Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Tracwest Oy / Konevuokraamo Rentti

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Tracwest Oy / Konevuokraamo Rentti, toimitusjohtaja Juha Leivo

1. Vuokrakalustomme on aika monipuolista käsittäen seuraavat konetyyppit:

Case-kaivukoneet (1–35 t), Case-pyöräkuormaajat (aina 27 t saakka), Valtra-, Case- ja New Holland -traktorit (aina 300 hv saakka), McCloskeyn suorasyöttö- ja soraseulat sekä kuljettimet, NC-lavetit ja lopuksi vielä Everdigm-iskuvasarat ja muut lisälaitteet.

2. Koneiden vuokraamisesta on tullut arkipäivää urakoitsijan arkeen.

3. Aika tasaisesti vuokrataan kaikkia eri koneita, toki vuodenajat ja sesongit vaikuttavat siihen, mitä konetta kulloinkin tarvitaan.

4. Meillä on omat toimipaikat Vantaalla, Pirkkalassa ja Honkajoella sekä jälleenmyyjä Pohjois-Suomessa. Kaikki konemyyjät myyvät myös konevuokrauspalveluita. Kuljetuspalvelumme hoitaa koneen joka puolelle Suomea.

5. Konevuokraus toimii poikkeustilanteessakin hienosti. Fyysistä kontaktia vältetään ja myös koneiden hygieniasta pidetään erityisen hyvää huolta.

6. Suomea rakennetaan nyt ja tulevaisuudessakin, ja siinä tarvitaan koneita ostaen tai vuokraten.

7. Meillä on pitkä historia konevuokrauksen parissa ja olemme kehittämässä sitä liiketoimintaa myös jatkossa voimakkaasti.
Lue seuraavaksi