Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Suomen Rakennuskone Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Suomen Rakennuskone Oy, myyntipäällikkö Visa Mönkkönen

1. Tarjoamme vuokralle seuraavia koneita: tela-alustaiset kaivukoneet (13–50 t), pyöräalustaiset kaivukoneet (14–16 t) ja pyöräkuormaajat (5–26 t). Myös pitkäpuomisia kaivukoneita löytyy valikoimasta.

2. Vuokraustoiminta on kasvanut. Aikataulut ovat muuttuneet työmailla hyvin hektisiksi ja asettavat urakoitsijoille lisää haasteita. Vuokrakoneet antavat enemmän joustoa ja liikkumavaraa nopeissa muutoksissa sekä lisäkonetarpeissa.

3. Kaikissa koneluokissa on kysyntää. Kokoluokat vaihtelevat vuosittain.

4. Konevuokrauksen hoidamme yhdessä alueellisen konemyyntiorganisaatiomme kanssa. Itse osallistun myös aktiivisesti konevuokraukseen vastaten samalla Suomen Rakennuskoneen vuokrattavien maarakennuskoneiden liiketoimesta. Toimipaikat ovat tällä hetkellä Espoo, Pirkkala, Oulu, Kuopio, Nastola ja Lappeenranta.

5. Jatkamme vuokraustoimintaa normaalisti, mutta kiinnitämme erityisesti huomiota ohjaamoiden siivoukseen, kun koneita palautuu vuokrakeikoilta.

6. Vaikeaa sanoa. Katsotaan ensin tuleva kesä, ja mitä se tuo tullessaan.

7. Vuokraamamme koneet ovat uudehkoja ja vähän ajettuja. Vuokrakoneiden varustelutaso vastaa täysin urakoitsijoiden tämän päivän vaatimuksia. Esimerkiksi kaivukoneita varustettuna kallistuvilla kauhanpyörittäjillä ja 3D-koneohjauksella sekä pyöräkuormaajista löytyvät vaakalaitteet. Näiden lisäksi runsas muu lisälaitevalikoima on tarjolla vuokrattavaksi. Koneissamme on myös huoltosopimus sekä vakuutus antaen enemmän aikaa urakoitsijalle keskittyä itse työhön. Uudistamme konekalustoamme vuosittain, jonka johdosta meillä vapautuu säännöllisesti myyntiin haluttuja ja vähän ajettuja sekä varmatoimisia Komatsu-koneita.

Lue myös: Komatsu WA475-10, tuplavoimansiirron avulla lisää tonneja.Lue seuraavaksi