Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – AvescoRent

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


AvescoRent, rental manager Matti Taimisto

1. Vuokrakalustomme koostuu ainoastaan Cat-merkkisistä maarakennuskoneista ja niihin paikallisesti valmistetuista lisälaitteista. Kaikki koneemme ovat uusia ja Suomen markkinoiden vaativan varustetason mukaisia. Koneita meillä on yhteensä noin 200 yksikköä. Valikoimassamme on tela- ja pyöräalustaisia kaivukoneita, liukuohjattuja pienkuormaajia, pyöräkuormaajia, maapohjajyriä sekä asfalttikoneita. Koneiden kokoluokat vaihtelevat välillä 1–40 tonnia. Mikro- ja minikaivukonemallistomme olemassaolo yllättää monet, sillä usein ihmisille tulee mieleen Catin koneista vain isot maarakennuskoneet. Vuokraustoimintamme ansiosta olemme onnistuneet päivittämään tätä mielikuvaa ajan tasalle. Kalustomme uusiutuu jatkuvasti. Kaikki Catin uutuudet ovat aina vuokrattavissa meidän kauttamme.

2. Aloitin itse tässä positiossa kesällä 2016. Silloin monilla konekauppiailla oli jo jonkinlaista vuokraustoimintaa, mutta siltikin konevuokraus oli vielä monelle uusi tuttavuus. Muutaman viime vuoden aikana konevuokraus on vihdoin lyönyt läpi. Hyvä taloustilanne ja konekauppojen satsaukset vuokraustoimintaan ovat vauhdittaneet tätä läpimurtoa.

3. Catin uuden sukupolven kaivukoneet (Next Gen Hex) ovat oman alansa tuotekehityksen pioneereja. Aina kun uusi malli lanseerataan, se on saatavilla myös vuokralle. Nämä koneet ovat viime aikoina olleet erityisen suosittuja. Tällä hetkellä niitä on saatavilla tela-alustaisina, painoluokissa 2–8 ja 20–40 tonnia. Muutama vuosi sitten teimme myös suuremman panostuksen maapohjajyriin, joita meiltä on tätä nykyä vuokrattavissa 8- ja 12 -tonnisina. Näistä jälkimmäinen malli on varusteltu Trimblen 3D-tekniikalla. Lisäksi Catin pyöräkuormaajat houkuttelevat aina, etenkin meidän runko-ohjatut pienet pyöräkuormaajamme ovat erittäin suosittuja talvikunnossapitokoneita. Siihen pakettiin kuuluu tietenkin myös aura ja hiekoitin.

4. Meillä Avescolla on niin sanottu RUN-organisaatio (Rental, Used, New), mikä tarkoittaa sitä, että aluemyyjämme palvelevat asiakkaitamme kaikissa konehankintoihin tai -vuokraukseen liittyvissä asioissa. Jälkimarkkinoinnin puolella meillä on oma korjaamo- ja huoltoverkostomme. Voimme varustella, huoltaa ja korjata vuokrakoneemme. Näitä toimipisteitä, joissa meillä on sekä myynti- että korjaamotoimintaa, on yhteensä kuusi kappaletta. Ne sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Lisäksi meillä toimii Lahdessa ja Jyväskylässä aluemyyjä omilta konttoreiltaan käsin. Piirihuoltomiehiä meiltä löytyy sen verran, että katamme niillä koko maan.

5. Vuokraustoimintamme on ollut mahdollista pyöriä normaaliin tapaan poikkeustilasta huolimatta.

6. Konevuokrauksen trendi on ollut nouseva jo useamman vuoden, enkä näe sen muuttuvan normaaliolosuhteissa jatkossakaan. Katsotaan nyt loiventaako tämä poikkeustila sitä. Pidemmälle tulevaisuuteen katsoessa, vuokraus on tullut jäädäkseen. Uusia konevuokraamoita perustetaan jatkuvasti ja vanhemmat tekijät laajentavat tarjontaansa. Nämä edellä mainitut asiat vain ruokkivat vuokrauksen suosiota, kun siitä tulee maarakennusalan yrittäjille entistä helpompaa.

7. Me haluamme, että meiltä vuokraaminen on helppoa, joustavaa ja riskitöntä. Jos vuokrakone osoittautuu liian pieneksi, me vaihdamme sen isompaan. Jos vuokrakone on pois käytöstä jonkin aikaa, me pääsemme sopuun. AvescoRent tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusien Cat-koneiden ominaisuuksia ilman sitoutumisen taakkaa. Monesti tällainen kokeilu on johtanut pitkäaikaiseen ja menestyksekkääseen suhteeseen meidän ja asiakkaamme välillä.

Vuokraustoimintamme yksi kulmakivistä on vähän käytettyjen Cat-koneiden myynti. Nämä ”roll-outit” ovat erittäin suosittuja ja kysyttyjä, sillä silloin asiakkaallamme on mahdollisuus saada itselleen uudenveroinen Cat-kone hieman huokeammin. Tähän liittyen meillä on lanseerattu uusi ”Rent Cat Now – lunasta myöhemmin” vuokrakonepalvelu, jossa yhdistyvät vuokraus ja konehankinta. Ensin konetta vuokrataan 6–12 kuukautta, jonka jälkeen vuokralleottaja voi lunastaa koneen itselleen. Tällöin tietysti hyvitämme maksettuja vuokria koneen kauppasummassa. Vaihtoehtoisesti koneen voi myös palauttaa sopimuskauden päätyttyä ilman sanktioita.

Lue myös: Räätälöityjä maahantuonteja Avescolta.

Lue seuraavaksi