Uutiset

Työkoneet

Volvolta uusi yhtiö

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kertoo perustaneensa uuden yhtiön nimeltään Global Load Out Solutions AB (myöhemmin GLOS). Se tulee toimimaan omana erillisenä bisnesalueenaan ja keskittymään erilaisiin järjestelmiin, joilla asiakkaat voivat tehostaa toimintojaan työmailla. Esimerkiksi lastaustapahtumia optimoivat ja helpottavat Efficient Load Out- ja Connected Load Out -järjestelmät älypuhelinsovelluksineen ovat digitalisaation mahdollistamia apuvälineitä.

Uuden yhtiön sanotaan olevan merkittävässä roolissa, kun Volvo CE tähtää palveluista kertyvän liikevaihdon tuplaantumiseen vuoteen 2030 mennessä. Palvelusektori, johon uusi yhtiökin kuuluu, vastaa Volvon ennusteiden mukaan tuolloin jo 30 prosentin osuudesta koko konsernin liikevaihdosta.

Uuden GLOS-yhtiön toimitusjohtajaksi on kutsuttu Annika Nissen. Hänen mukaansa tavoitteena on, että asiakkaat saavat täyden hyödyn uusista työkaluista, jotka auttavat työmailla lastaamaan autoja oikealla tonnimäärällä ja näin vähentämään ajokertoja sekä leikkamaan myös lastausaikoja. Annikan luotsaama yritys on vain yksi osa Volvon suurempaa Connected Solutions -kokonaisuutta.

GLOS vastaa Nissenin johdolla olemassaolvien aplikaatioiden kuten Efficient Load Out kaupallistamisesta ja asiakkaiden informoimisesta. Tarkoituksena on hankkia järjestelmien avulla myös uusia asiakkuuksia. Yhtiö ottaa vastuun edellämainittujen lastaussovellusten kehittämisestä, myynnistä, markkinointistrategiasta sekä tuotetuesta.

”Olen tehnyt pääasiallisesti töitä autoteollisuudessa ja siinä myös Volvolle. Olen innoissani voidessani rekrytoida ryhmään asiantuntijoita ja yhdessä tiimin kanssa alkaa rakentamaan asiakassuhteita”, toteaa Nissen.

”Digitaalisten palveluiden tarve asiakaspinnassa on kovassa kasvussa. Autamme asiakkaitamme löytämään työtä tehostavia ratkaisuja.”

Uusi yhtiö aloittaa dynaamisena ja pienenä, start-up -yrityksen kaltaisena yksikkönä. Volvon mukaan rakenne on sellainen, että markkinoiden ja asiakkaiden vaatimuksiin ja tarpeisiin pystytään reagoimaan nopeasti.

https://youtu.be/ZUnz6Iq4GpE

Efficient Load Out

Volvo tarjoaa lastauskoneen ja auton kuljettajien yhteydenpitovälineeksi. Älypuhelimella tai tabletilla molemmat kirjautuvat samalle palvelimelle. Lastauskoneen kuljettaja näkee ruudulta kaikki järjestelmässä olevat, kuormaa odottavat autot. Nappia painamalla hän kutsuu halutun auton lastaukseen.

Järjestelmään on syötetty jokaisen autoon lastattava tonnimäärä. Vaaka mittaa tonnit ja havainnollisesta näytöstä voidaan lukea, kun tavoitepaino on saavutettu. Kuljettaja saa digitaalisen kuitin lastaustapahtumasta ja tieto siirtyy myös pilvipalvelimelle, josta se on helposti saatavilla jatkokäyttöä varten. Päivittäiset, viikottaiset ja kuukausittaiset raportit on helppo ottaa tarkasteluun.


Lue seuraavaksi