Uutiset

Työkoneet

VR-Yhtymä yhtiöittää kunnossapidon liiketoiminnan

VR-Yhtymä siirtää kunnossapidon liiketoimintansa konsernin sisällä toimivaan tytäryhtiöön. VR Kunnossapito oy:ksi nimetty yritys aloitti toimintansa 1.1.2019 ja uuden yhtiön palvelukseen siirtyi vanhoina työntekijöinä 990 henkilöä. Raidekaluston kunnossapitoon erikoistunutta yhtiötä johtaa kunnossapitojohtaja Kimmo Soini.

Tavoitteena on kasvattaa VR Kunnossapito oy:sta kilpailukykyinen raidekaluston monimerkkihuoltamo. Tarkoitus on laajentaa asiakaspohjaa ja hakea kasvua lähialueilta ja muilta toimialoilta.
”VR-Yhtymä vastaa tällä muutoksella strategiansa mukaisesti toimintaympäristön vaatimuksiin ja luo samalla edellytyksiä uudelle kasvulle. Kunnossapidon yhtiöittäminen mahdollistaa kokonaan uusien markkinoiden luomisen Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi VR-Yhtymä pystyy nyt keskittymään entistäkin paremmin henkilö- ja tavaraliikenteen asiakaskokemuksen parantamiseen”, sanoo VR-Yhtymän toimitusjohtaja Rolf Jansson

”Raidekaluston kunnossapidon tulevaisuus näyttää hyvältä. Kun raideliikenteen osuus koko liikenteestä kasvaa, niin samalla myös huoltomarkkinat kasvavat. Uskomme olevamme kilpailukykyisiä näillä markkinoilla ja pystymme hyödyntämään yhtiön kanssa saatua operatiivista kokemusta. Meillä on erittäin hyvä ymmärrys siitä mitä asiakas haluaa. Yhtiöittäminen avaa meille myös uusia mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa nykyistä toimintaa”, sanoo puolestaan kunnossapitojohtaja Kimmo Soini.

VR-Yhtymä omistaa kaikki VR Kunnossapito oy:n osakkeet. Uuden yhtiön palveluihin kuuluvat edelleen muun muassa raidekaluston kevyet ennakkohuollot, viankorjaukset, raskaat huollot, tavaravaunujen valmistus ja kaluston elinkaaren hallinta. Yhtiö tarjoaa myös raideliikenteen kalustotekniikkaan liittyviä asiantuntijapalveluita.

 

 

Lue seuraavaksi