Uutiset

Työkoneet

Volvo purki stadionin

Vuonna 1982 rakennettu, legendaarinen Metrodome stadioni Minneapoliksessa oli tullut tiensä päähän. Nyt purkutuomion kokenut areena on todistanut monia merkittäviä urheilutapahtumia, joista merkittävin lienee Super Bowl.

Stadion on, tai pitäisi sanoa oli rakennettu betonista ja lasitetusta kuitukankaasta valmistettu katto oli tuettu sekä paineilman että  36:n teräsvaijerin avulla. Katsomotasoja stadionin sisällä oli kolme ja istuimia kaikkiaan 64 000:lle ihmiselle.

Pääurakoitsijana purkutyössä toimi Mortenson Construction, joka solmi 36 miljoonan dollarin sopimuksen aliurkoitsijoina toimineiden Ames Constructionin ja Frattalone Companies -yrityksien kanssa. Ames ja Frattalone hoitivat kaiken purkutyön ja kaivamisen projektissa.

Koko purkutyöhön kului aikaa vain neljä kuukautta. Samalla kun vanha stadioni suli pulveriksi purkukoneiden käsittelyssä, niin uutta 975 miljoonaa maksavaa stadionia rakennettiin jo. Heti kun osa vanhaa rakennetta oli saatu poistettua, aloitetiin uusien perustusten valutyöt. Kaikki purkuvaiheet tehtiin Volvo-kalustolla.

”Ensiksi stadionin sisältä poistettiin kaikki materiaali, mitä ei voi kierrättää tai käyttää täyttöihin. Tähän aikaa kului kolmisen viikkoa. Teräsvaijerit irroitettiin ankkureistaan pienillä räjähdyspanoksilla ja katto myös räjäytettiin turvallisesti maahan (video)”, valistaa Frattalonen projektipäällikkö Chris Niemand töiden aloitusvaihetta.

Koko muunkin rakennelman räjäyttämällä purkamista harkittiin, mutta siitä luovuttiin ympäristön asutuksen ja liikehuoneistojen takia. Myös sairaala sijaitsee aivan stadionin lähellä, eikä sen herkkiä instrumentteja haluttu häiritä. Tosin ylätasoa kiertävä ”rengas” tuotiin maahan niin ikään räjäyttämällä.

Loput rakennuksesta päätettiin purkaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ilman räjäytyksiä ja työhön hankittiin uusi Volvo EC480D –sarjan purkukaivukone ja siihen asianmukaiset työvälineet.

”Toimme purkukoneen heti stadionin siälle, kun katto oli purettu ja kaikki siihen liittyvä materiaali oli poistettu. Volvon avulla purettiin koko betonirakennelma istuimineen päivineen maan tasalle”, jatkaa Niemand.

”Hankimme Volvo EC480D –purkukoneen kolmesta eri syystä. Ensinnäkin kone on monipuolinen ja muunnetavissa nopeasti eri työtehtäviin. Työntekijät voivat tunnissa vaihtaa purkupuomin kaivupuomiin.

Toisena tekijänä oli, että Volvo toimitti täydellisen ratkaisun mukaan lukien purkupuomi. Varaosat siihen on saatavilla niin ikään suoraan Volvolta. Arvostan sitä, että kaikki erikoiskoneen varaosat saa samalta tiskiltä, olipa varustus sitten mikä tahansa. Kolmanneksi hankinta oli taloudellisesti järkevä ja investointi oikealla tasolla”, tiivistää Niemand.

Noin 80 prosenttia purkutyössä syntyvästä materiaalista meni uudelleen kierrätykseen ja murskattua ainesta käytettiin muun muassa tien pohjiin sekä uuden betonin raaka-aineeksi. Terästä kierrätettäväksi kertyi 4000 tonnia. Osa materiaalista käytettiin uuden stadionin pohjatöissä (kuva).

Koko purkutyö tapahtui Niemandin mukaan varsin riskittömästi ja kaikki korkeat rakennelmat purettiin turvalliselta etäisyydeltä. Näihin korkeisiin rakennelmiin kuuluivat muun muassa 23 metriä korkuiset tukipylväät. Stadionin seinäkorkeus oli 10 metriä.

Frattalonen muu kalusto jatkoi siitä, mihin purkukone lopetti. Volvon peruskaivukoneilla ja pyöräkuormaajilla lastattiin kaikki kierrätykseen menevä materiaali autoihin.

https://www.youtube.com/watch?v=UTk3F7i2wuY

Amerikassa on purkutöissä laajalti käytössä vielä nosturi, joka heiluttaa purkupalloa. Pulveroijilla ja saksilla tapahtuva purku on tarkkudeltaan ja turvallisuudeltaan kuitenkin aivan toista luokkaa.

Frattalone Companies on perustettu vuonna 1970 ja nykyisin toisen polven yrittäjät Tony ja Nick Frattalone jatkavat isänsä Frankin elämäntyötä. Tony vastaa työmaista ja Nick talousasioista. Yritys tekee erilaisia maarakennustöitä laidasta laitaan ja omistaa myös rakennusmateriaalien kierrätys- ja lajittelukeskuksen.

Oheisessa videossa stadionin ”renkaan” räjäyttäminen.

Yrityksen toiminta nojautuu Volvo-kalustoon. Uuden purkukoneen lisäksi käytössä on muun muassa kaksi A40D-dumpperia, kaksi L 100 E –sarjan pyöräkuormaajaa, kaksi L 90 D ja E –pyöräkuormaajaa sekä kaksi kaivukonetta: EC240LC ja EC360BL.

”Yksi L90 –pyöräkuormaaja on ollut meillä käytössä jo 18 000 tuntia ja toisessakin on jo 15 000 tuntia. Tässä yksi syy, miksi luotamme Volvoihin”, kertoo Tony Frattalone.

Oheinen animaatio kertoo, kuinka vanhaa stadionia puretaan ja uutta rakennetaan samanaikaisesti. Uusi areena valmistuu vuonna 2016 ja kykenee maksimissaan tarjoamaan istumapaikat yli 70 000 katsojalle.

Lue seuraavaksi