Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – CE Rental Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja päättyy. Muuta aiheeseen liittyvät haastattelut löytyvät vaikkapa hakusanalla ”vuokraamalla”.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


CE Rental Oy, myyntipäällikkö Eetu Tyster

1. Meillä on vuokrauskalustossa noin 100 konetta; kaivukoneet 2–37 tonnia sekä pyöräkuormaajat 2,5–22 tonnia. Lisäksi on kurottavia JCB Teletruk -vastapainotrukkeja 3 500 kilogramman nostokapasiteetilla.

2. Toimijoita on tullut huomattavasti lisää ja markkinat ovat kiristyneet. Palvelun pitää pelata viimeisen päälle, jotta pärjää kilpailussa.

3. Kesällä minikaivukoneet 5–8 tonnia ja talvella pyöräkuormaajat 6–10 tonnia ovat suosituimpia. Pyöräkuormaajia löytyy vielä kesäkaudelle erikoisehdoin. Meillä koneet ovat runsaasti varusteltuja myös kesäkäyttöä ajatellen.

4. Mateko Oy:n myyjät vuokraavat koneita minun lisäkseni. Minä vastaan kalustosta. Toimipaikkamme sijaitsevat Oulussa, Pirkkalassa, Seinäjoella, Mikkelissä, Turussa ja Espoossa. Kalusto on vuokrattavissa ympäri Suomen ja 20 sopimushuoltajaa ovat käytettävissämme, jos oma korjaamo on kaukana.

5. Toiminnassamme vältämme kontakteja ja desinfioimme koneita. Juurikaan muuta muutosta aikaisempiin käytäntöihin ei ole.

6. Konemyynnin väheneminen ja vuokraamisen lisääntyminen ovat selkeät trendit. Myös työlaitevalikoiman kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten pyrimme vastaamaan kysyntään.

7. Meille jokainen asiakas on tärkeä. Pidetään pyörät pyörimässä ja kauhat kaivamassa haastavasta tilanteesta huolimatta. Kaikissa vuokraukseen, kone- ja lisälaitemyyntiin tai vaikka kuulumisiin liittyvässä asiassa voit olla yhteydessä minuun tai myyntitiimiimme.

Lue myös: 750 000 JCB-kaivurikuormaajaa.Lue seuraavaksi