Uutiset

Työkoneet

Yhteistyökumppanilähtöisen huoltoverkoston kautta uutta voimaa Komatsun huoltoon

Uudessa liiketoimintamallissa maahantuoja toimii keskusvarastona Komatsu-varaosille ja osat toimitetaan Pirkkalan palvelukeskuksesta koko Suomeen. Maahantuoja myös huolehtii, että taustat ovat kunnossa ja logistiikka toimii kaikkialle ja samallalailla paikkakunnasta riippumatta. Se myös tukee huoltopisteitä aktiivisesti esim. jakamalla tietoa uusista malleista ja niiden ominaisuuksista. Informaation haltijana ja jakajana maahantuoja takaa, että tieto saavuttaa huoltopisteen. Tiedon kulku molempiin suuntiin on tärkeää ja erittäin oleellinen osa onnistunutta työsuoritusta. Huoltopiste voi rauhassa keskittyä ydinosaamiseensa: huoltamaan ja korjaamaan koneita ja laitteita.

Ensimmäisenä esittelyssä pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueen Komatsu-palveluihin on tulossa huomattavia muutoksia lähiaikoina. Vantaan Konehuolto Oy, joka on tunnettu nopeasta ja luotettavasta toimintatavastaan, on tehnyt sopimuksen Komatsu-koneiden huolto-, korjaus- ja varaosatoiminnoista. Muutoksista hyötyvät sekä uudet että vanhat asiakkaat, jotka
saavat oman huoltopisteensä myötä monipuolisia palveluita.

Tuttu ja turvallinen

Vantaan uusi Komatsu-huolto on toiminut Valtra-merkkihuoltona vuodesta -94 ja Komatsu- ja Lännen- sopimushuoltona vuodesta -96 vuoteen -05. Siitä asti raskaan kaluston huoltoja ja korjauksia on tehty hallissa Vantaan Tuupakassa Kehä III varrella sekä kentällä omien huoltoautojen avulla. Nyt, uuden sopimuksen myötä asiakas voi olla vakuuttunut siitä, että saa samasta paikasta kaikki samat tuotteet, palvelut ja varaosat kuin Suomen Rakennuskoneeltakin.

Palvelukapasiteettia riittää

Vantaan Konehuolto Oy:llä on riittävästi kapasiteettia palvella asiakkaita myös kiireaikoina. Tavallisten korjauspalveluiden lisäksi on myös komponenttikorjaamo, jossa voidaan korjata esim. moottorit, vaihteistot ja sylinterit.

–Koneiden käyttöaste on nyt kova. Rikkoutuminen tulee aina yllätyksenä ja silloin on jo kiire. Huoltojen kanssa asia on eri, ennakoimalla saattaa saavuttaa suuria säästöjä. Useilla asiakkaillamme on monenmerkkistä kalustoa. Kun asentajat osaavat huoltaa ja korjata eri merkkejä, kausi- ja suhdannevaihtelut eivät vaikuta niin paljoa. Tämä mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan jokaisella toiminta-alueella ja moniosaamiseen kuuluu yhtenä osana korkea ammattitaito, kertoo toimitusjohtaja Ove Sandberg. 

Moniosaaja palvelee kaikkia

Moniosaajana Vantaan Konehuolto Oy pystyy tarjoamaan palvelua maanrakennuskoneiden lisäksi traktoreille, kiinteistöhuoltokoneille, rakennuskoneille ja lisälaitteille, selvittää toimitusjohtaja Sandberg ja jatkaa: –Pystymme tarjoamaan joustavaa palvelua joka suuntaan. Tärkein pointti on saada työ tehtyä priimasuorituksena ja kone takaisin asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Seisokkipäivistä ei hyödy urakoitsija eikä huolto senttiäkään. Palvelu on kaikin puolin sujuvaa.  

Kaikki hyötyvät

Suomen Rakennuskoneen jälkimarkkinointi keskittyy siis jatkossa koko Suomen kattavan huoltoverkoston tukemiseen. Palvelun laadun parantamiseen ja tasalaatuisen huolto- ja korjaustoimintaan kiinnitetään nyt erityisesti huomiota, kerrotaan maahantuojalta. Tähän yhtyy vara-osapäällikkö Pasi Rautiainen joka sanoo: –Yhteistä kaikille yhteistyökumppanilähtöisen huoltoverkoston pisteille on se, että varaosat saadaan nopeasti lentorahtina Komatsun Euroopan keskusvarastosta. Nopea osien saanti auttaa pysymään aikataulussa. Myös huolto- ja varaosatarjontaa kasvatetaan uusilla tuotteilla ja palveluilla.
Pirkkalan palvelukeskuksen keskeisenä tehtävänä on toimia teknisenä tukena  huoltoverkoston tarvitsemissa erikoistilanteissa, keskittyä tarjoamaan oman alueensa asiakkaille koneiden ylläpito- ja korjauspalveluita sekä varustella uudet koneet.
Tulemme varmasti myös näkemään täysin uusia konsepteja. Tästä esimerkkinä voidaan mainita Maintenance+ (lyhennettynä M+) Suomen Rakennuskoneen tulevaisuuden suunnitelmista. Myös Komatsun Komtrax-satelliittivalvontajärjestelmä on herättänyt kiinnostusta asiakkaiden keskuudessa. Sen jälkeen tullaan esittelemään muitakin uusia palvelukonsepteja.

–Jälkimarkkinointimme keskittyy voimakkaasti koko Suomen kattavan huoltoverkoston kehittämiseen ja tukemiseen. Huolto- ja varaosatarjontaa parannetaan kumppaneiden kautta, jolloin asiakas korjaa hyödyn, kertoo huoltopäällikkö Patric Wladimirov. Verkostoa tullaankin laajentamaan lähiaikoina ja Konepörssi-lehti esittelee tulevissa numeroissa eri alueiden toimipisteitä. 

Lue seuraavaksi