -satoa, osa 5

Entistä selkeämpi rakenne ja maarakennuskoneiden laaja keskittymä alueen pohjoispään soramontulla keräsivät kiitosta niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta FinnMETKO 2024 -messuilla. Tässä katsauksessa mukana eräitä tapahtuman mielenkiintoisimpia osastoja sekä tuoteuutuuksia Nokian Raskailta Renkailta, Honkajoki Worksilta, Ramtecilta, Rinta-Jouppi Machinelta, Topgeolta, Avantilta, Tamtronilta sekä Metsätyöltä. Lisää osastoesittelyjä tulossa.


NOKIAN RASKAAT RENKAAT

Nokian Raskaat Renkaat on tunnettu innovatiivisuudestaan ja uutuustuotteiden lanseeraus oli merkittävässä roolissa myös FinnMETKOSSA. Suurimman huomion keräsi Nokian Tyres Forest King F2 rengas, joka on metsäkonealalla käytettäviin kuorma- ja hakkuukoneisiin suunniteltu uutuustuote. Uusi 30.5”-rengaskoko, suojaava pintakuvio ja vahvistetut olkapäät sekä vahva ristikudosrakenne teräsvahvistuksella kertovat omaa kieltään tuotteen laadukkuudesta.

”Metsäkonealalla tuottavuus on välttämätöntä. Tehokkaampien laitteiden kysyntä ajaa konevalmistajia kehittämään kuormatraktoreita, jotka pystyvät kuljettamaan kerralla enemmän puuta. Forest King F2 -rengasperheemme uusi koko on suora vastaus tähän kysyntään, sillä se tarjoaa suuremman kantavuuden ja paremman suorituskyvyn”, kertovat Nokia Raskaiden Renkaiden Kaakkois-Suomen myyjä Timo Ansalahti sekä tuotepäällikkö Teemu Vainionpää.


HONKAJOKI WORKS

Honkajoki Works esitteli FinnMETKOSSA 4 000 litran suppilokauhan, joka soveltuu hyvin esimerkiksi pelletin, hakkeen tai mullan lastaukseen. Kauhan leveys on 2 000 millimetriä ja varustukseen kuuluvat hydraulinen sulkuluukku, Tema-pikaliittimet sekä Volvo-sovitteet.

Toinen Honkajoki Worksin mielenkiintoinen uutuus oli Hw Oy -kadunpesulaite, jolla esimerkiksi katujen, kenttien ja tehdasalueiden syväpuhdistus onnistuu pölyttömästi korkeapainepesulla. Pesurin maksimivirtaus on 150 litraa minuutissa ja maksimipaine on 90 baaria. Viimeistelytöitä varten pesurissa on pesupistooli sekä letkukela, ja laite on saatavana kahden tai kolmen kuutiometrin kokoluokissa.


RAMTEC

Miika Janhunen esitteli Ramtecin osastolla esimerkiksi Robi DG 21-kouraa, joka on kehitetty tarkoin asiakaskunnan toiveet huomioiden. Koura soveltuu 16–26 tonnin koneluokkiin ja sen työpaino on 1 300 kilogrammaa. Lisäksi osastolla oli huomioitu pyöräkuormaajien Hytera-lisälaitteiden 50 vuoden menestyksekäs taival, sillä ensimmäiset Hytera-tuotteet valmistettiin jo vuonna 1974.


RINTA-JOUPPI MACHINE

Maarakennuskoneiden asiantuntija Rinta-Jouppi Machine toi FinnMETKOON esille näyttävän valikoiman konekantaansa, johon kuului esimerkiksi Airman-kaivukoneita sekä runsaasti laadukkaita vaihtokoneita useimpiin kokoluokkiin ja työtehtäviin. Seppo Salomäki, Benny Sundqvist ja Elisa Piirto kertoivat yrityksen aloittavan syksyllä konekaupan myös Ruotsissa, jossa diileriverkostolla on käytössään oma varasto sekä Rinta-Jouppi Machinen Suomen koko konekanta.


TOPGEO

Kotimainen maan- ja rakennusmittauksen sekä paikantamisen ammattilainen Topgeo keräsi ammattilaisten huomion esimerkiksi erittäin tarkkaan mittaustyöskentelyyn pystyvillä drone-järjestelmillä. Menetelmät soveltuvat hyvin vaikka kuntien ja kaupunkien sekä maarakennusalan toimijoiden käyttöön. FinnMETKOSSA moni metsäalan yrittäjä myös sisäisti järjestelmän toimivuuden ja tehokkuuden esimerkiksi puuston hyvinvoinnin tarkkailussa.


AVANT

Avantin myyntipäällikkö Jaakko Jytilällä oli FinnMETKOSSA mieluisa tehtävä, kun mies pääsi esittelemään upouutta Avant 855i -kuormainta. Uutuuskone on yksinopeuksinen, mikä tarkoittaa kustannustehokasta hinnoittelua, kun suuremmasta ajonopeudesta ei tarvitse maksaa. Malli onkin toimiva ratkaisu silloin, kun maantiesiirtojen sijaan tarvitaan enemmän nostovoimaa ja -korkeutta. Avantin nostokyky on 1 900 kilogrammaa ja nostokorkeutta on 3,5 metriä. Kohlerin moottorin teho on 42 kilowattia ja ajonopeus on maksimissaan 15 km/h.


TAMTRON

Punnitusratkaisujen erikoisosaaja Tamtron esitteli FinnMETKOSSA uudistunutta One Timber -puutavaravaakaa, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi ajokoneille. One Timber -malli on saanut uusia ominaisuuksia perinpohjaisten asiakastutkimusten kautta, ja kehitystä on tapahtunut esimerkiksi työkohteiden määrän sekä eri puulajien mittaustavoissa. One Timber on luonnollisesti yhdistetty One Cloud -pilvipalveluun, josta tietojen hallinta ja raportointi onnistuu vaivatta.


METSÄTYÖ

Metsätyön näyttävällä osastolla oli esillä yrityksen koko tuote- ja palvelupaketti, ja huomion kiinnittivät esimerkiksi Hultdinsin kolme kuormainkourauutuutta.
Päivitetty SuperGrip 260S ja täysin uusi SuperGrip310S edustavat pienemmän kokoluokan kouria, ja niissä kestävyyttä on kehitetty kourien muotoilua uusimalla sekä runkoja vahvistamalla. Levennetty runkorakenne yhdessä leveämpien laakerihelojen kanssa takaa pidemmät huoltovälit ja kehittynyt geometria lisää työskentelyn tarkkuutta. SuperGrip 500S edustaa puolestaan uutta kokoluokkaa, joka täydentää mallistoa osuvasti asiakastoiveiden mukaan.
Muita merkittäviä uutuuksia osastolla olivat Trygg PiikkiZ -kuorma-autoketjut, Indexator GX 30 ja HX 30-pyörittäjät sekä SHARQ P300 + -verkkoterä.



Lue seuraavaksi